Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kimennél a pároddal pár évre...

Kimennél a pároddal pár évre külföldre, csak hogy ott szülj?

Figyelt kérdés

A párom egy nemzetközi cégnek dolgozik, az anyairoda Zürichben van és minden esélye megvan arra, hogy 1-2 év múlva megkapjon ott egy állást, ami rengeteg fizetéssel, de ottlakással jár. Nekem még 4 év van az egyetemből és nem is szeretnék odakint élni, viszont a párom azt mondta legalább pár évre menjek ki és szüljek ott gyereket. Egyrészt kapna svájci állampolgárságot és a magyaron kívül még 2 nyelvet megtanulhatna, akár hármat is, még ha nem is anyanyelvi szinten, de lenne alapja. Ő úgy gondolta, hogy addig szüneteltetem az egyetemet vagy ha tudom befejezem odakinn.

Szerintetek ez jó ötlet? Vannak előnyei persze, de én itthon szeretnék élni és gyereket nevelni, nem biztos, hogy ha hazaköltözünk vele az jót tesz neki. Persze akkor a párom is hazajönne velünk.

2012. jún. 18. 17:27
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nos, attól mert Svájcban szülsz nem kap a baba állmapolgárságot. Ugyanis itt a szülők állampolgársága számít, ergo magyar lesz a gyerkőc. Amit kaphat, az az engedély, ami ha Te kijössz esetleg lehet B. így a bébi is B.t kap, de állampolgárságot nem fog, majd csak ha Te megkapod. Itt élek, tudom hogy működik. Az én esetemben mivel a párom svájci a gyerek megkapta a svájci állampolgárságot, viszont a barátnőm aki magyar és a barátja horvát (mindketten B.s engedéllyel) a kisfiúk szintén B. engedélyt kapott pedig itt született. Szóval előbb tájékozódj mielőtt belevágsz valami olyanba amit megbánsz.

Itt egyetemre csak akkor mehetsz ha: 1. van Goethe-s német nyelvizsgád v. felvételizel német nyelvből. Ráadásul fizetős, ami nem olcsó mulatság. Előnye max a nyelvismeret, de itt ugye nem a normális németet beszélik, tehát a gyerkőcnek minimum az általános iskolát be kéne fejeznie, hogy perfektül beszélje az irodalmi németet.

2012. jún. 19. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!