Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gürcöl sok szülö a...

Miért gürcöl sok szülö a gyereke házáért?

Figyelt kérdés

èpp most beszélgettem az egyik kollégával. Külföldön kiküldetésben dolgozó munkásaink havi 1500-3000 € visznek haza plussz otthon 75ezer FT-t. Szóval szépen keresnek, és több idösebb kolléga meséli, hogy ebböl építi a házat a csemetéjinek. Hát ezen kiakadtam, itt gürizik az öreg távol a családtól a kedves gyemrek meg otthon feszít az öreg álltal össze kuporgatott lakásban?

Miért ilyen hülyék a szülök? Miért nem kötik magukra? Miért nem vesz ebböl a pénzböl egy lakást amit ha kiad albérletbe, szép kis nyugdíj kiegészítése lenne, és a végén úgy is a gyereke örökli meg ezeket.

2009. júl. 13. 10:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
Én is ezt csinálom. Azért, mert nekem a gyermekeim a világon a legfontosabbak és úgy látom, hogy a mai világban már nagyon nehéz egyedül megvásárolni egy lakást, akármilyen jól keresel is. Nekünk annakidején nem tudtak a szülők segíteni és egy jó kis lakáshitellel indultunk az életben. És nem szeretném, ha a gyermekeim egy 10 milliós lakásért 25milliót fizetnének a banknak. Nekem az bőven elég, hogy boldognak látom őket. Attól, hogy segítek nekik, nagyon is tudják ők értékelni a pénzt, nincsenek elkényeztetve és magunkra is költünk. Minden évben nyaralni megyünk és jut időnk egymásra is. Sőt még azt sem tudják, hogy gyűjtünk nekik, ez majd a mi meglepetésünk lesz, ha lakásvásárlásra adják a fejüket. De még egyelőre gimibe/általánosba járnak, úgyhogy van még idő.
2009. júl. 13. 10:42
 12/27 anonim ***** válasza:
0%
ilyen hülyék a szülők, már gyereket se akarok.
2009. júl. 13. 10:47
 13/27 anonim ***** válasza:
91%
Azért, amiért valószínűleg én is fogok: hogy agyerekének sokkal könnyebb legyen. Szeretném, ha a gyerekem nem úgy indulna neki az életnek, mint én, 20 évre eladósodva azért, hogy saját házam legyen. Látszik, hogy nincs gyereked, így nem tudod mi az a feltétel nélküli szeretet.
2009. júl. 13. 11:19
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön a szülők ugyanígy támogatják a gyerekeiket, sőt.

mindent ők fizetnek, egyetemi tandíj(ami pl.az usa-ban rettentő magas), albérlet, lakás.

Másrészt, ha fiatalon lesz gyereked, akkor várja meg, míg te mondjuk 80 évesen meghalsz, hogy legyen lakása?Hát végül is ő akkor még csak hatvan körül lesz...

2009. júl. 13. 11:24
 15/27 A kérdező kommentje:
èn külföldön élek, és itt nem támogatják, csak ha tényleg nagyon sok van. A tanítatásik támogatják a gyereket aztán onnantól már csak akkor ha ök mindent megengedhetnek maguknak. rengeteg barátunk ismerösünk van 25-80 éves korig, de olyat sehol nem láttam hogy valaki sírna hogy nincs pénze meg mennyit gürcöl aztán meg építi vagy veszi a házat a gyereknek. itt az idösek is tudnak élni. A párom nagymamiájék évente 3-4 x mennek belföldön kisebb nyaralásokra. tiszteséggel kitanítatták a gyerekeket és nem szorják rájuk a pénzt. Pedig milyen jó lenne ha a nagymamiék nekünk is vennének egy lakást. Na de hogy tudnánk élni azzal a tudattal, hogy ök öreg korukban ránk kuporgatják miközben mi me´g fiatalok vagyuk elöttünk az élet.
2009. júl. 13. 11:36
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy ez általános dolog lenne. A környezetemben inkább azt látom, hogy a szülők örülnek, ha a 10 évvel ezelőtt felvett kölcsönt vissza tudják fizetni, nem hogy a gyereknek egy házra félretenni. Minden barátom, ismerősöm a saját erejéből és jókora kölcsönből tudott csak házat venni magának (ha tudott).

Ahol viszont ezt a szülők megtehetik, ott szerintem jó dolog, ha segítik a gyereküket az elindulásban. Legalábbis én nem tudnám úgy nyugodtan "élvezni az életet", ha azt látnám, hogy a gyerekem nyomorog valahol egy albérletben...

2009. júl. 13. 11:40
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért zavar ez téged, hisz nem a te pénzedből támogatják a szülők a gyereküket.

Nagyszüleim támogatnak minket (illetve az anyukámat!), és a szüleim pedig a testvéremet. Ha külön lakásba költözöm engem is támogatni fognak.

Itt vagyok 18 éves, még tanulni fogok pár évig, de mire kikerülök a nagyvilágba, még kevesebb munkalehetőség lesz mint most vagy mint 5-10 éve. A szülőknek van munkájuk, van lehetőségük nyugdíjig dolgozni (jobb esetben!), manapság meg 27 évesen nem kap egy nő munkát. Ha gyereke van, pláne nem. Ezért!

2009. júl. 13. 11:47
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Na megint egy "a gyerek segge alá tolnak mindent a hülyék" típusú kérdés. Igazából csak azok foglalkoznak ezzel, akik irigyek...arra még nem gondoltál, hogy a gyerekének ezzel sokat segít illetve a szülőnek sem kell aggódnia, hogy a gyereke majd anyagi gondokkal küzd? Mert normális szülőt érdekli, hogy mi van a gyerekével. És kit érdekel, hogy a végén a gyerek örököl, mikor ő neki most van szüksége a pénzre, mert most építkezik? Ha megtehetik a szülők, hogy segítik, miért ne? Ez lenne a normális hozzáállás. Egy nyugdíjas kor körüli ember nem úgy gondolkodik, mint egy fiatalabb. Neki már biztos, hogy van háza vagy lakása, van elég pénze magára is és nem önző adni a gyerekének. A gyereke meg majd a saját gyerekének segít, így mindenkinek könnyebb. Még azt sem mondhatod, hogy az öreg úgy ad a gyerekének, hogy a gyerek az utolsó fillért veszi el tőle...most írtad, hogy 1500-3000 eurót keres. Akkor honnan veszed, hogy magára nem költ ebből? Nagyon fáj neked, hogy neked nem adtak, másnak meg igen? Sajnos az élet igazságtalan, de ettől még nem az a szülő a hülye, aki ad, hanem az, amelyiknek lenne és mégsem ad! Nem tudom, hogy van-e gyereked, de azért ezen gondolkozz el!
2009. júl. 13. 13:22
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

a mai vilagban nehezen lehet egy fiatal parnak lakast venni, eskuvo elott, utan...nem ket fillerbe kerul.

Sajnos sokan nincs is hol kezdjek emiatt.

az, hogy gyerekkoraban elkezdenek erre gyujteni, es amikor felnott ajandekba adjak a gyereknek, az szerintem teljesen helyenvalo, sot nagylelkuseg, ha gurizni kell erte akkor meg plane!

sajnos nekem nem lesz hazam, lakasom par ev mulva ha ferjhez megyek, pedig sokkal konyebb lenne, ha lenne honnan indulni!

Es ez meg nem jelenti azt hogy "minden a seggem ala van rakva"...

en biztos gyujteni fogok a gyerekemnek, amennyiben lesz lehetosegem.

2009. júl. 13. 15:12
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Én azért adok, mert a mai világban, ha csak nem kiemelkedően jól keres az ember, nem tud egyedül lakást venni. Én Budapesten élek és itt egy 10 milliós kis panel lakás átlagosnak számít. És ha ezt hitelből veszi meg a gyerek, akkor kb. 80ezer lesz a lakáshitele. Ehhez hozzájön még a rezsi, és ott van már 130ezernél havonta és még nem evett semmit, nem vett ruhát magának, bérletet és nem ment el egy moziba sem. Szóval ahhoz, hogy valaki egyedül hitelből meg tudjon venni egy lakást úgy hogy még éljen is, ahhoz nettó 200 ezret kell keresni, viszont ennyit nem minden ember keres sokszor még évtizedes munkaviszonnyal sem, nemhogy pályakezdőként. Biztosan vannak olyan szakmák, ahol az ember jóval az átlag fölött keres, de én meg szeretném adni a gyereknek a választás lehetőségét. Emellett sok "gyereket" láttam már, aki azért ugrott bele egy házasságba, ami aztán tönkrement, mert egyedül nem tudott volna soha lakást venni és már vágyott az önálló életre. Ettől még persze nekem nem lesz rosszabb, ugyanúgy elmegyünk nyaralni a férjemmel és ugyanúgy beülünk egy kávézóba, elmegyünk vacsorázni, ha kedvünk van. De ha van rá pénz, akkor miért ne segíthetném a gyerekemet? Neked miért fáj az, hogy az én gyerekemnek lakása lesz?
2009. júl. 13. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!