Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azonban szégyenkezhetek mert...

Azonban szégyenkezhetek mert évek óta együtt vagyunk?!

Figyelt kérdés

Megáll az eszem a mai felfogásokon. Rokonok, barátok egyaránt vehetőek ezen kalap alá...

5 éve vagyunk együtt a párommal (majdnem), 22 éves vagyok, a párom egy évvel idősebb. Barátaink, rokonaink jönnek össze, válnak el, mi meg állandó pont vagyunk az életükben. Azt figyeltem meg, hogy mostanában elég "lesajnáló" vagy nem is tudom, milyen kommentet kapunk pl. "Na jó rég együtt vagytok", "Nem untátok meg egymást?" (milyen meglepő:-S) sőt azonban már azt érzem, hogy kiröhögnek, mert ennyi idő után is tényleg szeretem a páromat. Azon egyenesen kiakadtak, hogy eljegyzést szeretnénk...

Sokakon mintha azt látnám, szánnak, mert 5 éve "más nem jutott" nekem...pedig nem azért nem jutott mert nem volt lehetőség rá....

Azonba már tényleg azon gondolkodom, hogy velem van-e a baj...Ti nem találkoztok ilyesmivel?

2012. jún. 26. 22:13
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
65%
Az én fülemnek még úgy sem tetszik, hogy "Mindjárt szégyenkezhetek, mert évek óta együtt vagyunk?". De mindegy, én nem kötekedni akarok, csak megjegyeztem, hogy elég fura. A kérdésre is válaszolok: ne szégyenkezz semmi miatt, ha te jól érzed magad a pároddal, akkor menj hozzá és kész, a többieket meg egye a fene, hogy ti boldogok vagytok, míg ők kényszeredetten keresik az újabb és jobb partnereket maguk mellé.
2012. jún. 26. 23:17
 32/49 anonim ***** válasza:
65%

[link]

Szerintem te az azonnyombanra gondolsz, de az se azt jelenti, hogy mostanában.

2012. jún. 26. 23:18
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez van, bár kicsit több, mint négy éve vagyunk együtt, de most vagyok 21, szóval mondhatni ugyanaz a helyzet teljesen... :)

Nekem is mindenki ezt mondja, hogy úristen hogy lehet egy emberrel ennyi ideig együtt lenni, minek kell erre elcseszni a fiatalságom, a srácok se étik, azt hiszik, hogy csak úgy együtt vagyok a barátommal és simán rám hajtanak, mert biztos kell az izgalom. aha, persze, mert ez aztán nagyon izgi, hogy csapodár szerelmi életem legyen.

Tudod, ha bárhol szóba kerül és bárki így reagál, engem már egyáltalán nem zavar, őszintén, sőt, inkább büszke vagyok rá, hogy a mi kapcsolatunk ilyen kivételes (hiszen látva a környezetemet, ők nagyon kevés ilyet látnak maguk körül...) Én viszont nagyon örülök, hogy ilyen hamar rátaláltam a szerelmemre és hálás vagyok érte a sorsnak, hogy ő is szeret engem. Igazából szerintem egyre szerelmesebbek vagyunk egymásba, ugyanazt érzem, mint a kapcsolat elején. Innentől meg kit érdekel, ha másnak ez szúrja a szemét?

Most őszintén, akik így gondolkodnak, hogy ez milyen unalmas lehet, hát tudod pont ők azok az emberek, akiknek nincs egy normális kapcsolata se, folyton csak ácsingóznak a szerelmük után, de valahogy sose jön össze, vagy ha mégis, akkor is a kiszemelt hamar lelép, vagy átveri a másikat, megcsalja...stb

Na és akkor melyik is a rosszabb helyzet valójában?

2012. jún. 26. 23:31
 34/49 anonim ***** válasza:
64%

"AZONBAN=MINDJART, HAMAROSAN"

Szerintem az inkább az "azonnal", de az sem illik a kérdésbe.

2012. jún. 26. 23:33
 35/49 anonim ***** válasza:
Szerintem valahol igazuk van olyan szinten, hogy rengeteg első szerelmes párnál, az egyik fél később be akar mindent pótolni.Csak tapasztaltabbak és látják, hogy sokszor már gyerek mellett borÍtja a bilit az egyik fél.
2012. jún. 26. 23:34
 36/49 anonim ***** válasza:
56%
Ha néha a kezedbe vennél egy-egy könyvet (és nem nyelvtankönyvre gondolok elsősorban), már rég rájöttél volna, hogy az AZONBAN nem azt jelenti, aminek te hiszed. És attól még, hogy a te környezetedben sokan használják így, még nem jelenti azt, hogy helyesen használják. Vagy ha az egész falu azt mondja, hogy "tudnák enni" meg "láthassa mindenki", akkor az is helyes lesz?
2012. jún. 27. 00:42
 37/49 anonim ***** válasza:
75%
Pont most érettségiztem és a nyelvjárásokat húztam ki. Ott is elmondtam, mivel fontos, hogy bár minden nyelvre jellemzőek a nyelvjárások, területi és társadalmi szempontból is tagolódnak, ettől még minden nyelvben van egy köznyelvi norma, aminek használata szükséges ahhoz, hogy az emberek társadalmi helyzetüktől és élőhelyüktől függetlenül megértsék egymást. A családodban, a faludban nyugodtan használhatod ezt a szót úgy, ahogy arra szokás, viszont ne várd el a többi 9-10 millió magyartól, hogy titeket (1-2 ezer embert) megértsenek, főleg ne háborodj fel azon, ha értelmezni próbáljuk a számunkra értelmetlennek tűnő kérdést. Bár te készségesen megmagyaráztad, hogy hogy is értetted, mégis mindenkit leszóltál, mikor itt te vagy az egyetlen, aki helytelenül használ egy egyszerű szót. De számomra továbbra is értelmetlen a kérdés, hiába megmagyaráztad az "azonban" szó jelentését.
2012. jún. 27. 00:49
 38/49 anonim ***** válasza:

Nekem nem az jutott eszedbe,mint ami a leírásban van.Hanem, hogy 5éve vagytok együtt és nincs még eljegyzés,házasság.De hogy is lenne a mai világban,mikor általában 20-22 évesen még egyetemre/főiskolára/okj-re járnak az emberek,nincs lakásuk,jövedelmük és még sorolhatnám....

Én amúgy nem találkoztam ilyesmivel.Csak olyannal,akik olyan 8-9évig is együtt voltak,aztán nem lett belőle házasság,csak 26-28 évesen is barát/barátnő voltak.Meg olyan,aki olyan 4-5évig volt menyasszony,de az is hiába :)

Én tuti poénkodnék a rokonok előtt,hogy na akkor jöhet a baba? Szeretnétek? :D

2012. jún. 27. 01:49
 39/49 anonim ***** válasza:
65%
Az azonban szót nem a jelentésének megfelelően használod!!! Sem a szöveg elején, sem a végén!
2012. jún. 27. 07:32
 40/49 anonim ***** válasza:
49%

Helyesen: 1. mondat: Azért szégyenkezhetek, mert évek óta együtt vagyunk?.........Utolsó mondat: Ezért már tényleg azon gondolkozom, hogy velem van-e a baj...

A szöveg közepe: sőt, néha már azt érzem, hogy kiröhögnek.........

2012. jún. 27. 07:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!