Tényleg ennyire borzalmas egy idős ember felügyelete?
Van egy nagymamám aki bent él a városban, 7 unokája van összesen, a kedvence, azaz az én unokahúgom él vele és ápolja. Nagyjából képes ellátni magát, kitud menni a konyhába, tud főzni magára, elvan egyedül is de nem szabad magára hagyni, ergo nem élhet egyedül. Unokahúgomnak annyi a feladata hogy kikészíti este a gyógyszerét, bevásárol neki néha napján, feltakarít utána, stb. Viszont minden családtagomtól azt hallom hogy szegény xy, szörnyű lehet a nagyival mert elveszti a fiatalkorát és hogy nem az ő dolga hogy ápolja a nagyinkat. Na de azt nem tudják ezek a családtagok hogy van hogy nem ad gyógyszert a mamánknak, nem hoz fel neki cukrot, eldugja a kenyeret és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve hogy elszedi az összes nyugdíját, az ő nyakán él, a mamánk tartja őt el. Szerintem az a legkevesebb hogy valahogy viszonozza ezt. Tegnap is beszéltem vele, azt mondta neki az unokahúgom reggel hogy fél órára elmegy a barátnőjéhez, és még este 7kor sem volt otthon. Hazudik neki, és úgy bánik vele mint a kutyával. Mivel az unokahúgom nekem panaszkodik hogy mi hogyan megy náluk, tudom miket csinál szegény mamánkkal.
Valóban ilyen megterhelő lenne viszonozni a jóságát egy szegény öregasszonynak?
Minden unoka jár át hozzá, nem ő van vele. Sőt, ő napokat nincs otthon. De én nem tudok se oda költözni hozzá, de berohangálni 36 hetes terhesen már. Valószínűleg ez az én hibám. Amikor megtehetjük akkor megyek a férjemmel együtt. Unokanővérem jár át hozzá rendszeresen, ő lakik a legközelebb hozzá, többet segít mint az unokahúgom aki ott él.
Jó, akkor ezek szerint az a normális hogy kutyaként bánik vele és semmit nem kell viszonoznia. Oké, ezek szerint én vagyok a hülye...
Hát erre meg azt tudom mondani hogy zötykölődj te a 40 fokos buszon, 3 kilóval a hasadban, úgy hogy veszélyeztetett vagy. Azután beszélhetünk. :)
A terhességem előtt is jártam és után is fogok hozzá járni, sőt, most is látogatom, de nem olyan sűrűn mint eddig.
Senki nem írta, hogy jól bánik vele. De úgy tűnik, ez a 3 lehetőség van: mama segítés nélkül marad; segítséget kap unokatesódtól, aki (szerinted) kiszámíthatatlan, durva, élősködő stb; valaki más gondozza.
Amúgy szerintem is érdekes, hogy mostanában 10 terhes nőből 9 veszélyeztetett :-))
Az a baj hogy én nem csak feltételezem, tudom hogy elveszi. Méghozzá olyan alattomos indokokkal hogy ő megy és vesz magának egy csokit a boltban. Igen vesz. 300 forintért kettőt, amire aztán azt mondja hogy 1000 forint volt. Ez egy konkrét eset, ő mesélte nekem röhögve. Megveszi neki a 800 forintos gyógyszert amire azt mondja hogy volt 2000... És máris megvan neki a napi ruhára a pénze.
Mellesleg én laktam vele együtt, tudom milyen élni vele, nem csak a semmiből bírálok. Korántsem olyan megterhelő mint amilyennek mások beállítják. Semmi dolgom nem volt, tényleg csak annyi hogy ki kellett készíteni a gyógyszerét, este főzni neki egy kávét hogy reggel tudjon inni. De ezen kívül teljesen önellátó. Egész nap csak nézi a kis tévéjét a szobába, semmilyen vizet nem zavar. Annyi különbséggel hogy én nem vettem el a nyugdíját és nem pofáztam vissza neki. És még csak viszonoznia sem kellett mert számomra természetes volt hogy az idős nagymamám akinek szüksége van rám.
De köszönöm a válaszokat, ezek szerint ilyen k**va szar világot élünk hogy ott húzzuk le az embert és ott semmizzük ki, ahol tudjuk. És semmi viszonzást nem adunk. Úgy látszik az én értékrendjeimmel van baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!