Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Poligám családok. Vélemény?

Poligám családok. Vélemény?

Figyelt kérdés

Van a TLC-n egy műsor, azt hiszem feleség társak a címe. 1 férfi, 4 feleséggel. Ti hogy látjátok ezt?

Nem ítélkezést várok, csak gondolatokat, hogy kinek mi jut eszébe, nektek menne-e ez az élet, vagy ilyesmi.

Én személy szerint nagyon érdekesnek találom, és tiszteletreméltó, ahogy így együtt élnek egy családként, és mind szeretik egymást. De én nem lennék képes rá. Meggyőződésem, hogy egyszerre csak egy emberbe lehet szerelmes valaki.

2012. jún. 25. 16:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy én egy rettentően féltékeny típus vagyok. Felismertem időben így próbálok folyamatosan tenni ellene. Így hogy érzem szeret a párom és csak én vagyok neki nincs gond, de a gondolatra hogy lenne neki más már most kiver a víz. Szóval biztos nem bírnám elviselni
2012. jún. 25. 16:31
 12/26 anonim ***** válasza:
54%
Van értelme. Nem felejtem el, valamikor régen egy különösen intelligens férj vonta le azt a következtetést, hogy belátja, hogy ő nem tud minden szempontból minden helyzetben megfelelni mindennek... például sokszor nincs kedve hosszú hétvégére kirándulni az egész családdal, vagy pihenne vagy dolgozna inkább, de belátja, hogy ha van erre egy másik értelmes, alkalmas ember, aki ezt boldogan megteszi helyette, akkor ő teljesen jól megvan ezzel a helyzettel... persze, ez csak egy kiragadott példa. De ezzel mindenki jól járt. Nyilván sok ilyen példát tudnánk találni.
2012. jún. 25. 16:35
 13/26 anonim ***** válasza:
2012. jún. 25. 16:38
 14/26 A kérdező kommentje:
#13: Akikre én gondolok, azokat úgy találod meg youtube-on, ha arra keresel rá, hogy "Sister Wives".
2012. jún. 25. 16:44
 15/26 anonim ***** válasza:
Én például férfi vagyok, de egyáltalán nem az jutott eszembe, hogy húú, de jó, mert akkor öt nő az ágyba! A naponkénti többszörös helytállást négy-öt nő esetén én sem bírnám, és természetellenes is lenne. A keleti uralkodók sem folyamatosan aludtak a 40-50 feleségükkel, ágyasukkal, hanem néha... a mormonok is nyugodtan, kényelmesen beosztják az életet egymás között, nem acsarkodnak, a feleségek inkább barátnők, mint konkurens harcosok náluk. Állandóan rivalizálni nem lehetne, az megölné a családot. Egyébként is, az egyik ok a köztehetviselés, a feladatok elosztása, a közös gyereknevelés. Azt például el tudom képzelni, hogy a gyerekeknek ez jó, egy nagy családban felnőni.
2012. jún. 25. 16:45
 16/26 anonim ***** válasza:

ha nekik jó, nekem nincs kifogásom a dolog ellen...

sőt, ha lehetne, simán bevállalnék akár 5 férjet is magamnak... :)) 27/nő

2012. jún. 25. 16:47
 17/26 anonim ***** válasza:
Ja akkor tényleg nem ezt láttam, azok durvábbak.
2012. jún. 25. 16:48
 18/26 anonim ***** válasza:

Én is belenéztem már párszor. Persze a sok gyerek, meg sok- sok boldogság szerintem kicsit túl van idealizálva. Pl nekem az jött le, hogy a 3 korábbi feleség teljesen féltékeny Robynra, a legújabbra, akárhogyis tagadják, volt pár elszólásuk. Bár szerintem ez természetes is, hiszen a nők tudat alatt versengenek egymással, az a kérdés, hogy mikor borul majd ki a bili. Mondjuk az szimpatikus, hogy a pasi próbál egyenlő időt tölteni velük és hangsúlyozták is, hogy a szexuális életükben mindig csak 2-en vannak.

Mindenesetre érdekes műsor, de én tuti nem tudnék és nem is akarnék poligámiában élni...Jaj ami még a műsor alatt eszembe jutott még, hogy ugye régebben az egyik feleség meg a pasi dolgozott és így is jócskán eltudták tartani a tizenvalahány gyereket, több autóra is telt, meg nagy házra, a költözés utána meg 4 új házra, komplett új berendezésre. Bár gondolom segélyt is kapnak, meg a műsorból is folyt nekik jócskán...

Amit nem értek, vagyis nem láttam minden részt, hogy ugye Utahból költöztek el Las Vegasba, mert kiderült, hogy poligámisták. Most akkor ez nem minden államban tiltott?

2012. jún. 25. 17:06
 19/26 anonim ***** válasza:
68%
A poligámia és szerelem, olaj és víz. Olyan társadalmakban engedett, és működőképes, ahol a nőt annyira se becsülik, hogy felmerüljön, hogy vannak érzelmei. Ahol a mai, modern családi igények felmerülnek, mint tisztelet, szerelem, szeretet, ott a poligámia lassan átfordítja a kezdeti érzelmeket. Teljesen értelmezhetetlen, hogy egy nő, aki szereti a férjét, örvendezzen, amikor az hazaállít a 18 éves új feleséggel.
2012. jún. 25. 18:25
 20/26 anonim ***** válasza:
Ne csak a nők kiszolgáltatottságára értelmezzük a poligámiát. Lehet akár egy nőnek több férje is, ugyanilyen alapon. És akkor szegény kiszolgáltatott férfiak társadalmi megaláztatásának oly szörnyű bizonyítéka, mely odáig alázza a férfit, hogy eltűri, hogy bla-bla-bal stb. stb.
2012. jún. 25. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!