Miért olyan nehéz elfogadni, ha valaki nem akar gyereket?
Amúgy bocsi, de nem tudtam, hogy naponta 100-szor kérdezik ezt meg :) én még nem találkoztam vele.
De sok az értelmes ember, ennek örülök nagyon.
Talán azért nem tudják elfogadni, mert nem annyira általános, hogy valaki nem vállal gyereket. Lehet egy 20-30 év múlva már teljesen megszokott lesz, és nem kerítenek neki nagy feneket majd az emberek.
Szerintem is egyéni döntés kérdése ez. Én el sem tudom képzelni, hogy ne legyen gyermekem 2-3 éven belül. De aki nem akar, azt sem nézem le.
Biztosan a gyermektelen emberek élete sem értéktelen, vagy sivár. Őket más teszi boldoggá és remélhetőleg így teljes az Életük. Azért írok feltételes módban, mert nem ismerek ilyen embert/párt.
Szerintem csak az a lényeg, hogy egyik tábor se nézze le a másikat és, hogy mindenki a saját nézeteinek megfelelő gondolkodású párt találjon.
23N
Ezt nem tudom, miért kell minden nap megkérdeznie valakinek.
Meg azt sem, hogy ha túl vagy azon hogy érdekeljen, miért kérdezed meg a "nagyközönséget".....de most komolyan :)
Nem bántásból, tényleg nem, de ugyanezt fordítva is megkapják a nők sokszor. Hogy olyan egyszerű ember, hogy csak a gyerekcsinálásban tud kiteljesedni, attól lesznek hasznosak. A kedvencem pedig, hogy úgyis csak azért szülnek, mert félnek szembemenni a társadalmi elvárásokkal. Indokként, hogy miért nem akarnak, azt mondják, hogy csak, meg a gyerekek undorítóak. Egyrészt sajnálom őket, hohy ilyen indokok szerint alakítják az életüket, másrészt úgy gondolom, nem.is.szabad gyereket vállalni ilyenen mentalitással.
Tegnap végigolvastam egy hasonló kérdést, ahol 19 oldalon keresztül boncolgatták a témát. Ott írta egy nő, hogy ő attól jó anya, hogy.nem anya, vagyis nem vállal gyereket. Szerintem ettől max felelősségteljes ember lett, mert úgy döntött, hogy tisztában volt a képességeivel.
A két tábor sosem tudja megérteni egymást, mivel ez nagyon személyes és érzelmi döntés. Ha pedig racionális érveket hoznak fel, abba kötnek bele. Aki nem akar gyereket, szociálisan fejletlen érzelmi analfabéta, aki pedig akar, az az ösztönök és elvárások áldozata. Legalábbis az ellentábor szerint.
Én akarok majd gyereker a saját döntésem és vágyaim szerint, de nem lesz kevesebb nekem se
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!