Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire borzalmas egy...

Tényleg ennyire borzalmas egy idős ember felügyelete?

Figyelt kérdés

Van egy nagymamám aki bent él a városban, 7 unokája van összesen, a kedvence, azaz az én unokahúgom él vele és ápolja. Nagyjából képes ellátni magát, kitud menni a konyhába, tud főzni magára, elvan egyedül is de nem szabad magára hagyni, ergo nem élhet egyedül. Unokahúgomnak annyi a feladata hogy kikészíti este a gyógyszerét, bevásárol neki néha napján, feltakarít utána, stb. Viszont minden családtagomtól azt hallom hogy szegény xy, szörnyű lehet a nagyival mert elveszti a fiatalkorát és hogy nem az ő dolga hogy ápolja a nagyinkat. Na de azt nem tudják ezek a családtagok hogy van hogy nem ad gyógyszert a mamánknak, nem hoz fel neki cukrot, eldugja a kenyeret és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve hogy elszedi az összes nyugdíját, az ő nyakán él, a mamánk tartja őt el. Szerintem az a legkevesebb hogy valahogy viszonozza ezt. Tegnap is beszéltem vele, azt mondta neki az unokahúgom reggel hogy fél órára elmegy a barátnőjéhez, és még este 7kor sem volt otthon. Hazudik neki, és úgy bánik vele mint a kutyával. Mivel az unokahúgom nekem panaszkodik hogy mi hogyan megy náluk, tudom miket csinál szegény mamánkkal.

Valóban ilyen megterhelő lenne viszonozni a jóságát egy szegény öregasszonynak?

2012. júl. 11. 12:59
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Jajj de jó. Komolyan mondom ide orvosi igazolás kell? Te jó ég milyen emberek vannak. Ha nem lennék veszélyeztetett, akkor sem mennék be ilyen melegben. És máris én leszek ezért az önző, ugye? :)
2012. júl. 11. 13:31
 12/48 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudtok összeköltözni a nagymamával?
2012. júl. 11. 13:34
 13/48 anonim ***** válasza:
78%
És ha öregek házába menne a mama? Ott elméletileg jobban bánnának vele, nem?
2012. júl. 11. 13:39
 14/48 anonim ***** válasza:
92%

Pihizz mert túldúlnak a hormonjaid. :)

Azt próbálják itt veled megértetni, hogy vagy TESZEL valamit a nagyi helyzetének jobbítására akár szóban akár tettben vagy NE a másik baján járjon az eszed hanem a magad dolgain.

Sehol se írtad hogy gonoszkával mik a teveid.

Nem mondtad mégis hogy reagáltad le a gaztettei ecsetelése után.

Egyáltalán képes voltál rá, hogy érthetően elmagyarázd neki mi az ami nem tetszik vagy itt kétszínüsködsz, hogy csak látatlanban szidod?

Ilyeneken agyalj kismama, ha pedig nehéz akkor inkább családi megbeszélés ünnepekkor talán egysütt könyebb rá hatni.

Vagy a nagyi ha gondja van hát mondja el! Neki is, ne csak nektek! Kérje el a számlákat mire mennyi megy!

Ha ez nyilván nem tetszik "gonoszkának" hát indokoljátok valamivel amire gyűjtene nagyi pl új szemüveg, utazásra pénz messzirokonokhoz stb.

Ha ilyen rossz a helyzete miért nem költözik hozzátok ha ennyire szíveden viseled a dolgát komolyan? Hisz mint írtad szerinted nincs vele gond, el van te meg most úgyis othon leszel babával, ráérsz szerinted nem oly borzalmas a dolog. Hát vágj bele rajta!

2012. júl. 11. 13:46
 15/48 A kérdező kommentje:

Nem a helyzet megváltoztatásáról szól a kérdésem. Mint írtam, az unokahúgom az ő pénzén él. Nem akarja elköltöztetni maga mellől mert akkor éhen halna. Dolgozni nem akar, iskolába járni nem akar, amíg él a nagyink, neki ez így teljesen megfelel. A kérdésem arról szólt hogy ez tényleg ennyire elfogadott hogy valaki ennyire kihasználja a másikat? De ezek szerint igen. Sajnálom hogy ilyen világot élünk.

Mint írtam, együtt éltem a nagyimmal. Akkor az unokahúgom az anyjával élt, ő időközben elköltözött, ezért nekik ketten össze kellett költözniük. Nálunk meg jött a baba, elköltöztünk egy egy szobás lakásba. Szívesen ide hoznám ha legalább egy ágy beférne vagy az unokahúgom engedné.

2012. júl. 11. 13:52
 16/48 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem vagyok kétszínű, tisztában van az unokahúgom is a helyzettel, hogy megvan róla a véleményem. Próbáltam megváltoztatni de nem sikerült. Szép szóval nem lehet rá hatni mert makacs. Mindenki elmondta már a véleményét de senkire nem hallgat, minek is hallgatna ha ilyen fasza, mások által elfogadott élete van, nem? :)
2012. júl. 11. 13:54
 17/48 anonim ***** válasza:
69%

Hát, szerintem is tennetek kellene ez ellen valamit, ha igaz a történet.

Amúgy meg, az hogy 20 évesen ápolja, szép dolog. Ott van még 6 unoka, egyik se vállalta el azt, amit ő, akármit is tesz. Szerintem, meg van az esélye, hogy a nagyinak ez megfelel, különben szólt volna nektek, vagy panaszkodott volna, ha tényleg annyira rossz sorsa lenne. Eldugja a kenyeret? Nem hiszem, hogy egy idős ember elől valaki csak úgy eldugná a kenyeret. Idős, ergó sok betegsége van, lehet, orvos szabta meg, hogy nem ehet sok szénhidrátot. Idős, ergó makacs, így lehet, ő nem törődik bele ebbe a helyzetbe. Így meg kell tenni. Ha a nagyid nyugdíját annyira elszedné, akkor nem lenne mit főznie magának. 20 éves, hogy tartsa el magát? A mostani világban normális munkával se lehet kijutni a szülői házból, sajnos, én is csak januárban tudok majd elköltözni itthonról.

Szerintem a legjobb az lesz, ha legközelebb arra jársz, leülsz, és megkérdezed a nagyidat, hogy megfelel-e neki így a helyzet, vagy szeretné, ha valaki más is ápolná - ha esetleg nagyon ragaszkodna az unokahúgodhoz.

24/N

2012. júl. 11. 13:54
 18/48 anonim ***** válasza:
81%

Hát az unokahúgod is kifogásolható olyanok miatt, mint nem adja be a gyógyszert vagy eldugja a kenyeret(amit nem is értek...), de idős embert ápolni igen megterhelő...

Azon kívül, hogy ott a folytonos aggodalom az egészsége miatt, vagy melyik este kelek arra, hogy amíg az altató benne van ki akar menni pisilni és elesik. Azt sem éppen könnyű látni, hogy szellemileg is leépülnek, mert hiába gondolod azt, hogy ez a te családtagjaiddal nem történhet meg, de fejthet akárhány rejtvényt és olvashat akármennyit, meg fog ez történni... Nem véletlenül mondják, hogy az idős kor a második gyerekkor... Nem véletlenül kiszolgáltatottak az idősek, azt hinnéd, hogy mindig van a nagyim körül valaki, van állandó társalgó partnere nincs szüksége ilyenekre, de simán leáll idegenekkel fecsegni, vagy telemarketingeseknek ad ki kábé olyan információkat, hogy simán felmérhetik hogy lehet minket kirabolni... 20 évesen semmi más vágyam, mint egyszer úgy hazamenni, hogy csönd van, egyedül vagyok, mert nekem ez soha nem adatik meg. Komolyan ez így lehet nevetséges, de szeretnék egyszer úgy közösen filmet nézni, hogy nem kommentálja álladóan az eseményeket.

Ez kihat a kapcsolataimra, nem szívesen hozok fel embereket hozzánk, sokszor kell kihagynom a sulit, mert orvoshoz kell vinni kontrollra, stb.

De a legjobb, hogy akármit csinálsz, soha nem lesz jó! Mindig lesz valaki, aki kifogásolja a dolgot.

Mondani könnyű, de aki csinálja, az szerintem kicsit bele is roppan ha lelkiismeretesen teszi a dolgát.

"Tényleg ennyire borzalmas egy idős ember felügyelete?" Te mond meg ha kipróbáltad. Amit csak írtam, az csak a hab a tortán.

2012. júl. 11. 13:56
 19/48 anonim ***** válasza:
81%
Nem, nem normális vagy elfogadott. Pont ezért kell tenni ellene.
2012. júl. 11. 13:57
 20/48 A kérdező kommentje:

A kenyér dolog.. azért dugta el mert sajnos mást nem volt hajlandó enni. Konkrétan éheztette. Miután látta hogy így sem eszik mást, vissza adta neki.

Igenis elveszi az összes nyugdíját mert abból fizeti a rezsit, csekkeket és abból vásárol be. Így nagyimnak nem kell lemenni vásárolni, van otthon kaja, főz magának.

Amikor hasmenése volt, akkor nem adott neki gyógyszert. A másik unokatesónk ment át hozzá és vitt át neki... Nekem ne mondja senki hogy ezek normális dolgok.

2012. júl. 11. 14:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!