Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek eljon meg az az...

Szerintetek eljon meg az az ido, hogy akkora csaladok legyenek, mint pl. a Kelly Family?

Figyelt kérdés
Ennyi gyerekkel?
2012. márc. 16. 23:40
 1/10 anonim ***** válasza:
De hisz ez ma is mindennapos egyes őőő... létformáknál. :)
2012. márc. 17. 00:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Vannak akkora családok, csak nem híresek.
2012. márc. 17. 00:28
 3/10 A kérdező kommentje:
Most nem kimondottan erre a csaladra gondoltam, csak ez jutott eszembe. De peldaul nagyszuleimnek 6-7 testvere volt.
2012. márc. 17. 00:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.Sokat változott a világ.Régen sok gyerek volt.Nagytatámnak is van egy csomó testvére,3 kiskorban meghalt de gyártotak utánna még vagy ötöt.Ma melyik szülőnek lenne kedve ujra gyereket válallni ha elvestesz 3at?A szülő gyerek közti kötelék nem volt meg ilyen erősen mint ma.megszületett a gyerek és amint járni tudott mehetett a többihez,tulajdonképp a gyerekek egymást nevelték fel.A mai szülő szereti és foglalkozik a gyerekével,azt nézi hogy mind érzelmileg mind anyagilag a lehető legtöbbet tudjon nyujtani.Ilyen felállás mellet nem hiszem hogy bárki bevállal 7-8gyereket.
2012. márc. 17. 07:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha rajtam múlik, tuti nem, mert a párommal nem keresünk annyit, hogy abból 8-10 ember jóllakjon. Egy gyereket tervezünk. A dédszülők idejében a fiataloknak nem kellett lakáshitelt felvenni, mert mindenki együtt lakott egy rakáson. Ma egy fiatal nem alapíthat családot a szülei két szobás kis lakásába.
2012. márc. 17. 08:39
 6/10 anonim ***** válasza:

4! Régen más idők voltak. Nagyon kevés gyerek élte meg a felnőttkort. A dédszüleid is valószínűleg abban nőttek fel, hogy öcsike-hugica megfázott, tüdőgyulladása lett és meghalt. Sőt a csecsemőhalandóság, és a halvaszületés is sokkal gyakoribb volt.

Az anyamacska a placentával együtt megeszi az elpusztult kölykét a kutya, ha többet szül, mint ahányat szoptatni tudna, a leggyengébbet kilöki az alomból. Nekik ez a természetes, a megszokott. Szerencsére azóta változott a világ.

Kérdező a férjemmel mindketten öt testvér közül a középsők vagyunk.

Szívem szerint egy tucat gyereket szülnék, szoptatnék. Életem legboldogabb időszaka volt, mikor a kislányom baba volt. De kétlem, hogy kettőnél többet be tudnánk vállalni. Vajon hat gyerekkel találnánk albérletet? XD

2012. márc. 17. 09:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem! Nem vagyok alkalmas ennyi gyerekre, valószínűleg sem egészségi sem lelki szempontból. (Az anyagiakról már nem is beszélve.)

Szóval inkább legyen 2 gyerekem, akiknek mindent megadok (és itt főleg érzelmi, időbeli ráfordításra gondolok), mint 7, akiknek lennék egy állandóan lestrapált, kedvetlen, türelmetlen, ingerült anyja. De azt a kettőt nem az állambácsi nevelné reggel 7-től este 6-ig a napköziben.

2012. márc. 17. 13:00
 8/10 anonim válasza:
utolsónak: szerintem nem lestrapáltak a nagycsaládos, sokgyermekes anyukák. Múltkor volt az Aktívban, hogy egy kis albérletben élnek vagy heten, de nagyon boldog volt az anyuka, minden rendben volt köztük, meghozza a sok gyerek a beszélgetést, a vidámságot, és a család tagjai is jobban viszonyulnak a többiekhez, meg tudják beszélni a gondokat. Persze ez csak ebben a példában volt, de szerintem ez általában így van. Mint a Hetedik mennyországban :)
2012. jún. 25. 17:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze, nyilván az Aktívban a mosolygós anyukát mutogatják, akit a stáb előtte kisminkelt...

Amúgy én magamra írtam, hogy lestrapált élőhalott lennék ennyi gyerektől, nyilván van, aki olyan alkat, hogy a 7. után is gömbölyű, vidám kis asszonyka, én nem ez lennék.

2012. jún. 25. 17:17
 10/10 anonim ***** válasza:

"de szerintem ez általában így van. Mint a Hetedik mennyországban"

Nem csak a tévére kéne hagyatkozni, mert ez így elég naívan hangzik.

2012. jún. 25. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!