Tényleg ennyire borzalmas egy idős ember felügyelete?
Van egy nagymamám aki bent él a városban, 7 unokája van összesen, a kedvence, azaz az én unokahúgom él vele és ápolja. Nagyjából képes ellátni magát, kitud menni a konyhába, tud főzni magára, elvan egyedül is de nem szabad magára hagyni, ergo nem élhet egyedül. Unokahúgomnak annyi a feladata hogy kikészíti este a gyógyszerét, bevásárol neki néha napján, feltakarít utána, stb. Viszont minden családtagomtól azt hallom hogy szegény xy, szörnyű lehet a nagyival mert elveszti a fiatalkorát és hogy nem az ő dolga hogy ápolja a nagyinkat. Na de azt nem tudják ezek a családtagok hogy van hogy nem ad gyógyszert a mamánknak, nem hoz fel neki cukrot, eldugja a kenyeret és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve hogy elszedi az összes nyugdíját, az ő nyakán él, a mamánk tartja őt el. Szerintem az a legkevesebb hogy valahogy viszonozza ezt. Tegnap is beszéltem vele, azt mondta neki az unokahúgom reggel hogy fél órára elmegy a barátnőjéhez, és még este 7kor sem volt otthon. Hazudik neki, és úgy bánik vele mint a kutyával. Mivel az unokahúgom nekem panaszkodik hogy mi hogyan megy náluk, tudom miket csinál szegény mamánkkal.
Valóban ilyen megterhelő lenne viszonozni a jóságát egy szegény öregasszonynak?
Egyetértek az előttem szólókkal, nem itt kell a lányt kibeszélni. Akárhohyis döntötök, a legolcsóbb még mindig az, ha ő vigyáz rá. Szerintem neked ezzel a lánnyal van bajod, csak ez a nagyis téma jó ürügy, hogy kivevéshesd.
A kérdést, ahogy feltetted baromi cinikus, azt mutatja nekem, hogy időset mégbnem gondoztál. Megjegyzem a két kezeteket összetehetitek, hogy önellátó, és csak a gyógyszert kell neki beadni, mert vannak magatehetetlen emberi porhüvelyek (sajnos soknak már tényleg csak a teste van közöttünk), akikkel egy órát nehéz eltölteni, nemhogy huzamosabb ideig együttélni velük! Én ápoltam demenseket, és utána úgy éreztem, mintha én magam is az lennék, mert keresi a 20 éve elvesztett táskáját, a testvérének néz, amikor a gyereke vagy, volt villanyszerelő egyszercsak fogja magát és leszedi a kapcsolófedelet, és elkezdi egy hajtűvel "szerelni", merthogy rossz... Szóval nehéz ügy ez nagyon is.
Sógornőm, veszélyeztetett terhesen, úgy, hogy 2 héten belül szülni fog, még munkába jár, amihez városok közt ingázik, 1-1.5 órás buszúton, meg vissza, naponta, hétfőtől szombatig, aztán még sokszor kilométereket gyalogol a munkahelyére a buszmegállóból. Ugyanúgy 40°-ban, döcögős utakon.
Szerintem nem mindig voltál terhes. Miért nem vettétek magatokhoz? Jól írják, sok 20 éves még eltartatja magát, és sok ehhez nem is segít semmit. Ő legalább gondozza a nagymamát. Ha kifogásolható, hogyan, akkor adott a helyzet: vegye magához valamelyik unoka.
Az, hogy borzalmas egy idős ember gondozása, azt csak ő gondolhatja! Talán úgy lett megnevelve, hogy nem tiszteli az idősebbeket.
Viszont, ha egy egész család úgy érzi, hogy az idős ember gondozása borzalmas, akkor arról a gondozott tehet róla a rossz természete miatt. Mégis gondozzák, mert ez a kötelességük!
Egyetértek azokkal, akik a Kérdezőt bírálták.
Ha tényleg borzasztó a helyzet, akkor nem panaszkodni kell és a háttérben puffogni, hanem tenni ellene. Végülis nem egyedül vagy, Kérdező, szerencsére nagy a családod.
Ha meg a vádjaid alaptalanok, akkor rossz helyre jöttél. Sőt, én a helyedben megpróbálnék magamba nézni, míg a gyermeked meg nem születik. Neki fogsz példát mutatni, és nem mindegy, hogy milyet..
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!