Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire borzalmas egy...

Tényleg ennyire borzalmas egy idős ember felügyelete?

Figyelt kérdés

Van egy nagymamám aki bent él a városban, 7 unokája van összesen, a kedvence, azaz az én unokahúgom él vele és ápolja. Nagyjából képes ellátni magát, kitud menni a konyhába, tud főzni magára, elvan egyedül is de nem szabad magára hagyni, ergo nem élhet egyedül. Unokahúgomnak annyi a feladata hogy kikészíti este a gyógyszerét, bevásárol neki néha napján, feltakarít utána, stb. Viszont minden családtagomtól azt hallom hogy szegény xy, szörnyű lehet a nagyival mert elveszti a fiatalkorát és hogy nem az ő dolga hogy ápolja a nagyinkat. Na de azt nem tudják ezek a családtagok hogy van hogy nem ad gyógyszert a mamánknak, nem hoz fel neki cukrot, eldugja a kenyeret és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve hogy elszedi az összes nyugdíját, az ő nyakán él, a mamánk tartja őt el. Szerintem az a legkevesebb hogy valahogy viszonozza ezt. Tegnap is beszéltem vele, azt mondta neki az unokahúgom reggel hogy fél órára elmegy a barátnőjéhez, és még este 7kor sem volt otthon. Hazudik neki, és úgy bánik vele mint a kutyával. Mivel az unokahúgom nekem panaszkodik hogy mi hogyan megy náluk, tudom miket csinál szegény mamánkkal.

Valóban ilyen megterhelő lenne viszonozni a jóságát egy szegény öregasszonynak?

2012. júl. 11. 12:59
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólókkal, nem itt kell a lányt kibeszélni. Akárhohyis döntötök, a legolcsóbb még mindig az, ha ő vigyáz rá. Szerintem neked ezzel a lánnyal van bajod, csak ez a nagyis téma jó ürügy, hogy kivevéshesd.

A kérdést, ahogy feltetted baromi cinikus, azt mutatja nekem, hogy időset mégbnem gondoztál. Megjegyzem a két kezeteket összetehetitek, hogy önellátó, és csak a gyógyszert kell neki beadni, mert vannak magatehetetlen emberi porhüvelyek (sajnos soknak már tényleg csak a teste van közöttünk), akikkel egy órát nehéz eltölteni, nemhogy huzamosabb ideig együttélni velük! Én ápoltam demenseket, és utána úgy éreztem, mintha én magam is az lennék, mert keresi a 20 éve elvesztett táskáját, a testvérének néz, amikor a gyereke vagy, volt villanyszerelő egyszercsak fogja magát és leszedi a kapcsolófedelet, és elkezdi egy hajtűvel "szerelni", merthogy rossz... Szóval nehéz ügy ez nagyon is.

2012. júl. 11. 15:21
 32/48 anonim ***** válasza:
56%

Sógornőm, veszélyeztetett terhesen, úgy, hogy 2 héten belül szülni fog, még munkába jár, amihez városok közt ingázik, 1-1.5 órás buszúton, meg vissza, naponta, hétfőtől szombatig, aztán még sokszor kilométereket gyalogol a munkahelyére a buszmegállóból. Ugyanúgy 40°-ban, döcögős utakon.

Szerintem nem mindig voltál terhes. Miért nem vettétek magatokhoz? Jól írják, sok 20 éves még eltartatja magát, és sok ehhez nem is segít semmit. Ő legalább gondozza a nagymamát. Ha kifogásolható, hogyan, akkor adott a helyzet: vegye magához valamelyik unoka.

2012. júl. 11. 15:25
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálok válaszolni a kérdésedre, személyes tapasztalatom van: 7 évig élt velünk mamám a szüleimmel egy házban egészen a halálig amikortól az orvos azt mondta hogy egyedül nem élhet mert néha kihagyott az agya, agyi infartusa volt. 16 éves voltam amikor hozzánk költözött. Eleinte kb. az volt, amit írtál nem volt különösebb gond vele, sokat beszélgettünk együtt főztünk stb. 7 év alatt hónapról hónapra leépült: szörnyű volt az utolsó 2 év neki is meg nekünk is: teljesen leépült szellemileg és fizikailag is. Nem írok példákat mik történtek de nehéz volt. Most még lehet jól elvan de ez jobb nem lesz csak rosszabb, majd akkor is ő fogja gondját viselni ne aggódj és akkor senki nem fut hogy majd ő intézi... ugye te sem sajnálnád tőle a pénzt ha éjszaka 5 ször kelne fel hozzá pelenkát cserélni, és a nap minden percében ugrása készen áll mert evésnél félrenyel és majdnem megfullad, vagy nem tud mosakodni egyedül stb. gondolkozz el mit sajnálsz, ha egy hivatásos gondozó ápolja vagy idősek otthonába kerül, ott is is elkérik a nyugdíját sőt sokszor a családtagok fizetnek pluszban. Ha nem tudsz érdemben segíteni akkor jobb lenne ha nem foglalkoznál vele és nem azon akadnál fenn hogy elveszi a pénzt. Szerintem ez sem normális dolog hogy ezen lovagolsz. Járj az ő cipőjében.
2012. júl. 11. 15:29
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
A nagyid nyugdÍja mennyi? Mert ha fizetve van a rezsi, gyógyszerek megvannak véve, van étel, háztartási dolgokat megveszi, plusz még csokit stb., akkor már nagyon nem tud dőzsölni szerintem. Egyébként pedig még vagytok hatan, nem igaz, hogy nem tudnátok tenni valamit, ha tényleg olyan szörnyű. Ja és gondolom nem 8 hónapja kezdődött, előtte miért nem tettél te valamit. Ja, mert neked az nem kényelmes.
2012. júl. 11. 15:55
 35/48 anonim ***** válasza:
45%
Nem visz neki cukrot és eldugja a kenyeret... Én is pont ezt csinálom, mert párom mamája cukorbeteg. Egyébként egy mamáról nem megterhelő gondoskodni, csak unokatesód még nem elég érett ahhoz, hogy bárkiről is gondoskodjon, hisz még saját magát se tudja ellátni. Te is megtehetnéd azt, hogy magadhoz veszed a mamát, vagy bárki közületek, mégis inkább csak nézitek, és siránkoztok, hogy mit csinál az unokahúg. Nekem ikerpárom van, és párom nagyszülei hozzánk költöztek faluról, mert már nem tudták ellátni magukat, sok volt a ház, az udvar, mi meg nem tudunk hozzájuk olyan gyakran menni, ahogy kellett volna. Nehéz volt rábeszélni őket, hogy költözzenek, de boldogok velünk, és ez a legfontosabb. 25N
2012. júl. 11. 16:37
 36/48 anonim ***** válasza:
92%
Egyébként meg azt a legkönnyebb, bírálni a másikat ismeretlenek előtt, és semmit se tenni, hogy jobb legyen a helyzet. Utolsó voltam.
2012. júl. 11. 16:40
 37/48 anonim ***** válasza:
83%
Ugyan emberek, hisz itt írta ő aztán nem akar tenni semmit, olyan tanács nem is érdekli. Csak panaszkodni akar.
2012. júl. 11. 18:03
 38/48 anonim ***** válasza:
17%

Az, hogy borzalmas egy idős ember gondozása, azt csak ő gondolhatja! Talán úgy lett megnevelve, hogy nem tiszteli az idősebbeket.

Viszont, ha egy egész család úgy érzi, hogy az idős ember gondozása borzalmas, akkor arról a gondozott tehet róla a rossz természete miatt. Mégis gondozzák, mert ez a kötelességük!

2012. júl. 11. 18:16
 39/48 anonim ***** válasza:
Sajnálom a lányt, mert minden végzettség nélkül nem fogja többre vinni. De tény, hogy ha ő nem lenne, a havi otthoni "erdényi nénis" ápolás havi 150.000-200.000 és ebben nincs rezsi és nincs kaja. Bár ő nem dugná el a kenyeret és stb. Szóval hálásnak kéne lennetek hogy nem kell összedobnotok ezt a pénzt, hanem ingyen megoldódott.
2012. júl. 11. 22:29
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek azokkal, akik a Kérdezőt bírálták.

Ha tényleg borzasztó a helyzet, akkor nem panaszkodni kell és a háttérben puffogni, hanem tenni ellene. Végülis nem egyedül vagy, Kérdező, szerencsére nagy a családod.

Ha meg a vádjaid alaptalanok, akkor rossz helyre jöttél. Sőt, én a helyedben megpróbálnék magamba nézni, míg a gyermeked meg nem születik. Neki fogsz példát mutatni, és nem mindegy, hogy milyet..

26/N

2012. júl. 12. 09:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!