Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim elvették a pénzem,...

A szüleim elvették a pénzem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
3-an vagyunk testvérek. Nálunk az volt a szokás,hogy születésünkkor nyitottak nekünk egy-egy betét könyvet,és arra ment a családi egy része,a szülinapi-névnapi-karácsonyi pénz,és a zsebpénz egy része, nagyszülőktől kapott pénz egy része azért,hogy ne a nulláról induljunk. Én gimis korom óta diák munkát is elvállaltam,volt,hogy nyáron csak 1 hetem volt szabad. Annak a pénznek a nagy része is a számlára került. Mióta önállóak vagyunk,nem tesznek rá természetesen pénzt,de nekik is hozzáférésük van a számlához,mert a szüleim nevén van. A lényeg az,hogy a bátyám az ő részét házvásárlásra fordította,a nővérem a tavalyi esküvőjére. Én nem nyúltam hozzá,mert mindig szépen kijöttem a fizetésemből. Most szükségem lett volna a pénzre,és kiderült,hogy lenullázták. Kiderült,hogy a nővéremék nem tudtak volna puccos nászútra menni,így az én pénzemet odaadták neki. Ígérték,hogy visszafizetik nekem,de egyáltalán nem ez a lényeg. Hónapok óta képtelen vagyok velük beszélni,annyira megbántottak ezzel. Azt nem viselném el,hogy visszaadják,mert milliókról van szó,így is alig jönnek ki a pénzükből. De mindig a nővérünk volt hármunk közül a favorit,a bátyámat és engem mindig szigorúbban fogtak. Ezzel úgy érzem,megint belém rúgtak. Ti megtudnátok ezt bocsájtani? Vagy mit tehetnék? Nővéremet nem hibáztatom,hiszen ő se tudta,honnan van a pénz,ő is felháborodott,és én se őt hibáztatom.
2012. júl. 6. 14:09
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
25%
Mindenképp a szüleid hibája, hogy nem beszélték meg ezt veled előre. Itt nincs jó megoldás. Ha nincs lelkiismeret furdalásuk ez ügyben akkor biztosan van rá mentség, esetleg máshova helyezték vagy akármi és majd meg fogod kapni úgy is. Előbb utóbb. Emiatt ne aggódj szerintem, bár nem ismerem őket, de haragba lenni nem túl jó a szüleiddel. Mindenképp üljetek le és beszéljétek meg.
2012. júl. 6. 14:13
 2/23 anonim ***** válasza:
79%

Milliókról van szó?

A nászútra adták a pénzt?

Milyen nászút kerül milliókba?

A nővéred meg nem tudta honnan a pénz? Ha anyám hirtelen milliókat adna nekem, rákérdeznék...

2012. júl. 6. 14:14
 3/23 anonim ***** válasza:
69%
Lol én kiugrottam volna az ablakon idegességemben:||
2012. júl. 6. 14:16
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
igen, gyanús a nem tudtam sztori, de ez elsősorban a szüleid hibája. én biztos nem mennék egy darabig :( gyakorlatilag elszúrták az esélyedet :(
2012. júl. 6. 14:17
 5/23 A kérdező kommentje:

Hidd el,én is majdnem :)

Az biztos,hogy nincs meg a pénz,mivel a szüleim maguk vallották be,illetve 18 éves korunk óta az a pénz hivatalosan is a miénk. A nővérem azt hitte,hogy a nászútra való pénzt nászajándékba kapta a szüleinktől+ még maradt az esküvőből. Az esküvőt érintő anyagi dolgok nagy részét közvetlenül a szüleink fizették a tesóm pénzéből. Egy időben a szüleinknek is volt sok pénzük félre téve,azért hitte azt,hogy onnan van. Régóta szétszéledtünk,így nem igazán ismerjük (ismertük) a szüleink anyagi helyzetét.

2012. júl. 6. 14:21
 6/23 anonim ***** válasza:
86%

elszúrták az esélyét? :D

akkor én mit szóljak? nagyjából egy tarisznyával és egy darab pogácsával bocsájtottak útnak. na meg tömérdek jókívánsággal.

2012. júl. 6. 14:22
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem bocsájtanám meg.
2012. júl. 6. 14:24
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Sosem bocsájtanám meg.
2012. júl. 6. 14:25
 9/23 anonim ***** válasza:
31%

Azért vannak fura dolgok a történetedben

Pl:

-A nővéred nagy lagzit csinált,és az ő pénze a lagzira ment el. Ahogy írod milliókról van szó, vagyis a nővérednek is milliói voltak. Igencsak nagy lagzi lehetett ha az összes milliója elment rá.

- Írod,hogy a szüleid a te millióidat adták a nővérednek nászútra. Itt két dolog is sántít. Az egyik hogyha milliós lagzi volt,akkor az egyszerű számítások szerint is vissza kellett jönnie valamennyi pénznek a lagziból(nászajándék stb) A másik,hogy milyen nászút ahová több milliós összeggel mennek??

Írod,hogy évek óta nem éltek együtt,így fogalmad sincs a szüleid helyzetéről..Ha ez így van,akkor felnőtt fejjel miért nem volt annyi eszed,hogy azon a napon amikor kiléptél a nagybetűs életbe,magaddal vitted volna a bankkártyát amin a sok milliód van?

Miért érzem úgy,hogy ez a kérdés több sebből is vérzik???

2012. júl. 6. 14:28
 10/23 intrepid ***** válasza:
86%
Majd ha öregek és segítségreszorulók lesznek, akkor majd menjenek a bátyádhoz, és a nővéredhez. Hagy főjenek csak a saját levükben ha már megcsinálták ezt a marhaságot. Főleg, hogy benne volt megkeresett pénzed is, ajándékba kapott pénzed is, legfeljebb apukád nem issza meg azt a napi 1 - 2 sörét, anyukád megelégedik az olcsóbb kozmetikumokkal, tudomásul kell venni, hogy cselekedeteinknek következményei vannak.
2012. júl. 6. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!