Miért olyan nehéz elfogadni, ha valaki nem akar gyereket?
De én sem értem hogy miért kell ezt a témát ennyire boncolgatni. Ha valaki nem lenne jó anyának, az ne szüljön, és kész. Saját maguknak csinálnak reklámot ezekkel a kérdésekkel.........
Ha nem akarsz anya lenni, ne dugjál óvszer nélkül.
Ha nem érdekel mások véleménye, ne kérdezz másokat.
Ennyire egyszerű.
Anyámnak magyarázták, hogy ne legyen gyereke. Amikor terhes volt, abortuszra akarták rábeszélni. Mindkét irányban vannak emberek, akik kényszeresen belepofáznak más életébe.
Amúgy olyanokra gondoltam, hogy a gyerektelenek hajlamosak lesajnálni a gyerekeseket, hogy a gyerek miatt mennyi minden kimarad az életükből. Csakhogy azzal, hogy ők nem vállalnak gyereket, az ő életükből is kimaradnak dolgok. Ezzel nincs is semmi baj, olyan ember úgysincs, aki elmondhatja magáról, hogy mindent megtapasztalt az életben. Mindenki döntse el maga, mi férjen bele és mi maradjon ki. Csak nem kell mindig elárulni az indokokat, mert van, hogy azokon botránkoznak meg, nem magán a döntésen.
Nagyapámék azért születtek, mert az apja a gyerekeivel akarta elzartatni magát. Ez rossz indok.
Olvastam sok hozzászólást, hogy undorodnak a gyerekektől és a pelenkacserètől. Hát... ezt az indokot sem biztos, hogy bölcs dolog hangoztatni.
"Meg azt sem, hogy ha túl vagy azon hogy érdekeljen, miért kérdezed meg a "nagyközönséget".....de most komolyan :)"
Ha már érdekel, válaszolok neked. egész pontosan azért érdekelt, mert pár évvel ezelőtt (mondjuk úgy 6-8 éve) amikor fórumokon ilyesmiről esett szó, akkor olyanokat kaptunk, hogy dögöljünk meg, nácik vagyunk, az ilyen ember minek él stb. És jó látni, hogy sokat javult a helyzet, mert most már egyre kevesebb ilyen degenerált balf.sz van.
"Ha nem érdekel mások véleménye, ne kérdezz másokat."
bárcsak ez ilyen egyszerű lenne! De amikor ENGEM b.szogatnak a témával, az ugyebár nem baj? Pedig ki kérte, hogy csesztessenek?
"Olvastam sok hozzászólást, hogy undorodnak a gyerekektől és a pelenkacserètől. Hát... ezt az indokot sem biztos, hogy bölcs dolog hangoztatni."
Én is undorodom tőle, egyszerűen azért, mert undorító! Ezt lehet a szőnyeg alá söpörni, de attól még így van.
"Attól még, hohy undorodsz tőle, nem undorító, csak te látod annak."
De pontosan ez az undorító. Nincs olyan, hogy valami objektíven undorító. Nem létezik "undor-mérő". Ez ugyanolyan szubjektív dolog, mint a szépség.
A pelenkacsere egy dolog. Az embertől függ, hogy undorító vagy sem. Ha nekem az, akkor az, ha neked nem, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!