Miért gürcöl sok szülö a gyereke házáért?
èpp most beszélgettem az egyik kollégával. Külföldön kiküldetésben dolgozó munkásaink havi 1500-3000 € visznek haza plussz otthon 75ezer FT-t. Szóval szépen keresnek, és több idösebb kolléga meséli, hogy ebböl építi a házat a csemetéjinek. Hát ezen kiakadtam, itt gürizik az öreg távol a családtól a kedves gyemrek meg otthon feszít az öreg álltal össze kuporgatott lakásban?
Miért ilyen hülyék a szülök? Miért nem kötik magukra? Miért nem vesz ebböl a pénzböl egy lakást amit ha kiad albérletbe, szép kis nyugdíj kiegészítése lenne, és a végén úgy is a gyereke örökli meg ezeket.
Mert szereti a gyerekét és a legjobbat akarja neki?
Attól még nem biztos, hogy a gyerek nem csinál semmit.
neked van gyereked? ahogy írsz, abból azt vettem le, hogy nincs.
Minden szülőnek(jobb esetben) a gyereke a legfontosabb, és mindent meg szeretne neki adni. Szeretne róla gondoskodni, hogy ne legyenek gondjai.
Ha megteheti, megveszi a lakást, hogy a gyereknek ne kelljen kölcsönöket fizetnie, stb stb.
Az, hogy a gyerek ezt kihasználja, az egy másik kérdés.
Én az aranyközépútra szavazok.
Nekem nem tudtak segíteni a szüleim, de én már most teszek félre a gyerekeimnek, és ha pl. lakásvásárlásra kerül a sor, már van egy kis önerőjük.
hát szerintem igaza van a kérdés kiirojának.
ha gyerekem lesz, akkor nem fogok a segge alá rakni mindent, megvenni mindent, mert akkor olyan lusta lesz mint én és nem is fogja megbecsülni annyira a dolgokat mintha a saját nehezen megkeresett pénz lett volna.
De akkor miért sírnak az emberek, hogy nincs pénzük. Meg hogy a nyugati országokban jobb. Nyugaton nem divat a gyereket pénzel tömni, úgy hogy a szülö meg még egy nyaralásra sem tud elmenni, vagy egy ócska autóval jár.
Nincs gyerekem, de a zsüleim megtehetnék , hogy lemondanak az éves nyaralásról és nekünk adják, de én attól nem tudnék aludni. Inkább velük örülök, mikor haza térnek a nyaralásból és mesélik az élményeiket.
Az utolsó kommenten csak nevetnem kell, ha a gyerek azért néz rá a szülejére vagy gondoskodik róla öreg korában mert támogatta anyagilag a szülö ekkora összegekkel, ott az a szülö eláshatja magát.
Nem szeretném hogy a gyerekem azért látogason öregkoromban mert az én álltalam felépített házban lakik.
és az mivel jobb hogy a gyereknek vannak szülei csak soha nem beszélnek vele, "nincs rá idő" stb...
a gyerek az utcán lófrál, esetleg 1-2 drogozik...
vagy "elferdül" a személyisége, mert semmibe veszik a lelki világát és csak azzal foglalkoznak hogy tessék itt a pénz...
nekem nagyon kivan vele az egész...
igen fontos a pénz, de apa és anya fontosabb lenne...
"ha gyerekem lesz, akkor nem fogok a segge alá rakni mindent, megvenni mindent, mert akkor olyan lusta lesz mint én" lol, ez nagyon vicces:D olyan lusta lesz, mint én.. hogy lehet így gondolkodni, így hozzáállni a dolgokhoz?
Valószínüleg a szülők azért segítik a gyereküket, mert fontosak nekik, és nem akarják, hogy olyan életük legyen, úgy keljen szűkölködniük, mint nekik(szülőknek) fiatalabb korukban kellett. Biztonságban akarják tudni a gyerekeiket, azt akarják hogy normális helyen tudjanak élni, és ne valami lepukkant helyen. Én kaptam szüleimtől pénzt lakásra, csak még kell hozzátennem. Azért mert a szülő segíti a gyerekét, és feneke alá tolja a lakást, nem jelenti azt, hogy lusta a gyerek. Én sem vagyok lusta. Egyetemre járok, okj tanfolyamot csinálok, dolgozom, háztartást vezetek stb. Szóval kedves egsik válaszoló... ne magadból indulj ki! Persze nyílván, ha az én gyerekem lusta lenne, és csak otthon vakargatná a fenekét a tv előtt, akkor rászólnk, hogy ez így nem járja, és max akkor kap lakást, vagy egy kis pénzt hozzá, ha úgy látom, hogy megérdemli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!