Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gürcöl sok szülö a...

Miért gürcöl sok szülö a gyereke házáért?

Figyelt kérdés

èpp most beszélgettem az egyik kollégával. Külföldön kiküldetésben dolgozó munkásaink havi 1500-3000 € visznek haza plussz otthon 75ezer FT-t. Szóval szépen keresnek, és több idösebb kolléga meséli, hogy ebböl építi a házat a csemetéjinek. Hát ezen kiakadtam, itt gürizik az öreg távol a családtól a kedves gyemrek meg otthon feszít az öreg álltal össze kuporgatott lakásban?

Miért ilyen hülyék a szülök? Miért nem kötik magukra? Miért nem vesz ebböl a pénzböl egy lakást amit ha kiad albérletbe, szép kis nyugdíj kiegészítése lenne, és a végén úgy is a gyereke örökli meg ezeket.

2009. júl. 13. 10:03
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Gondolj bele.

Van egy fiatal pár, a szülök nem tehetik meg hogy támogasák öket. ìgy hietlböl vesznek lakást. Ezt törlesztik 15-20 évig aztán még 5-10 év mire a gyerek kirepül. Végre fellélegzhetnének anyagilag, és élevzehtnék az anyagi függetlenséget, de ott a gyerek akit pénzelni kell, így úgy halnak meg hogy az amiért egész életükben gürcöltek egy mosoly a gyerektöl, csak azért mert felépített neki egy házat.

2009. júl. 13. 15:37
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim se tudnak nekem házat venni, építeni se! De én úgy gondolom hogyha én olyan anyagi körülmények között leszek , mindent megfogok tenni a gyerekemért hogy segítsek neki, akkor is ha én a szüleimtől nem kaptam! Mert tudom ha megtehetnék szívesen adnának és ezért nagyon tisztelem őket! Igen csúnya dolognak tartom hogy csak azért ne segítsek a gyerekemnek mert nekem se tudtak! és ha én megtehetem miért ne tenném! Én biztos nem nézném végig hogy a gyerekem nyomorog, 40éves hitelt vesz a nyakába mikor én évi 4*-5* megyek utazgatni!

És a szülőnek nem kell adni, csak adhat ha szívesen teszi! De szerintem a legtöbb szülő a gyerekéért él nem csak addig ameddig tanul, mert mindig a gyereke lesz ha 10éves , ha 40!

2009. júl. 13. 15:59
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Arra még nem gondoltál, hogy az az egy mosoly az életüknél is többet ér nekik? Mert én ennyire szeretem a gyerekemet. Ha a gyerekem nem boldog, én sem tudnék az lenni. Ha pedig boldog, akkor mindenem megvan, amit csak kívánhatok. Tudom, hogy sablonosan hangzik, de ha csak ennyi mindenem lesz, ami most is van, az nekem bőven elég. Pedig még csak 37 éves vagyok. Utolsó voltam.
2009. júl. 13. 16:01
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem érted ennek a lényegét és nem hiszem, hogy akiknek stabil munkahelyük van és már ledolgoztak 20-30 évet, azok olyan szinten gürcölnek a segítségnyújtásnál, mint leírod. Hisz épp te írtad, hogy ez a férfi mennyit keres. Ebből ő is megél közben, nem minimál rokkantnyugdíjból finanszírozza mindezt. Ők azért gyűjtöttek, hogy segítsenek. Én is ezt fogom tenni, az én szüleim is ezt tették. Nekem így könnyebb volt sokkal és azt akarom, hogy a gyerekemnek is így legyen. Hozzáteszem emellett a szüleim is tudtak élni, nem rokkantak bele a segítségbe. Mindenki annyit adjon, amennyit megengedhet. Nincs sehol előírva, hogy házat kell adni, nem minden szülő teheti ezt meg, de a legjobb tudásuk szerint próbálnak segíteni. Ez a normális. Ja, és azt még hozzátenném, hogy én az USA-ban élek, a férjem amerikai és neki is adtak, amennyit csak lehetett, ahogy mi is megadjuk a gyerekeknek, amit tudunk. Az a jó, ha valakit támogatnak, nem tudom, hogy miért kell a jó ellen kampányolni...itt nem arról van szó, hogy ez a szülő, akiről írsz az utcára kerül azért, mert mindenét a gyerekének adja. Biztos, hogy magára is költ, de az idősebbek már nem vesznek annyi ruhát, nem annyira a külsőségekre mennek és van biztos anyagi hátterük, amit akartak már megvettek maguknak nagyrészt. Van gyereked? Mert szerintem azért nem érted, mert nincs vagy úgy nőttél fel, hogy neked nem adtak semmit. Nem tudom, hogy ezek közül melyik, de ahogy látod, a hozzászólók többsége is azon az állásponton van, hogy ez lenne a követendő példa.
2009. júl. 13. 16:03
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kicsit az az érzésem, hogy a kérdezőnél a "savanyú a szőlő" minősített esete áll fenn...
2009. júl. 13. 18:28
 26/27 anonim ***** válasza:

egyet kell értenem az előttem válaszolóval.

tudod, nem érdekel, ha úgy halok meg hogy nem láttam a kínai nagy falat, mégsem fogok bánkódni. az ember azért vállal gyereket, hogy amíg él, gondoskodhasson róla, mert ha 60 éves idősődő úr lesz az én fiam, akkor is az én kisfiam marad, és azzal, hogy őt a világra hoztam, "feláldoztam" magam, háttérbe szorultam, saját nagyra törő, önző vágyaim köddé foszlottak, mert azt vállaltam, hogy ő az első. minden más csakis utána jöhet. és engem mint anyát, az tesz boldoggá, ha ő boldog, nem az utazás, a pénzköltés. nem is tudom mi lehet annál fontosabb egy embernek, hogy a saját gyerekén segítsen.....főleg ha megteheti.

2009. júl. 14. 15:16
 27/27 anonim ***** válasza:

háááttt... nekem vettek a nagyszüleim egy lakást, amikor még éltek szegények. mmint nem úgy szegények :D

és mindig azt mondogatták: hát kire költsem ha nem a gyerekeimre? anyukám is kapott anno lakást.

és azt mondom, ha megteheti a szülő miért ne vegyen a gyereknek kérót? én képtelen lennék végignézni, hogy a gyerekem nyomorog, míg én vígan éldegélek az addig összespórolt pénzemből.

aki így gondolkozik, az tényleg ne szüljön gyereket, ne is alapítson családot, ha ilyen önző.

2009. júl. 14. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!