Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom azt akarja, hogyha...

A párom azt akarja, hogyha fiunk lesz az ő nevét kapja a gyerek. Én nem szeretném a hogy a mi nevünket kapja se ha fiú lesz, se ha lány. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2012. júl. 14. 16:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
20%

szerintem attól is függ mi a párod neve. ha mondjuk András, vagy Balázs akkor még elmegy de ha tényleg ennyire régi neve van hogy István, József vagy hasonló én semmiképpen nem adnám neki.

nálunk volt egy György, hát agyon cinkelték

arról nem is beszélve hogy mondjuk kiabálsz hogy Gyuri gyere ide! aztán vagy mindketten odamennek mert azt hiszik nekik mondod vagy egyik sem mert azt hiszik, a másiknak szól.

az meg a másik hogy minden levélben meg kell külömböztetni hogy ifj., id.

ez egy idő után idegesítő lehet.

2012. júl. 14. 18:07
 12/29 anonim ***** válasza:
87%
aki valakit azért "cinkel", mert pl. györgynek hívják, az saját magát égeti. egyszerűen undorítónak találom, ha azt mondják, h jaj de ciki, ha vkit jánosnak vagy györgynek hívnak. sokkal cikibb, ha mondjuk krisztofernek hívják, na azt lehet cikizni.
2012. júl. 14. 18:18
 13/29 A kérdező kommentje:
Gábornak hívják a férjem. Semmi bajom a nevével (mondjuk van egy Gabriella is a családban és mikor azt mondjuk Gabi nem tudják kinek szólunk). Szép név a Gábor, de akkor sem szeretném ha a mi nevünket kapná.
2012. júl. 14. 18:54
 14/29 anonim ***** válasza:
79%

Az én párom Istvánnak hívják, és ő is ezt a nevet szeretné tovább vinni, de mi valószínűleg 2 nevet fogunk neki adni.

De ezek a válaszok nagyon kiakasztóak, hogy : "tök égő, ha Erzsi, Jani, Kati vagy Józsi a neved"

Komolyan mint az oviban egyesek!!

Nem kéne leszólni a régi a neveket, én se kritizálok senkit, amiért a gyerekének a Málnabokor, Huánhozéármándó, Puncsszeletke és hasonló neveket adja. -.-

2012. júl. 14. 19:15
 15/29 anonim ***** válasza:
45%
Én maximum második névnek adnám a férjed nevét. Elsőnek egy 'sajátot'. Nem értem miért kell egy családba 15 Pun Alajos, csak mert az ükükük nagypapát is így hívták.
2012. júl. 14. 19:25
 16/29 anonim ***** válasza:
37%

Én is ebben a helyzetben voltam, és sikerült meggyőznöm az érveimmel:

- gondolj bele ha szólok neked, akkor a gyerek is jönni fog? Kiabálok ki a lakásból hogy Csabaaa Csabba....akkor majd szaladtok mindketten?

- belőled is egy van, és a fiadból is egy van, külön egyéniségek külön nevek.

Így utólag már nem bánta meg :)

2012. júl. 14. 19:59
 17/29 anonim ***** válasza:
46%
A névválasztásnak közös döntésnek kell lennie. Nincs olyan, hogy csak az egyik fél enged. Kapja meg a Gábor nevet akkor második keresztnévnek, de úgy szólítsátok, amit KÖZÖSEN kiválasztotok. Én nem mennék bele az tuti. Bár én 2. keresztnévnek sem adnám a párom nevét. Náluk generációk óta minden 1. fiú István. De mi már megbeszéltük, hogy a mi fiunk nem fogja ezt a nevet megkapni.
2012. júl. 14. 20:14
 18/29 anonim ***** válasza:
58%

Én a saját nevemet nem adnám a gyerekemnek nőként, de a férjem nevét szeretem. Ráadásul különleges is, nem túl gyakori. Másrészről meg az apukám nevét szeretném tovább örökíteni legalább keresztnév formájában, tekintve hogy a családnevemet nem fogják tovább vinni.(bár van unokatesóm, de az mégsem ugyanaz :))

Szóval szerintem a fiamnak(remélem lesz), két neve lesz az apja és a nagyapja után.

2012. júl. 14. 21:09
 19/29 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem meg ha egy nő igazán szereti a férjét, a fiának a férj nevét adja. Legyen az Mihály, vagy Huba.
2012. júl. 14. 21:10
 20/29 anonim ***** válasza:
68%
Ha tetszik a férjem neve,akkor adnám.Ha ez generációról generációra szállt eddig és a férjemnek fontos,akkor nincs miről beszélni,legyen.A "csak azért is" megszakítom a láncot és megmutatom,hogy megjöttem a családba,ez nekem gyomorforgató.
2012. júl. 14. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!