Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor összeköltöztetek a...

Amikor összeköltöztetek a pároddal mindent tudtál főzni?

Figyelt kérdés
2012. júl. 4. 13:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

9 éve költöztünk össze, na akkor még pár kajából állt az "étlap", egy krumplifőzeléket sem tudtam jól elkészíteni:))

Most már jól mennek a dolgok, imádok sütögetni is!

2012. júl. 4. 13:44
 12/30 anonim ***** válasza:
Én szinte semmit nem tudtam főzni amikor férjhez mentem. Nászajándékként kaptam egy Horváth Ilona szakácskönyvet, és abból kezdtem főzni. Ha nagyon nem ment, akkor megkérdeztem anyósomat, vagy anyukámat. Rövid idő alatt profi szakács lettem, viszont sütni nagyon sokáig nem sütöttem, mert anyósom dobozokban hozta mindig a több féle süteményt. Aztán mikor anyósom sajnos meghalt, akkor neki álltam én először egyszerűbb süteményeket megsütni. Néha nem sikerült, de ma már bonyolultabb dolgokat is simán megcsinálok, a családom szerint nagyon jól.
2012. júl. 4. 13:47
 13/30 anonim ***** válasza:
83%

Amikor elköltöztünk anyummal, akkor megnyeretem a konyhát 13évesen, anyám 10órákat dolgozott, enni meg kell, hát elkezdtem főzni. Először rémes rántottát, sokat főztem úgy, hogy mamától telefonos segítség.

25vagyok, két kisgyerekkel, és csak azért bújom a szakácskönyveket, nosaltyt, hogy frissítsem a menüt, ne csak pár gyorsan finom kaját csináljak, hanem újakat is, és nem okoz gondot, egy tetszetős kaja receptjének megtanulása.

"mindent főzni", ha a család 3ételt forgat, akkor az lesz a minden, egy sztárszakácséknál más lesz a minden.

És valahol nem is az a "lényeg", hogy bele tudod tenni az edénybe a hozzávalókat, recept szerint, hanem milyen rutinnal teszed, hogy készíted össze az alapanyagokat, mennyire úszik a konyha közben:D

2012. júl. 4. 13:53
 14/30 anonim ***** válasza:
Én valamit elgondolok, interneten utánanézek, és eldöntöm magamban, hogy el tudom e készíteni. Szerencsére, párommal közösen főzünk, mert én nem szeretek, de több mindent tudok elkészíteni, mint ő, ő pedig nagyon szereti azt enni, amit ő csinált meg:-)
2012. júl. 4. 13:54
 15/30 anonim ***** válasza:
Az első férjemnél még nem igazán tudtam, aztán rávettem magam és megtanultam. A második férjemnél (tekintve, hogy már 10 éves feleség múlttal rendelkeztem) igen, mindent tudtam főzni és sütni.
2012. júl. 4. 13:55
 16/30 anonim ***** válasza:
50%
Ez a "minden" még mindig lenyűgöz. Bocs, hogy ezen vagyok fennakadva, de magam nem tudok főzni, de ha mindenki tud mindent - a világ összes ételét - főzni, akkor talán nekem is sikerülhet.
2012. júl. 4. 14:01
 17/30 anonim ***** válasza:
83%
Nagymamám mesélte, hogy amikor ő férjhez ment, akkor csak a nagyon egyszerű ételeket tudta elkészíteni és mivel elég szerény körülmények között éltek, jó minőségű alapanyag híján ezek az ételek sem lettek mindig finomak. Papa szerint az első étel, amit mama főzött neki töltött káposzta volt és mama cérnával varrta össze, mert szétesett! Aztán papa halkan, csendben megjegyezte, hogy "mintha édesanyám nem így csinálta volna"... :D :D Jókat nevetünk ezen, persze mama váltig tagadja ezt a sztorit... :)
2012. júl. 4. 14:48
 18/30 anonim ***** válasza:
Kiskorom óta mindig segédkeztem anyunak a konyhában. Néha kértem is hogy én csinálhassak ezt-azt. 21 évesen úgy gondolom semmi nem okoz gondot, max neten utánaolvasok. A párom imádja a főztjeimet. Fel is szedett egy kis pocakot, amit a szakácsra fogja:)
2012. júl. 4. 15:08
 19/30 anonim ***** válasza:
76%
Egyáltalán nem. Sosem kellett otthon beállnom tanulni, ennek ellenére, volt egy-két egyszerű dolog, amit megtanultam, volt ami rám ragadt, volt, amit mamám tanított/mutatott. Aztán egyszerűbb recepteket csinálgattam és úgy belejöttem ezekbe a dolgokba, hogy szépen elkezdtem megszokni a "szemre" fűszerezést, egyre több dolgot csináltam csak szemre, és egyre bonyolultabbakat is kipróbáltam. Mostanában már bármit meg tudok csinálni, egyetlen bajom az, hogy sokszor még ha először csinálok valamit, akkor ragaszkodok a recepthez, akkor is, ha valami gyanús benne, és mikor kész van, akkor megállapítom, hogy hiába nem valami dzsunka recept, hanem pl. Stahl recept, akkor sem úgy kellett volna csinálnom, ahogy le van írva, de majd legközelebb inkább.. A nagy rutinos főzők már 100%-ra elvetik a receptet, ha valami nem jó benne én még nem nagyon merem, mert úgy vagyok vele, hogy á biztos jobban tudja, aztán a végén rájövök, hogy a fenébe, jobb lett volna, ahogy gondoltam. :)
2012. júl. 4. 15:37
 20/30 anonim ***** válasza:

tudott a fene. a driveban már felismerték a kocsinkat, és tudták a nevünket :D

itt mondtam azt, hogy meg kéne tanulni főzni. vagyis tanulni nem kell, mert ott az internet, le van írva minden, csak rá kell szánni magát az embernek, hogy megcsinálja.

nekem nem is a főzéssel volt a bajom, erre rájöttem. nem tudok jól bevásárolni, úgy hogy abból egész hétre legyen kaja. főzni már prímán tudok, de kétnaponta kell teszkóba járni, mert mindig hiányzik valami, vagy nem azt akarjuk enni, amiből van otthon, hanem azt ami nincs :)

najó, azért lecsót, spenótot, bolognait, hagymalevest tudtam korábban is, de az egyiknek nem mindig van szezonja, a másodikat a párom nem eszi meg, a harmadikat nem lehet mindennap enni, a negyedikhez meg mindig elfelejtem megvenni az egyik fontos összetevőt :D

kész káosz az életem, és ha már nem tudom rendbetenni, akkor megtanulom kezelni :D

2012. júl. 4. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!