Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kimennél a pároddal pár évre...

Kimennél a pároddal pár évre külföldre, csak hogy ott szülj?

Figyelt kérdés

A párom egy nemzetközi cégnek dolgozik, az anyairoda Zürichben van és minden esélye megvan arra, hogy 1-2 év múlva megkapjon ott egy állást, ami rengeteg fizetéssel, de ottlakással jár. Nekem még 4 év van az egyetemből és nem is szeretnék odakint élni, viszont a párom azt mondta legalább pár évre menjek ki és szüljek ott gyereket. Egyrészt kapna svájci állampolgárságot és a magyaron kívül még 2 nyelvet megtanulhatna, akár hármat is, még ha nem is anyanyelvi szinten, de lenne alapja. Ő úgy gondolta, hogy addig szüneteltetem az egyetemet vagy ha tudom befejezem odakinn.

Szerintetek ez jó ötlet? Vannak előnyei persze, de én itthon szeretnék élni és gyereket nevelni, nem biztos, hogy ha hazaköltözünk vele az jót tesz neki. Persze akkor a párom is hazajönne velünk.

2012. jún. 18. 17:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Pár évre kimennék simán.
2012. jún. 18. 17:32
 2/11 anonim ***** válasza:
14%
Ne sokat hezitálj, mert ha te nem, más boldogan kimenne a pároddal, akár végleg is.
2012. jún. 18. 17:34
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Én tuti mennék. Van egy annyi idős csaj mint én csak ő kint született németbe, annyival könnyebb neki, tud németül-angolul-magyarul perfektül, így mindenhol tök jól érzi magát. Külföldön élek, de ha otthon élnék és lenne ilyen lehetőségem, akkor már csak a gyerek érdekei miatt kimennék.
2012. jún. 18. 17:34
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
menj! ;)
2012. jún. 18. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:
45%
10-ből 9 nő simán ráugrana a potyázásra, meg semmittevésre,amint látod.Úgyhogy itt nincs kérdés.
2012. jún. 18. 17:41
 6/11 anonim ***** válasza:
46%
ilyen körülmények között igen. minden ideális, ha belegondolsz és nektek sem kellene távkapcsolatban élnetek, ami nálam nem elhanyagolható szempont. én itthon nevelkedtem, de jó néhány ismerősöm van, aki külföldön született vagy gyerekkorában költöztek ki pár évre majd vissza. mindegyikük azt mondja, h nagyon jó élmény volt és rengeteg tapasztalat, többek lettek általa. szóval a babát nem kell féltened ettől, neki szinte biztosan jó lesz, szerintem.
2012. jún. 18. 17:41
 7/11 anonim ***** válasza:
94%
Azt mibök gondolja a parod, hogy ha ottszületik egy gyerek, akkor kap állampolgárságot? Mert ugyanis ez csak akkor igaz, ha legalább az egyik szülö már megkapta az állampolgárságot. Az, hogy ott dolgozik, nem jogosit fel erre.
2012. jún. 18. 18:00
 8/11 anonim ***** válasza:
hát ha nem is kap a baba állampolgárságot - én nem tudom, ez hogyan működik -, attól még egy kihagyhatatlan lehetőség, én mennék
2012. jún. 18. 18:35
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék. De a gyereketek nem fog állampolgárságot kapni, ezt 100% biztosan tudom-ugyanis Svájcban élek.
2012. jún. 18. 19:07
 10/11 anonim ***** válasza:

A gyerek érdekében mennék. Nyitottabb, életképesebb mentalitás ivódik belé és a nyelvtudás se elhanyagolható szempont.

Mi szintén készülünk külföldre, csak másik országba - pont azért, hogy majd ott alapítsunk családot. Nálam a legfőbb szempont, hogy ne a hazai mentalitást tanulja meg a leendő gyerekem. (=tanult tehetetlenség, mindennek a negatív oldalát nézzük, nem az a lényeg, hogy hogyan lehet, hanem hogyan nem lehet, dögöljön meg a szomszéd tehene, stb, stb, stb...)

2012. jún. 18. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!