Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire borzalmas egy...

Tényleg ennyire borzalmas egy idős ember felügyelete?

Figyelt kérdés

Van egy nagymamám aki bent él a városban, 7 unokája van összesen, a kedvence, azaz az én unokahúgom él vele és ápolja. Nagyjából képes ellátni magát, kitud menni a konyhába, tud főzni magára, elvan egyedül is de nem szabad magára hagyni, ergo nem élhet egyedül. Unokahúgomnak annyi a feladata hogy kikészíti este a gyógyszerét, bevásárol neki néha napján, feltakarít utána, stb. Viszont minden családtagomtól azt hallom hogy szegény xy, szörnyű lehet a nagyival mert elveszti a fiatalkorát és hogy nem az ő dolga hogy ápolja a nagyinkat. Na de azt nem tudják ezek a családtagok hogy van hogy nem ad gyógyszert a mamánknak, nem hoz fel neki cukrot, eldugja a kenyeret és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve hogy elszedi az összes nyugdíját, az ő nyakán él, a mamánk tartja őt el. Szerintem az a legkevesebb hogy valahogy viszonozza ezt. Tegnap is beszéltem vele, azt mondta neki az unokahúgom reggel hogy fél órára elmegy a barátnőjéhez, és még este 7kor sem volt otthon. Hazudik neki, és úgy bánik vele mint a kutyával. Mivel az unokahúgom nekem panaszkodik hogy mi hogyan megy náluk, tudom miket csinál szegény mamánkkal.

Valóban ilyen megterhelő lenne viszonozni a jóságát egy szegény öregasszonynak?

2012. júl. 11. 12:59
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

Igen, igen, én vagyok a hülye. Köszönöm. Valóban természetes jelenség amit leírtam. Minden az én hibám. Akik nem tudnak szöveget értelmezni, azoknak lassan írom, hátha így jobban megértik: Én neveltem a nagymamámat, én törődtem vele, én gondoztam és én vagyok a hülye amiért nem húztam le ott ahol tudtam? Szerintetek az a helyes? Hát legközelebb így csinálom...

Ha legalább egy ágyat betudnék rakni a jelenlegi lakásunkba, elhihetitek hogy nem ez lenne a helyzet. Feltudnék sorolni legalább 5 helyet ahova mehetne. Mert lenne hova. De a kedves, mindent elsöprően figyelmes unokahúgomtól nem tudjuk szétszakítani mert akkor a drágám éhen halna. Megértitek ezt?

Mégis mire lennék irigy? A 8 általánosára? Vagy azt hogy akármit megtehet? Mellesleg senki nem fogja a markát tartani a nagyim örökségéből, mert nekünk abból nem jár. Úgyhogy ennyit erről.

Mellesleg nem értem itt az embereket, amikor meg az a baj hogy egy dolgozó fiatal nem ad haza a rezsiből az mekkora tragédia. De az hogy egy 20 éves kislány még csak nem is dolgozik, nincs semmilyen végzettsége és hazugsággal lopja meg a nagymamáját az tök oké szerintetek.

2012. júl. 12. 10:33
 42/48 anonim ***** válasza:
86%

Nem, nem értem meg ezt! Mi az, hogy nem lehet őket szétszakítani?!? Sziámi ikrek vagy mi? 7 unokája van, de gondolom, ha annyi unokája van, akkor van egy pár gyereke is. Egyik körülményei sem alkalmasok a nagyi elhelyezésére?? A 20 éves pedig már nem kislány, ha nincs minden a popója alatt, akkor bizony el fog kezdeni kaparászni, hogy megélhessen.

Van egy mondás erre: nem akarásnak sz.rás a vége.

26/N

2012. júl. 12. 10:48
 43/48 A kérdező kommentje:
Mamám menne de csak unokahúgommal, ő meg nyilván nem akar költözni mert akkor tudja hogy neki munkát kéne találnia és megélnie. Egy időben apukámnál laktak, akkor az unokahúgom megunta, mivel ott nem ő tehette el a pénzt, hanem apukámnak lett adva hogy vásároljon be belőle, ezért visszaköltöztek együtt a városba.
2012. júl. 12. 10:55
 44/48 anonim ***** válasza:
81%

Ha a nagyi tisztában van a helyzettel, de neki megfelel így és mindennek ellenére az unokahúgod a kedvence és imádja, nélküle nem megy, akkor nincs mit tenni. A kérdést pedig hiába tetted fel, mert szerintem jó érzésű ember a leírtak alapján nem mondja azt, hogy ez a normális. Ezért is akadtak itt ki sokan, többek közt én sem értettem, hogy ebben az esetben van még egyáltalán kérdés?! Mert a válasz mindenki számára egyértelmű, számodra is.

26/N

2012. júl. 12. 11:16
 45/48 anonim ***** válasza:
100%
Itt szerintem az válaszadók 99%-a továbbra is egyetért abban, hogy nem normális amit ez a csaj csinál a nagymamáddal, nem is ezt firtattuk, hanem azt, hogy ezt te nagyon jól tudod, ergo fölösleges a kérdésfeltevésed. Mi itt nem tudunk semmit tenni. Vagytok 7-en unokák, több gyereke is él remélhetőleg a mamának, hát dugjátok össze a fejeteket és találjatok ki valamit. Erről volt szó, ezt rótta fel mindenki, nem azt vitattuk, hogy normális-e ami ott zajlik avagy sem!
2012. júl. 12. 12:31
 46/48 anonim ***** válasza:

7 unokája van és csak egy kedvence van? Gondolom, ő a legkisebb és el van kényeztetve. A legfiatalabb családtagokat általában szentként tisztelik, ami eléggé helytelen dolog.

Én megértem ezt a helyzetet. Mint leírtad, hogy a többi családtag sajnálja őt, hogy sokat van a nagyival, akkor ők miért nem menne hozzá egy kicsit segíteni?

Nekem összesen 4 unokatesóm van. Amikor az anyai nagymamám hozzánk költözött, a két unokatesó kivételével mindenki segített a gondozásában. Amikor teltek-múltak a hónapok, anyum megkérdezte a húgát, hogy az ő gyerekeinek mi az elfoglaltságuk? Miért nem jönnek segíteni? Azt felelte, többször kérte meg őket, hogy gyakrabban kéne segíteni a nagyinak, de ők csak annyit feleltek, hogy nincs hozzá kedvük. Szép volt tőlük :(

2012. júl. 12. 14:47
 47/48 anonim ***** válasza:
90%

45. válaszban a lényeg.

Igen, gáz amit csinál, de mivel nem vénasszonyok pletyóköre van itt, hynaem tanácskérés, és te nem tanácsot kértél hanem pletyókázni szeretnél a kiscsajról, ez most nem jött össze. Ha a családoddal beszéled meg, akkor lehet eredménye. Ezt már páran leírtuk, de erre sosem reagálsz.

2012. júl. 12. 19:04
 48/48 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha most ettől boldogabb vagy IGAZAD VAN NEM NORMÁLIS a dolog. Ez egyértelmű mint a nap minek ezt firtatod, ezért nem írnak erre nézve. Nem mintha egy nyugdíjból számlák, étel gyógyszerek után olyan sok maradna de most ez lényegtelen. TE nem tudsz szöveget értelmezni, ezért én is lassan írom hátha TE is felfogod: Ne nyafogj, és ne azt várd, hogy a lányt anyázzuk aki mellesleg istenneadja 5 év múlva már a pelenkáját cseréli a mamátoknak MERT EZ NEM SEGÍT A HELYZETEN.

MEGOLDÁS FONTOSABB LENNE MINT AZON LOVAGOLNI MILYEN GONOSZ VALAKI. INKÁBB A CSALÁDDAL FOGJ ÖSZE HA ROSSZ A HELYZET VAGY TUDOD MIT? HA ENNYIRE HALLGATRÁ NAGYID, HOGY KÖLTÖZKÖDIK VELE LEHET JÓ A SORA A NAGYIDNAK S NEKI MEGFELEL. AKKOR MEG NEM A TE DOLGOD. AKKOR ÍTÉLKEZZ HA GYŐZTÉL ADDIG NE.

2012. júl. 14. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!