A párom azt akarja, hogyha fiunk lesz az ő nevét kapja a gyerek. Én nem szeretném a hogy a mi nevünket kapja se ha fiú lesz, se ha lány. Ti mit gondoltok?
szerintem attól is függ mi a párod neve. ha mondjuk András, vagy Balázs akkor még elmegy de ha tényleg ennyire régi neve van hogy István, József vagy hasonló én semmiképpen nem adnám neki.
nálunk volt egy György, hát agyon cinkelték
arról nem is beszélve hogy mondjuk kiabálsz hogy Gyuri gyere ide! aztán vagy mindketten odamennek mert azt hiszik nekik mondod vagy egyik sem mert azt hiszik, a másiknak szól.
az meg a másik hogy minden levélben meg kell külömböztetni hogy ifj., id.
ez egy idő után idegesítő lehet.
Az én párom Istvánnak hívják, és ő is ezt a nevet szeretné tovább vinni, de mi valószínűleg 2 nevet fogunk neki adni.
De ezek a válaszok nagyon kiakasztóak, hogy : "tök égő, ha Erzsi, Jani, Kati vagy Józsi a neved"
Komolyan mint az oviban egyesek!!
Nem kéne leszólni a régi a neveket, én se kritizálok senkit, amiért a gyerekének a Málnabokor, Huánhozéármándó, Puncsszeletke és hasonló neveket adja. -.-
Én is ebben a helyzetben voltam, és sikerült meggyőznöm az érveimmel:
- gondolj bele ha szólok neked, akkor a gyerek is jönni fog? Kiabálok ki a lakásból hogy Csabaaa Csabba....akkor majd szaladtok mindketten?
- belőled is egy van, és a fiadból is egy van, külön egyéniségek külön nevek.
Így utólag már nem bánta meg :)
Én a saját nevemet nem adnám a gyerekemnek nőként, de a férjem nevét szeretem. Ráadásul különleges is, nem túl gyakori. Másrészről meg az apukám nevét szeretném tovább örökíteni legalább keresztnév formájában, tekintve hogy a családnevemet nem fogják tovább vinni.(bár van unokatesóm, de az mégsem ugyanaz :))
Szóval szerintem a fiamnak(remélem lesz), két neve lesz az apja és a nagyapja után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!