Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha mindenki azt...

Mit tennél, ha mindenki azt gondolná rólad, hogy te kitartott vagy?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy párom jól keres, mert vállalkozó, mindenki ismeri őt. Anyámék nem állnak túl jól anyagilag, bár a külvilág felé ez nem érzékelhető annyira, mint amilyen valójában. Mert az a helyzet, hogy anyámék elég sok támogatást kapnak még most is a szüleiktől. Pénzben is, illetve kapunk kaját, nagyim mindig főz, és 2-3 napra elegendőt küld, illetve télen több köbméter fát stb. Ezt ugye nem tudják a környékbeliek. Anyámék elég szegényesen öltözködnek, és a kocsink is 15 éve megvan. Én hozzájuk képest nem nézek ki olyan szegényesen, sőt egyáltalán nem. Mértékkel, de mindenre költök. Pl télen heti 1x szoli, néha kozmetikus. Mindenestül amit a külsőmre és ruhára költök az havi 15 ezer ft-ból kijön. És használt ruhákat veszek egyik barátnőm barátnőjétől, aki azokat a boltban 8-10 ezer ft-ért veszi, mindegy. A környékbeli emberek, pedig azt hiszik, hogy nekem mindenem amim van, azt a páromtól kapom. Dolgoztam már 1 évet, illetve most újra van munkám, szintén egy évre szól. A 2 munka között csak 3 hónapig voltam munkanélküli. A fizetésem nagy részét megspórolom, havi 50 ezret félreteszek, azért hogy majd elkezdhessük párommal az életünket.

Annyira idegesítőek az emberek, hallom vissza a pletykákat, hogy én mit csinálok vagy mit nem azért, hogy a párom ennyi mindent megvesz nekem. Amikor mindenem amim van, saját erőből értem el. Most is pl vettem egy bicajt, neten, 25 ezer ft-ért, talán 70 ezer a boltban, de vaciúj. És erre elkezdtek pletykálni, hogy nézd már honnan van az neki stb.

Mit tegyek, hogy ne így álljanak hozzám az emberek?

Nagyon rossz, hogy azt gondolják, hogy én egy naiv, béna csaj vagyok, és azt gondolják, hogy a párom intézte el a munkahelyemet is, amikor én mentem állásinterjúra, és én böngésztem állás után is.

#kitarott
2012. júl. 14. 20:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Nem írtam még ki kérdést, köszi a kérdést :)
2012. júl. 14. 20:57
 12/23 A kérdező kommentje:
És egyáltalán nem nevezném annak, hogy jól élek.
2012. júl. 14. 20:57
 13/23 anonim ***** válasza:
Egészségükre.
2012. júl. 14. 20:59
 14/23 Kiki01 válasza:
Tudd meg ki kezdte, és kérdezz tőle valami képtelent, pl hogy tényleg csalja-e xy-al a férjét, mert már mindenki ezen csámcsog... És akkor ő mindenkinek elkezdi majd ezt mesélni, és akkor mindenki azt fogja hinni hogy tényleg:) Az ügyeden nem fog sajna segíteni, de legalább jől elszórakozol majd. Egyébként meg az ő bajuk hogy mit gondolnak, azt megváltoztatni nem fogod tudni, csak azt ahogyan te hozzáállsz az egészhez. Továbbra is légy büszke magadra és ne mutasd senkinek hogy érdekel a pletyka!
2012. júl. 14. 21:14
 15/23 anonim ***** válasza:
Minden relatív.Havi 50-et félreteszel és 15öt költesz magadra.Szerintem marha jól élsz.A milliomosokhoz képest nyilván nem.Mindenki azt gondol,amit akar.Miért foglalkozol vele?
2012. júl. 14. 21:55
 16/23 anonim ***** válasza:
27%

Na jó, akkor nézzük a kérdésed lényegét:

Irigykednek rád az emberek pedig hát:

a) össz. 1(+1) évet dolgoztál életedben, de "mindened amid van, saját erődből érted el"

b) "amit a külsőmre és ruhára költök az havi 15 ezer ft-ból kijön" <--> "anyámék nem állnak túl jól anyagilag, elég szegényesen öltözködnek" - te hol éltél eddig? -nem velük?? Akkor te nem voltál szegény???!!

c)"fizetésem nagy részét megspórolom, havi 50 ezret félreteszek" - bocsi, javítsd ki ha nem jól értem: a nagy része, az azt jelenti, hogy max. 90 ezret keresel havonta...ebből 50ezret teszel félre, ill. tudsz félretenni, mert a párod a mindennapi megélhetéshez (ami nem szoli, ruha) mindent alád tol....

Na sztm. hagyjuk is a dolgot...

Te soha életedben semmit nem magadtól értél el. Nem is fogsz..., csak annyira természetes neked, hogy reggel reggeli, délben ebéd, este vacsora van a fejed fölött, este pedig tető alatt alszol, hogy észre sem veszed magad...

Jut eszembe: diplomás vagy?? - azt is ugye a legyek hordták össze, és nem apu-anyu költötte inkább a tanulási költségeidre a 15 éves szakadt kocsi cseréje helyett...

Mondom mindezt úgy, hogy nem ismerlek, és írigy sem igen vagyok rád...

2012. júl. 14. 23:27
 17/23 anonim ***** válasza:
Sosem érdekelt, hogy mit mondanak rólam. Mindig tudtam, hisz mindig visszahallottam, sőt nem csak múltidőben kell, hogy beszéljek, a mai napig pletykálnak rólam, rólunk. Még gimnazista voltam, mikor összejöttem a barátommal aki bár dolgozott, nagyon rosszul keresett, nem tudott elszabadulni a családi fészekből. A szülei gazagok voltak, de nem támogatták anyagilag a fiút, mindenki csak azt látta, hogy több 10 milliós autóval jár és villában él, azt már nem, hogy csak lyukas pólója van, mert annyi pénze nem marad hó végére, hogy egy pólóra teljen neki. Lényeg a lényeg, később nagyon bejött neki az élet, jó munkája lett, 7 számjegyű keresete, eközben én is elvégeztem a főiskolát és összeköltöztünk, dolgozni kezdtem. Bár a lakás az övé, ő vette, az ő nevén van, mióta dolgozom a rezsit már közösen fizetjük. Én nem keresek fele annyit sem, mint ő, de nem várom el tőle, hogy eltartson. Dolgozni akarok és büszke vagyok arra, hogy én is tudtam már venni autót az én keresetemből, és nem vagyok kitartott, bármennyire is ezt hiszi mindenki. Én vagyok a hülye liba aki betette a jó helyre a fenekét, "milliárdos csávója van", meg luxusban él és lóbálja a lábát. Az senkit nem érdekel, hogy én is dolgozok minden nap 8 órát. Meg természetesen "az autómat is az a szerencsétlen pasi vette meg nekem", ahogy hallom. De "még a műkörmöt is ő állja ennek a libának". :D Hát, ilyen az élet. A lényeg, hogy mi tudjuk, hogy milyen életünk van és mi folyik körülöttünk. Neked is ezt tudom tanácsolni, hogy senkivel ne foglalkozz. Nekik ilyen unalmas az életük, hogy ezen rágódjanak, hogy kinek mire és miből telik, közben baromira irigyelnek egy biciklit is tőled, szegények. Örülj az életednek, a munkádnak, a párodnak, a biciklidnek. Mindennek, ami pozitív. És zárd ki az ilyen energiavámpírokat az életedből.
2012. júl. 15. 00:37
 18/23 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz velük,tipikus magyar mentalitásuk van,irigyek
2012. júl. 15. 01:53
 19/23 anonim ***** válasza:

Az igénye mindenkinek megvan a többletre, de irigykedni csak a buta emberek szoktak, akik nem jönnek rá, hogy attól nekik nem lesz jobb. Tehát ezzel nem kell foglalkozni.

Viszont kevesebbet kéne szoliznod, mert bőrrákod lehet és hamarabb ráncos is leszel. A fehér bőr is szép. Mért kell barna? Nem vagy megelégedve magaddal?

2012. júl. 15. 03:55
 20/23 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, ha a szüleim kb. nyomorognának, akkor nem heti egy szolira költenék, meg ruhákra. Vagy akkor költözz el, kezdj önálló új életet, aztán kész.
2012. júl. 15. 08:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!