Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom azt akarja, hogyha...

A párom azt akarja, hogyha fiunk lesz az ő nevét kapja a gyerek. Én nem szeretném a hogy a mi nevünket kapja se ha fiú lesz, se ha lány. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 16:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
24%
Szerencsére mi egyetértünk a párommal abban, hogy nagy butaság ez a "családban legyen 15 István vagy József, azért, mert de szép hagyomány". A kicsi külön egyéniség, ne legyen ugyanaz a neve, mint másnak a rokonságban. Az öcséimmel ezt eljátszotta édesapám, hogy mind a kettőnek a saját nevét adta, csak az egyiknek két keresztnévvel, másiknak "ifjabbik" formával, nagyon nem tetszik. A volt párom családjában volt ez szokás, hogy minden fiúnak "József" a neve, rossz volt a családi ünnepségeken hallgatni a jocó, joci, józsi, józsika, kisjózsi becézéseket, hogy valahogy megkülönböztessék őket. Ugyanígy a saját nevemet sem adnám a lányomnak, ő is külön egyéniség. Azért meg különösen haragudtam volna, ha nekem is az édesanyám, és nagymamám nevét adják. A mi gyerekünk nem lesz az "ifjabbik" meg a "kisebbik".
2012. júl. 14. 21:47
 22/29 anonim ***** válasza:
41%

Én, elsőszülött gyermekként az Édesanyám nevét kaptam első, és a keresztanyám nevét második keresztnévként. Az öcsém első keresztnevét én választottam 4 évesen, nagyon jó barátom volt egy kisfiú az oviban, és imádtam a nevét, így a kistesó is ezt kapta, illetve második keresztneve az édesapám után van. Egyikőnknek sincs vele gondja, én mondjuk az anyait használom, tesó meg nem, na bumm! Senki nem volt kiakadva. :)

Nem feltétlenül ragaszkodom a családi nevek továbbadásához, egyetlen egyet szeretnék, hogy a majdani gyermekem az én vezetéknevemet IS viselje. Egyszerű oka, hogy nagyon különleges, és igen ritka, meg persze szeretem, és büszke vagyok rá. :) Szerencsére a párom teljesen egyetért velem.

2012. júl. 14. 23:27
 23/29 anonim ***** válasza:
53%

"Náluk generációk óta minden 1. fiú István. De mi már megbeszéltük, hogy a mi fiunk nem fogja ezt a nevet megkapni."

A nagyszülők helyében azért is Istvánnak szólítanám a gyereket.

Felénk egyébként is szokás, hogy "hót mindegy" mi a gyerek neve, az apja után úgyis "kicsi Lacinak", "kicsi Robinak", "kicsi XY-nak" hívjuk.

2012. júl. 14. 23:41
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Én akkor nem engedném, ha ilyen István, Béla, József, György etc. lenne a neve. Pl. a Gábor névvel nem lenne bajom, szerintem egész modern név.
2012. júl. 15. 18:27
 25/29 anonim ***** válasza:
33%

behalok, hogy egyesek szerint régies az István, László, György... ezek klasszikus nevek, minden nemzedékben gyakoriak. nem divatnevek, mint a Bence, de nem is öregesek, mint a Jakab.

szerintem nincs értelme 2 azonos keresztnévnek egy családban, max 2. névnek adnám a fiamnak a páromét.

2012. júl. 16. 00:04
 26/29 anonim ***** válasza:
18%

Azt gondolom, hogy

Kit érdekel a csimótád neve?

2012. júl. 16. 17:03
 27/29 anonim ***** válasza:
de kib@szottul utálom ezt a szót, hogy csimóta
2012. júl. 16. 18:35
 28/29 anonim ***** válasza:
21%
Én meg kib*szottúl utálom azt, aki utálja azt, ha valaki azt írja, hogy csimóta te here.
2012. júl. 16. 19:39
 29/29 anonim ***** válasza:
51%
Le lettem pontozva mert nem adnám a gyerekemnek azt a nevet hogy György :D már saját véleményem se lehet? primitívség netovábbja
2012. júl. 16. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!