Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezelnétek, ha egy...

Hogyan kezelnétek, ha egy kitartott nő tenne megjegyzéseket az anyagi helyzetetekre?

Figyelt kérdés

a nővéremről van szó. Soha nem volt közeli a kapcsolatunk. Ő 18 évesen összejött egy vállalkozóval a pénz miatt. Soha egy percet nem dolgozott,csak az egy szem fiát nevelgeti. Én keményen dolgoztam egész életemben és pár hónapja sikerült hitel nélkül egy kis lakást vásárolnom magamnak. Nagyon örültem neki,úgy éreztem sikerült valamit elérnem. Mikor a házavató volt,a nővérem végig csak szapulta a házat,hogy milyen kicsi,milyen rossz a kilátás,hogy van berendezve. Utána napokig csak sírtam,olyan rosszul esett. Miért kellett elrontania az örömömet? Én soha nem tettem megjegyzéseket rá,arra ahogy él.

29/N

2011. dec. 7. 17:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
86%
Nem kell semmit mondanod, valószínűleg nyel ő otthon éppen eleget. Szerintem csak azért szólt be, mert irigyel. Pontosan tudja, hogy elég egy rossz szó, egy hibás lépés és az utcára teheti a férje gyerekestől és nulla munkatapasztalattal, megfelelő végzettség nélkül még ennivalót sem tudna venni magának, nem pedig lakást önerőből. Hidd el, hogy bármit mutat is a külvilág felé, pontosan tudja ő, hogy a helyzete kicsit sem rózsás. Nagyon kevés olyan férfi van, aki nem él vissza egy ilyen helyzettel. Biztos lehetsz benne, hogy megvan a tesódnak is a maga keresztje.
2011. dec. 7. 19:16
 12/28 anonim ***** válasza:
92%
Leperegne rólam, hiszen mit ért volna el ő a saját erejéből?
2011. dec. 7. 19:24
 13/28 anonim ***** válasza:
43%

Alapból azt nem értem eddig hogy bírtad ki beszólás nélkül. Kevesebb embert utálok jobban a kitartottaknál, szóval tőlem az biztos, hogy kapott volna, bár egy ilyen személy az én házamba a lábát nem teheti, szóval meg sem lett volna hívva.

Ne bántódj meg ezen, a te házad ezerszer többet ér az övénél. Tudod, ha tőle elválnak, neki semmiféle háza nem lesz, csak a gyerektartása... hiszen soha nem dolgozott, neki nincs vagyona, te biztonságban vagy és hidd el ezerszer jobb az a ház, amiért te dolgoztál meg :)

2011. dec. 7. 19:28
 14/28 anonim ***** válasza:
91%

18,05 vagyok!

Gondolkoztam (néha szoktam), amit tennék:

Felhívnám telefonon, elmondanám neki, hogy nagyon megbántott, de nem baj, majd kihevered. És hozzátenném: jöhet még olyan idő az ő életében, amikor boldogan hajtaná álomra a fejét a te kis egyszerű lakásodban, de ezek után ne csodálkozzon, ha majd nem ajánlod fel neki.

És letenném a telefont! (Minimum ennyit megérdemel) Ha ezt megteszed, a te kis lelked is egy kicsit megnyugszik, és rögtön jobban fogod magad érezni. Ő pedig (ha eddig nem tette meg), majd elgondolkodik azon, hogy kik azok, akiket nem szabad ennyire megbántani, mert sohasem tudni, mit hoz még az élet.

Neked pedig minden jót és szépet kívánunk, és legyen nagyon sok örömed abban kis lakásban! Légy boldog és egészséges, ne törődj mással!

2011. dec. 7. 19:53
 15/28 anonim ***** válasza:
9%

Én nem hívnám a nővéremet kitartott nőnek azért mert nem dolgozott szóval nekem már te sem vagy szimpatikus, mert te legalább ennyire leszólod az ő életstílusát.

A helyedben elmondtam volna neki ott és akkor, hogy ne kritizálja, most erre futotta nem pedig utána sírtam volna napokig...

2011. dec. 7. 20:55
 16/28 anonim ***** válasza:
91%

Kár volt ezzen keseregni csak irigykedik

te erős vagy és független míg ő saját magát adta rabszolga sorba.

2011. dec. 7. 21:00
 17/28 anonim ***** válasza:
64%

Már nem azért, de a kitartottban mi a sértő?

Más tartja el, ez tény, nem sértés.

2011. dec. 7. 21:23
 18/28 anonim ***** válasza:
Még akár az is lehet, hogy irigyli tőled... :)
2011. dec. 7. 21:29
 19/28 anonim ***** válasza:
Vennék neki egy tükröt....
2011. dec. 7. 22:21
 20/28 anonim ***** válasza:
93%

Ne bántson a dolog. Tudod mivel ő nem dolgozott meg semmiért, ezért nem tudja mit jelent az a szó, hogy megdolgozni valamiért. És nem érti, hogy más meg is dolgozik valamiért. Ha valaki megdolgozik valamiért, az sokkal többet jelent, mintha csak odaadták volna neki.

Környezetemben is történt hasonló, megértem, hogy rossz.

Kitartás. :)

2011. dec. 7. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!