Hogyan kezelnétek, ha egy kitartott nő tenne megjegyzéseket az anyagi helyzetetekre?
a nővéremről van szó. Soha nem volt közeli a kapcsolatunk. Ő 18 évesen összejött egy vállalkozóval a pénz miatt. Soha egy percet nem dolgozott,csak az egy szem fiát nevelgeti. Én keményen dolgoztam egész életemben és pár hónapja sikerült hitel nélkül egy kis lakást vásárolnom magamnak. Nagyon örültem neki,úgy éreztem sikerült valamit elérnem. Mikor a házavató volt,a nővérem végig csak szapulta a házat,hogy milyen kicsi,milyen rossz a kilátás,hogy van berendezve. Utána napokig csak sírtam,olyan rosszul esett. Miért kellett elrontania az örömömet? Én soha nem tettem megjegyzéseket rá,arra ahogy él.
29/N
Hát jobb a békesség...
Talán otthon vannak problémái és rajtad csattan az ostor.
Én a helyedben megkértem volna,hogy hozzon legközelebb valami lakáskiegészítőt,amitől szebb lenne a lakás!
Ne vedd a szívedre, inkább legyél büszke magadra, hogy tehermentesen van egy önálló lakásod és mindezt a magad erejéből érted el nő létedre.
Ne hívd meg többet, maradjon csak a FÉRJE palotájában, te pedig élvezd a SAJÁT lakásodat :-)
Én gratulálok neked a kis lakásodhoz! Biztosan nagyon csinosan és ízlésesen berendezted. Örülj neki és légy büszke magadra! Érezzétek jól benne magatokat.
A tesódnak pedig mond meg, hogy ez a lakás sokkal jobban néz ki, mint az, amit ő hozott össze a saját két kezével. (Merthogy ő semmit nem hozott össze!)
Majd akkor beszéljen, ha saját kezével, saját munkájával többet hoz össze, mint ti a pároddal. Addig pedig fogja be a száját, és ha nem tetszik neki, nem muszáj odajárnia!
Ne szomorkodj ezen! Te is tudod, h nagy dolog, amit elértél. Hiszen hány ember tud ma hitel nélkül lakást venni? Szinte senki. Ő -ahogy írtad is- nem tudja, h mi az, mikor az ember megdolgozik valamiért.
Más, sokkal kisebb dolog, de én valami hihetetlen érzést éreztem, mikor megkaptam az első saját erőmből keresett forintokat (diákmunka). Sokkal másabb érzés volt elkölteni, mint amikor a szüleimtől kaptam pénzt. És az azon vásárolt dolgokat is százszorta jobban tudtam értékelni.
Nyilván te is így vagy a lakáskával. Lehet, h kicsi, lehet, h nem jó a kilátás, de a tiéd, így mindennél többet ér. Ő pedig nyilván csak a matériát látja emögött, nem azt a pluszt, ami a te szemedben értékessé teszi.
A berendezésen pedig idővel majd nyilván változtatsz, újítgatod, csinosítod- ahogyan jut rá pénz, idő.
Szóval fel a fejjel, hidd el, sokan cserélnének veled! :) A rosszindulatú megjegyzéseket pedig ereszd el a füled mellett!
Úgy ki osztottam volna,hogy sírva ment volna haza.
Nem szeretem az ilyet,amikor valaki ilyet csinál.
Szégyellhetné magát nővéred!!Téged pedig nagyon sajnállak,hogy ilyen helyzetbe kerültél!Légy büszke!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!