Hogyan kezelnétek, ha egy kitartott nő tenne megjegyzéseket az anyagi helyzetetekre?
a nővéremről van szó. Soha nem volt közeli a kapcsolatunk. Ő 18 évesen összejött egy vállalkozóval a pénz miatt. Soha egy percet nem dolgozott,csak az egy szem fiát nevelgeti. Én keményen dolgoztam egész életemben és pár hónapja sikerült hitel nélkül egy kis lakást vásárolnom magamnak. Nagyon örültem neki,úgy éreztem sikerült valamit elérnem. Mikor a házavató volt,a nővérem végig csak szapulta a házat,hogy milyen kicsi,milyen rossz a kilátás,hogy van berendezve. Utána napokig csak sírtam,olyan rosszul esett. Miért kellett elrontania az örömömet? Én soha nem tettem megjegyzéseket rá,arra ahogy él.
29/N
"csak az egy szem fiát nevelgeti"
Te leszólhatsz egy főállású édesanyát, de neki nincs joga kritizálni téged?
Ha az egy szem fiát jól neveli (felelősségel, odafigyelve, következetesen), akkor az szerintem százszor többet ér, mintha valaki egy irodában, üzletben dolgozgat napi 8 órát.
Neked kis lakásod van. A te életedben ez a legfontosabb. Legyél büszke a lakásodra.
Az ő életében valószínűleg a családja, a gyermeke a legfontosabb. Ő erre büszke.
Nekem ő a szimpatikusabb. Másnak biztosan te vagy az....
Megmondanám neki, hogy az ő saját lakásánál tutira szebb, merthogy neki ugye, nincs.
A nővére, mint családanya? Ahogy a kérdező leírta, legrosszabb esetben valószínűleg a férjével való együttmaradás miatt szülhetett, persze ez is csak feltételezés.
Mindenesetre, akármi is van a háttérben, valószínűleg a kérdező nővére tényleg sokat nyel otthon. A pénzesebb vállalkozók (mint a szüleim is) néha még otthon is főnökök (ahogy a párom is), és nehéz velük élni, a kedvükre tenni. Ez már leírták előttem, és egyetértek vele, meg a tapasztalataim is ezt mutatják.
Ne foglalkozz vele, kérdező, inkább légy büszke magadra! Tuti jó kis kecó lehet, bár én is ott tartanék már, hogy legyen saját és ne a nyavalyás albérlet...
Érdekes, anyám 3 gyereket felnevelt, ennek ellenére dolgozott és nem más tartotta el, sosem szorult senkire. Szerintem ez ezerszer becsületre méltóbb, mintha valaki a pénzért összeáll valakivel.
Viszont van sajnos felénk kitartott nő is, aki csak azért szült, hogy ne kelljen dolgoznia.
Hála a jó istennek éppen most fogják kihajítani. Neki nincs semmije, akármennyire pöffeszkedett vele anno, azt visz, amit hozott. Semmit.
"Te leszólhatsz egy főállású édesanyát, de neki nincs joga kritizálni téged?
Ha az egy szem fiát jól neveli (felelősségel, odafigyelve, következetesen), akkor az szerintem százszor többet ér, mintha valaki egy irodában, üzletben dolgozgat napi 8 órát.
Neked kis lakásod van. A te életedben ez a legfontosabb. Legyél büszke a lakásodra.
Az ő életében valószínűleg a családja, a gyermeke a legfontosabb. Ő erre büszke.
Nekem ő a szimpatikusabb. Másnak biztosan te vagy az.."
Magyarázd már el, hogy attól, hogy v.ki szül egy gyereket, és valószínűleg dada foglalkozik a gyerekkel, anyuci meg a tükörképébe van belezúgva, életében sose dolgozott, semmit nem ért el, miért olyan überkirály???
Gyereket szülni a nők többsége képes, de anyának lenni sokan nem! A gyereket nem "nevelgetni" kell, hanem nevelni! A nevelgetésnek meg lehet nézni az eredményét a mostani tiniken...
Valószínű, hogy a gyerek azért lett, mert a pali akart, vagy azért, mert miután terhes lett a csaj, volt a pasiban annyi "tartás", hogy feleségül vette a nővért, vagy a csaj, hogy ne dobja ki a pasi, direkt nem védekezett.
Kíváncsi vagyok azóta hogy alakult minden?A te életed és a nővéredé.
Egyrészt gusztustalan,hogy leszólta a lakásodat ez undorító,pont olyan aki semmit se tett le az asztalra ,,magától".
Majd rájön erre.Két kezed munkája van benne.Ahol ő lakik az meg csak a férje munkája.
úgy látom, mindketten irigyek vagytok egymásra
lehet, hogy így lettetek nevelve,
és most, hogy te ilyen nagy dolgot tettél le az asztalra (mert tényleg az), akkor neked már fáj, hogy neki nem őszinte az öröme veled.
de hát, ezek szerint, te is megveted őt, hogy az anyós takarít, meg kaját hozatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!