Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz elfogadni,...

Miért olyan nehéz elfogadni, ha valaki nem akar gyereket?

Figyelt kérdés
Azon már túlvagyok, hogy érdekeljen az emberek véleménye, csak a mai napig nem értem.
2012. júl. 1. 22:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, csakhogy a gyermektelenek sokkal erőszakosabban kapják meg, hogy szüljenek. Én még nem hallottam olyat - ez természetesen nem zárja ki, hogy létezik ilyen - , hogy valaki próbál rávenni egy másik embert, hogy: "Na, ne vállalj már gyereket!" Olyat viszont hallottam, hogy: "Szülj gyereket, majd megszereted. Majd megbánod, ha nem lesz. Egyedül maradsz.", stb.
2012. júl. 2. 14:28
 22/31 anonim ***** válasza:

De én sem értem hogy miért kell ezt a témát ennyire boncolgatni. Ha valaki nem lenne jó anyának, az ne szüljön, és kész. Saját maguknak csinálnak reklámot ezekkel a kérdésekkel.........

Ha nem akarsz anya lenni, ne dugjál óvszer nélkül.

Ha nem érdekel mások véleménye, ne kérdezz másokat.

Ennyire egyszerű.

2012. júl. 2. 14:41
 23/31 anonim ***** válasza:
És beszélgetni se lehet erről? Nem érti. Beszélni akar róla.
2012. júl. 2. 15:57
 24/31 anonim ***** válasza:

Anyámnak magyarázták, hogy ne legyen gyereke. Amikor terhes volt, abortuszra akarták rábeszélni. Mindkét irányban vannak emberek, akik kényszeresen belepofáznak más életébe.

Amúgy olyanokra gondoltam, hogy a gyerektelenek hajlamosak lesajnálni a gyerekeseket, hogy a gyerek miatt mennyi minden kimarad az életükből. Csakhogy azzal, hogy ők nem vállalnak gyereket, az ő életükből is kimaradnak dolgok. Ezzel nincs is semmi baj, olyan ember úgysincs, aki elmondhatja magáról, hogy mindent megtapasztalt az életben. Mindenki döntse el maga, mi férjen bele és mi maradjon ki. Csak nem kell mindig elárulni az indokokat, mert van, hogy azokon botránkoznak meg, nem magán a döntésen.

Nagyapámék azért születtek, mert az apja a gyerekeivel akarta elzartatni magát. Ez rossz indok.

Olvastam sok hozzászólást, hogy undorodnak a gyerekektől és a pelenkacserètől. Hát... ezt az indokot sem biztos, hogy bölcs dolog hangoztatni.

2012. júl. 2. 16:19
 25/31 A kérdező kommentje:

"Meg azt sem, hogy ha túl vagy azon hogy érdekeljen, miért kérdezed meg a "nagyközönséget".....de most komolyan :)"

Ha már érdekel, válaszolok neked. egész pontosan azért érdekelt, mert pár évvel ezelőtt (mondjuk úgy 6-8 éve) amikor fórumokon ilyesmiről esett szó, akkor olyanokat kaptunk, hogy dögöljünk meg, nácik vagyunk, az ilyen ember minek él stb. És jó látni, hogy sokat javult a helyzet, mert most már egyre kevesebb ilyen degenerált balf.sz van.

2012. júl. 2. 18:52
 26/31 A kérdező kommentje:

"Ha nem érdekel mások véleménye, ne kérdezz másokat."

bárcsak ez ilyen egyszerű lenne! De amikor ENGEM b.szogatnak a témával, az ugyebár nem baj? Pedig ki kérte, hogy csesztessenek?

2012. júl. 2. 18:54
 27/31 A kérdező kommentje:

"Olvastam sok hozzászólást, hogy undorodnak a gyerekektől és a pelenkacserètől. Hát... ezt az indokot sem biztos, hogy bölcs dolog hangoztatni."

Én is undorodom tőle, egyszerűen azért, mert undorító! Ezt lehet a szőnyeg alá söpörni, de attól még így van.

2012. júl. 2. 18:55
 28/31 anonim ***** válasza:
43%
Attól még, hohy undorodsz tőle, nem undorító, csak te látod annak. Ez a te véleményed, vagy ha tetszik fóbiád. Mint nekem a pókok. De ha ezt így hangoztatod be csodálkozz azon, hogy neked esnek a fórumokon, mert ezzel esetleg megbántod az anyukákat. Nem kell a szőnyeg alá söpörni, ha ez van, akkor ez van, de nem szerencsés érvként felsorakoztatni szerintem. Gondolj bele, hogy ez nekik ugyanolyan rosszul esik, mint amikor az ősanyák megkérdőjelezik a lEtjogosultságodat. Az ilyen beszólásol után nem is értem mièrt csodálkoznak azon, hogy nem tudják elfogadni egymást a két tábor szélsőségei.
2012. júl. 2. 19:20
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

"Attól még, hohy undorodsz tőle, nem undorító, csak te látod annak."

De pontosan ez az undorító. Nincs olyan, hogy valami objektíven undorító. Nem létezik "undor-mérő". Ez ugyanolyan szubjektív dolog, mint a szépség.

A pelenkacsere egy dolog. Az embertől függ, hogy undorító vagy sem. Ha nekem az, akkor az, ha neked nem, akkor nem.

2012. júl. 2. 20:28
 30/31 anonim ***** válasza:
52%
Nem a pelelnkacsere undorító voltára gondoltam, hanem amikor a gyereket általában undorítónak nevezik. Hiszen abban egyet érthetünk, hogy a pelenkázástól még senkinek sem jött meg az étvágya. De nem lehet senkit a vègterméke miatt ilyen jelzőkkel illetni. Legalábbis nem nyíltan.
2012. júl. 2. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!