Hogyan mondanátok meg vendégeiteknek, hogy ne "rendetlenkedjenek"?
"efféle sznoboknak"
Mitől lett sznob a kérdező? Csak mert nem szereti, ha a tiszta lakását szántszándékkal összemocskolják? Az életemre fogadni mernék, hogy a vendégei otthon nem engedik meg mindaz a gyereküknek, amit a vendégségben!
"bizony nem a finom megkérés eszközei, hanem a bumfordi vendéglátóé."
Nem, kedvesem. Az a bumfordi vendéglátó, aki nem mer szólni, hanem magában fortyog. Azt az ember úgyis megérzi, hogy feszült lett a háziasszony, de ha nem mondja el nyíltan, hogy mindössze az zavarja, hogy összekentük a bútorát, akkor rögtön arra gondolnék, hogy maga az ottlétünk ténye a baj, hogy a személyünk ellen van kifogása. Na, ekkor nem mennék soha többet az illetőhöz. Én jobb szeretem az őszinteséget, s maximálisan tiszteletben tartom a házigazda minden rigolyáját. A saját vendégeimet tiszta lakással, finom ételekkel, mindenki kedve szerinti innivalóval várom, kávégépet is vettünk, holott mi a férjemmel nem kávézunk, de szeretném elkényeztetni a vendégeinket, cserébe elvárom, hogy ne mocskolják össze szántszándékkal a házamat, mert az tiszteletlenség. S hidd el, ezt senki nem veszi zokon, csaknem minden hétvégére "bejelentkezik" hozzánk valaki.
" Én jobb szeretem az őszinteséget"
Igazad van, ha zavar valami, akkor jobb őszintének lenni, de én inkább egy harmadik verzióra gondoltam, amikor nem is zavar annyira a gyerek "rendetlensége", így nem szólok, de közben őszinte is maradtam, mert nem is lett volna miért szólni. :) De ha valakit zavar, akkor tényleg jobb szólni, csak lényeg a barátság meg a peace meg a hasonlók. :))) De nem akarok bort inni és vizet prédikálni, néha nekem is felforr az agyvizem, de utólag utálom magam olyankor. :DD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!