Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor összeköltöztetek a...

Amikor összeköltöztetek a pároddal mindent tudtál főzni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 4. 13:16
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

20 én úgy szoktam, hogy oké akkor mit főzök a héten, és felírom, hogy lecsós hús, svéd húsgombóc, mákos guba, sült tarja, rántott csirke, rizibizi stb. Megnézem mi kell hozzá. Mi van itthon. Felírom, ami hiányzik.

Aztán felírok pár dolgot, ami amúgy is jó, ha van, pl. tejföl, krumpli, rizs, kész uncle ben's szósz, szárított élesztő, darált hús konzerv akármi. És ezeket megvesszük, aztán tudunk főzni jó pár napig.

Azon kívül, mivel panelban lakunk, itt nagyon sok bolt elérhető karnyújtásnyira és mindből kapunk szórólapot is, így mindig tudom, hogy hol épp mi az akciós, és ha van, ami bármikor jól jöhet és pont akciós (pl. fagyasztott zöldség keverék, fagyasztott hal, hús) akkor leszaladok és veszek belőle és az is van otthon.

Régebben nem fagyasztottam, de rájöttem, hogy nagyon jó, ha van a fagyasztóban mindig több fajta hús, zöldségek, elkészített ételek (pl. töltött káposzta) nagyon megkönnyíti a helyzetet. Csak kicsit többet kell főzni.

Ezek a szokások akkor is nagyon jól jöttek, mikor valami váratlan kiadás miatt, majd két hét volt még fizetésig, mínuszba menni nem akartunk, és a hűtőből meg a szekrényből kellet élni.

Csak eleinte nehéz, de nagyon jól rálehet állni, a szüleim még mindig azt csinálják, hogy pár naponta auchan, ráadásul mindig ki vannak akadva, hogy alig pár fajta kajához vesznek dolgokat, egy csomót fizetnek és utána nem sokára megint menni kell.

2012. júl. 4. 15:48
 22/30 anonim ***** válasza:
67%

azért azt hozzátenném, hogy mára olyan isteni pörköltet és főzelékeket csinálok, hogy az emberem odáig meg vissza van tőle :D

furcsa, mert a nagyimtól sosem tanultam főzni, szegény már jónéhány éve nem él, de mégis olyan az ízük, mintha ő csinálta volna.

2012. júl. 4. 15:51
 23/30 anonim ***** válasza:
83%

Amikor összeköltöztünk, még a rántottát is néha odaégettem. Egyedül éltem előtte, magamnak lusta voltam főzni, így max félkész "melegítős" kaják voltak, vagy szendvics. Vagy nem ettem :)

Az első néhány kajának nagyon örült a kutya, mert bár nem neki szántam, ő kapta, olyan ehetetlen lett. Pl. rántást évekig nem tudtam normálisan csinálni, azt mindig a férjem csinálta - ő amúgy jól főz.

Aztán Horváth Ilona könyv, anyám, anyósom, anyám ezeréves barátnője, férjem lett nyaggatva váratlan időpontokban, hogy "ööö...ez az izé itt mit jelent a szakácskönyvben?". De olyan szinten, hogy a "megfuttatjuk a hagymát az olajon" nekem kb azt jelentette, hogy futóedzést tartok a hagymának, lövésem sem volt, hogy ez mit jelent.

Férjem sokat segített, megmutatott pár kaját, illetve türelmes volt a förtelmes kajákkal. Ha nem sikerült, akkor leb...ás nélkül, tényszerűen elmondta, hogy hol rontottam el, mire figyeljek. Kb egy év alatt a fentiek telefonos zaklatásával, internetes turkálással, youtube videókkal megtanultam. Most már recept alapján gyakorlatilag az ételek többségét el tudom készíteni és finomak is.

De anyám is mesélte - aki mellesleg istenien főz -, hogy apám a nagy udvarlásban letolta az ehetetlen spagettiket és cipőtalp húsokat szó nélkül. Évekkel később merte csak elmondani, hogy förmedvény volt némelyik kaja. :)

2012. júl. 4. 16:02
 24/30 anonim ***** válasza:
gyakorlatilag semmit :) szép lassan tanulgattam, és szégyen-nem szégyen, ő jobban főz, mint én, pedig már 4,5 éve együtt élünk :) nem halunk éhen, ha én főzök, de tény, hogy ő sokkal finomabbra csinálja a dolgokat :)
2012. júl. 4. 16:07
 25/30 anonim ***** válasza:
Ha van egy kis alaptudása az embernek (pl dinsztelés, habarás, párolás) akkor mindent megtud csinálni, ha néz egy receptet. Na jó, homárvacsorát nem biztos :)
2012. júl. 4. 16:30
 26/30 anonim ***** válasza:
54%

Igen, végülis csak olvasni kell a receptet. De JÓL csinálni... mikor tudod, hogy ennek a fehérjének mi hozza ki jól az ízét, ehhez a fűszerhez melyik másik illik... az már művészet. Mert főzni mindenki tud, és meg lehet enni, amit főznek. De nekem volt olyan, sajnos csak kevésszer, hogy egy falat után azt gondoltam, hogy most azonnal haljak meg, ez olyan finom, hogy azt akarom, ez legyen az utolsó íz a számban.

Valljuk be, mindenki szereti anyu főztjét, meg a rokonokét meg minden, de még én sem jártam három Michelin csillagos étteremben, és valószínűleg utána átértékelném az étkezést, és nem mondanám azt minden meleg étkeztetésre, hogy az "főzés".

2012. júl. 4. 17:06
 27/30 anonim ***** válasza:
Szia!Egy két dolgot tudtam csak elkésziteni.Nem szégyenlem kimondani,hogy én bizony a páromtól tanultam meg főzni.Ő 17 éves korától önellátó volt és nem a gyorséttermekből kajált,hanem nem volt lusta és elkezdett főzni magára.Később vendéglátóiparban is dolgozott a Balcsin,ott is sokat tanult.Ma már családunk van és én is belejöttem a főzésbe,de a mai napig megbeszélés tárgya mikor ki főz.Én imádom az ő főztjét,ő pedig az enyémet ;) .Szerintem ez igy van jól ! (:
2012. júl. 4. 17:46
 28/30 anonim ***** válasza:

Még nem költöztünk össze, de szakács végzettségem van, úgyhogy nem félek! :D

22/L

2012. júl. 4. 19:40
 29/30 anonim ***** válasza:
igen. 20 voltam mikor összeköltöztünk, és 12 évesen kezdtem el főzni tanulni. 27/nő
2012. júl. 5. 11:29
 30/30 anonim ***** válasza:
10 hónapja költöztünk össze. Főzni imádok, szerintem jól megy (95%), de tésztákat sütni sajnos még mindig nem tudok. Minden 2. próbálkozás kő kemény lesz.
2012. júl. 5. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!