Miért gürcöl sok szülö a gyereke házáért?
èpp most beszélgettem az egyik kollégával. Külföldön kiküldetésben dolgozó munkásaink havi 1500-3000 € visznek haza plussz otthon 75ezer FT-t. Szóval szépen keresnek, és több idösebb kolléga meséli, hogy ebböl építi a házat a csemetéjinek. Hát ezen kiakadtam, itt gürizik az öreg távol a családtól a kedves gyemrek meg otthon feszít az öreg álltal össze kuporgatott lakásban?
Miért ilyen hülyék a szülök? Miért nem kötik magukra? Miért nem vesz ebböl a pénzböl egy lakást amit ha kiad albérletbe, szép kis nyugdíj kiegészítése lenne, és a végén úgy is a gyereke örökli meg ezeket.
Külföldön a szülők ugyanígy támogatják a gyerekeiket, sőt.
mindent ők fizetnek, egyetemi tandíj(ami pl.az usa-ban rettentő magas), albérlet, lakás.
Másrészt, ha fiatalon lesz gyereked, akkor várja meg, míg te mondjuk 80 évesen meghalsz, hogy legyen lakása?Hát végül is ő akkor még csak hatvan körül lesz...
Nem hiszem, hogy ez általános dolog lenne. A környezetemben inkább azt látom, hogy a szülők örülnek, ha a 10 évvel ezelőtt felvett kölcsönt vissza tudják fizetni, nem hogy a gyereknek egy házra félretenni. Minden barátom, ismerősöm a saját erejéből és jókora kölcsönből tudott csak házat venni magának (ha tudott).
Ahol viszont ezt a szülők megtehetik, ott szerintem jó dolog, ha segítik a gyereküket az elindulásban. Legalábbis én nem tudnám úgy nyugodtan "élvezni az életet", ha azt látnám, hogy a gyerekem nyomorog valahol egy albérletben...
Nem értem miért zavar ez téged, hisz nem a te pénzedből támogatják a szülők a gyereküket.
Nagyszüleim támogatnak minket (illetve az anyukámat!), és a szüleim pedig a testvéremet. Ha külön lakásba költözöm engem is támogatni fognak.
Itt vagyok 18 éves, még tanulni fogok pár évig, de mire kikerülök a nagyvilágba, még kevesebb munkalehetőség lesz mint most vagy mint 5-10 éve. A szülőknek van munkájuk, van lehetőségük nyugdíjig dolgozni (jobb esetben!), manapság meg 27 évesen nem kap egy nő munkát. Ha gyereke van, pláne nem. Ezért!
a mai vilagban nehezen lehet egy fiatal parnak lakast venni, eskuvo elott, utan...nem ket fillerbe kerul.
Sajnos sokan nincs is hol kezdjek emiatt.
az, hogy gyerekkoraban elkezdenek erre gyujteni, es amikor felnott ajandekba adjak a gyereknek, az szerintem teljesen helyenvalo, sot nagylelkuseg, ha gurizni kell erte akkor meg plane!
sajnos nekem nem lesz hazam, lakasom par ev mulva ha ferjhez megyek, pedig sokkal konyebb lenne, ha lenne honnan indulni!
Es ez meg nem jelenti azt hogy "minden a seggem ala van rakva"...
en biztos gyujteni fogok a gyerekemnek, amennyiben lesz lehetosegem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!