Miért olyan nehéz elfogadni, ha valaki nem akar gyereket?
Szerencsére a szűk családom abszolút elfogadja ezt, igaz, mást úgysem tehetnének :D
Egyébként nő vagyok.
Mert ez az élet rendje. :)A te szüleid is gyereket vállaltak, különben nem lennél. Az idősebbek ,,önzőnek" is tarthatják azt, aki céltudatosan nem akar gyereket.
Én, mint fiatal úgy gondolom, aki nem akar gyereket vállalni, az ne tegye, még a környezet nyomására se, mert annak semmi értelme, hogy gyereket szül, és megkeseríti a saját és a gyerek életét is. Nem mindenki anyatípus. Van, akit kifejezetten idegesítenek a gyerekek. Én úgy gondolom, hogy egy gyermek értelemet ad az életnek, és Isten ajándékának tekintem őket, én nagyon szeretnék a későbbiekben... Ez viszont nem jelenti azt, hogy mindenkinek egyet kell velem értenie. :)
Engem nem érdekel, mindenkinek saját dolga akar-e a biológiailag kódolt dolognak megfelelni vagy nem. Minden faj a földön a szaporodásért küzd, él, az ember is. Kicsit felül emelkedtünk a többi fajon de az alap megmaradt, eévárás, tradíció, kényszer stb. Nem mindenki akar, nem mindenki képes rá s nem mindenki való rá hisz mi már egy egészen bonyolult életet élünk, vagy aki saját akaratból vagy akinél természetes szelektáció része.
Mindenki döntse el maga mit akar, mire áll készen.
Mindenki magából indúl ki de akik ebbe beleszólnak már nem képesek tovább látni annál ami nem róluk szól, szerintük úgy jó ahogy ők csinálják. Nem kell rájuk halgatni.
Egyszerű számítás.
Amelyik élőlény lemond az utód gondoskodásáról (többnyire degenerálódás), kihal. Helyébe majd olyan lép be, akiben ez az ösztön megvan.
De a rák is degenerálódás, miért nem hagyjuk akkor a rákosokat a francba? Miért akarjuk gyógyítani? Komolyan kérdezem.
Egyébként nem gondoljátok, hogy evolúciós öngyilkosság tovább szaporodni egy olyan bolygón, ami már alig képes eltartani minket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!