Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családok milyen gyakran...

A családok milyen gyakran alkalmaznak babysittert?

Figyelt kérdés
Csak olyanokat szoktak felfogadni, akinek papírja van arról, hogy valami ilyesmi képzést elvégzett, netalántán annak is van esélye ilyesmi munkát találni, akinek nincs papírja, de ajánlólevele már van?
2012. máj. 31. 13:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem fő a szimpátia az anyuka részéről és hogy a gyerek szeresse az illetőt. Persze ajánlás, ismeretség alapján megy ez is, mert az ember nem szívesen enged be bárkit a lakásába.
2012. máj. 31. 13:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egy idős néni vigyáz hetente kétszer a 7 éves lányomra, elhozza a suliból, vele van, míg hazaérek (egyedül nevelem). De 2 éves kora óta ő vigyáz rá, és neki nincs papírja róla, ismerős ajánlotta anno. Mivel 600 forintos órabérben dolgozik, így anyagi szempontból is nagyon jó, meg hát már családtagnak számít nálunk.
2012. máj. 31. 13:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
:) Nekem nincs semmilyen ajánlólevelem, a szomszéd kislányt szoktam néha elhozni az oviból (a sajátommal együtt) ,és mikor nem ér rá az anyukája, akkor nálam van addig. Néha a 7 hónapos öccsére is szoktam vigyázni pár órákat, de van, hogy mindkét gyerekre (az enyémmel együtt). Ha nem lennék, szimpatikus bébisittert keresne, de mivel kéznél vagyok (meg még ingyen is vagyok) így nem keresett eddig. (Cserébe ajánlotta, hogy ha bármikor nekem van dolgom, akkor természetesen az én lányom addig náluk lesz).
2012. máj. 31. 13:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

ajánlás, a legjobb ismerőstől. Nálam minden babysitter ismerőstől jött, ott már "kipróbálták".

Nálam heti 3-4 alkalommal volt pár órára

2012. máj. 31. 14:03
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2012. máj. 31. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Ismerős első bébiszettere (két éves kisfiúra kell vigyázni) nem vált be, mert bár aranyos és figyelmes fiatal lány volt, de nem képzett, tehát eljátszott, elhomokozott a gyerekkel, hozta-vitte, de a kicsi nem fejlődött semmit, nem mondókáztak, nem csináltak semmit, gyakorlatilag felügyelte, és ennyi.

Most képzett bébiszitterük van egy cégen keresztül, állítólag ő szuper, nem csak vigyáz a kicsire, hanem foglalkozik is vele.

2012. máj. 31. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:

A lányomat a húgomra tudom bízni pár órát, amúgy velem van. Másfél éves.

Jómagam is bébiszitter vagyok. Heti hat napot dolgozom, 12 órát, két gyerekre.

2012. máj. 31. 15:43
 8/9 anonim válasza:

Kedves 6.!!!!

Szerintem a bébiszitter azért van, hogy felügyelje a gyereket!!! Annyi elég, hogy aranyos, kedves és a gyerek szereti!!!

Ha mondókázni vagy ilyesmit akarsz a gyerekednek, akkor vidd el bölcsibe oviba suliba gimibe egyetemre!!! (értelem szerűen ahogy nő a gyerek...)

Kedves kérdező!!!!

Szerintem az ismerősnek jól bevállt ember teljesen jó, barátnőm gyerekére egy 27 éves nő vigyáz, teljesen jól elvannak, holott a nőnek semmi köze sincs a babysittter.kedéshez, csak szereti a gyerekeket és pénz kellett neki, Semmi papír semmi ajánlólevél.

2012. szept. 27. 20:38
 9/9 anonim ***** válasza:
6. vagyok, az én gyerekem hála Istennek nem kell bébiszitter, itt vagyunk neki mi, de ha kellene, akkor olyan embert választanék, aki nem csak némán figyeli amikor a gyerek játszik, hanem konkrétan FOGLALKOZIK vele. Nem kell, hogy a szorzótáblát tanítsa neki, de azért ne is egy szimpla térfigyelő kamera legyen karokkal és lábakkal....hanem EMBER, aki játszik vele, mesél neki, kommunikál, tanítgatja, magyarul ha már olyan sajnálatos helyzet alakult ki hogy nem az édesanya, édesaapa van a kicsivel (vagy nagyi, hugi, stb.), hanem egy vadidegen, akkor legalább foglalkozzon vele, annyira, mintha anyukája lenne vele. Legalábbis ez az én véleményem. Ne csak felügyelje a gyereket, hanem konkrétan társ is legyen a gyermeknek. Nekem ez is fontos lenne, ha szükségünk lenne egy idegent alkalmazni. A keresztszülő, tesó, stb. természetesen más tészta. Én most a felfogadott, fizetett emberről beszélek - akinek ha már fizetek, ne csak kamera szerepet töltsön be a gyermekem életében, még ha csak heti kétszer pár óráról van is szó. Persze, mielőtt bárki vitatná, a legfontosabb hogy a gyerek szeresse, de azért nem árt, ha mellé még egy kis foglalkozás is társul.
2012. okt. 1. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!