A párom azt akarja, hogyha fiunk lesz az ő nevét kapja a gyerek. Én nem szeretném a hogy a mi nevünket kapja se ha fiú lesz, se ha lány. Ti mit gondoltok?
Én, elsőszülött gyermekként az Édesanyám nevét kaptam első, és a keresztanyám nevét második keresztnévként. Az öcsém első keresztnevét én választottam 4 évesen, nagyon jó barátom volt egy kisfiú az oviban, és imádtam a nevét, így a kistesó is ezt kapta, illetve második keresztneve az édesapám után van. Egyikőnknek sincs vele gondja, én mondjuk az anyait használom, tesó meg nem, na bumm! Senki nem volt kiakadva. :)
Nem feltétlenül ragaszkodom a családi nevek továbbadásához, egyetlen egyet szeretnék, hogy a majdani gyermekem az én vezetéknevemet IS viselje. Egyszerű oka, hogy nagyon különleges, és igen ritka, meg persze szeretem, és büszke vagyok rá. :) Szerencsére a párom teljesen egyetért velem.
"Náluk generációk óta minden 1. fiú István. De mi már megbeszéltük, hogy a mi fiunk nem fogja ezt a nevet megkapni."
A nagyszülők helyében azért is Istvánnak szólítanám a gyereket.
Felénk egyébként is szokás, hogy "hót mindegy" mi a gyerek neve, az apja után úgyis "kicsi Lacinak", "kicsi Robinak", "kicsi XY-nak" hívjuk.
behalok, hogy egyesek szerint régies az István, László, György... ezek klasszikus nevek, minden nemzedékben gyakoriak. nem divatnevek, mint a Bence, de nem is öregesek, mint a Jakab.
szerintem nincs értelme 2 azonos keresztnévnek egy családban, max 2. névnek adnám a fiamnak a páromét.
Azt gondolom, hogy
Kit érdekel a csimótád neve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!