Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyszülő (k) külföldre...

Nagyszülő (k) külföldre viheti e a gyereket nyaralni EU-n belül (Bulgária/Görögország)?

Figyelt kérdés
Családnév azonos! Vagy mindenképpen szükség van szülői hozzájárulási nyilatkozatra? Valakinek tapasztalat?

2012. júl. 13. 09:31
 1/5 A kérdező kommentje:
Én vagyok a kérdező, csak annyit még, hogy a gyerekek (6 és 8 évesek), személyigazolvánnyal utaznak, ha ez számít valamit.
2012. júl. 13. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekünk azt a felvilágosítást adták, hogy személyi igazolvánnyal és egy szülői nyilatkozattal, hogy a szülők beleegyeztek az utazásba mehetnek a gyerekek.
2012. júl. 13. 09:35
 3/5 anonim válasza:
Viheti, már nálunk is volt rá példa. A biztonság kedvéért mi írtunk nyilatkozatot, de senki nem kérte egész úton. Nem kell hozzá nyilatkozat. Egy ismerős nagyi mindig viszi az unokáit külföldre, megkérdeztem, tőle se kértek semmit.
2012. júl. 13. 11:09
 4/5 anonim válasza:
Szia! A magyar jogszabályok szerint kell írásos engedély, ha kiskorú a gyermek!
2012. júl. 13. 11:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. júl. 14. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!