Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondanátok meg vendégei...

Hogyan mondanátok meg vendégeiteknek, hogy ne "rendetlenkedjenek"?

Figyelt kérdés
Tegnap voltak nálunk többen vendégségben, egy babával, 3 felnőtt. Nekünk is van babánk, s mi is 3an vagyunk mellette felnőttek még a lakásban. Teljesen más az igényszintünk, s tegnap ez ki is derült. Nem először fordul ilyesmi elő, s nem tudjuk, hogyan mondjuk, ne mondjuk, hogyan oldjuk meg. Hogy ne adjanak a gyerek kezébe motzsád ételt menet közben, hanem ültessék asztalhoz, hogy utána töröljék meg a kezét és a száját, vagy pl. ne kenje be naptejjel, mert akkor minden fpoltos lesz. Vagy a gyerek ne ugráljon a most vásárolt bőr ülőgarnitúránkon. Túl nagy az elvárás, hogy csak azt várjuk el, ahogy mi iy viselkedünk, vagy ezt hogyan lehet közölni? Illik? De ha nem, akkor csesszék össze az új bútorainkat, vagy a szőnyegeket? SOS!!??
2012. jún. 25. 14:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
68%

"efféle sznoboknak"

[link]

Mitől lett sznob a kérdező? Csak mert nem szereti, ha a tiszta lakását szántszándékkal összemocskolják? Az életemre fogadni mernék, hogy a vendégei otthon nem engedik meg mindaz a gyereküknek, amit a vendégségben!

2012. jún. 25. 16:27
 22/24 anonim ***** válasza:
51%

"bizony nem a finom megkérés eszközei, hanem a bumfordi vendéglátóé."

Nem, kedvesem. Az a bumfordi vendéglátó, aki nem mer szólni, hanem magában fortyog. Azt az ember úgyis megérzi, hogy feszült lett a háziasszony, de ha nem mondja el nyíltan, hogy mindössze az zavarja, hogy összekentük a bútorát, akkor rögtön arra gondolnék, hogy maga az ottlétünk ténye a baj, hogy a személyünk ellen van kifogása. Na, ekkor nem mennék soha többet az illetőhöz. Én jobb szeretem az őszinteséget, s maximálisan tiszteletben tartom a házigazda minden rigolyáját. A saját vendégeimet tiszta lakással, finom ételekkel, mindenki kedve szerinti innivalóval várom, kávégépet is vettünk, holott mi a férjemmel nem kávézunk, de szeretném elkényeztetni a vendégeinket, cserébe elvárom, hogy ne mocskolják össze szántszándékkal a házamat, mert az tiszteletlenség. S hidd el, ezt senki nem veszi zokon, csaknem minden hétvégére "bejelentkezik" hozzánk valaki.

2012. jún. 25. 16:36
 23/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem én pontoztam. Sok mindennel egyetértek, s van amivel nem:) De azt hiszem jobb valóban illedelmesen szólni, mint hogy úgyis észre veszik, hogy bajom van:) Köszi mindenkinek! Tanulságos volt elolvasni, mennyien, mennyifélét gondolunk..
2012. jún. 25. 20:31
 24/24 anonim ***** válasza:

" Én jobb szeretem az őszinteséget"

Igazad van, ha zavar valami, akkor jobb őszintének lenni, de én inkább egy harmadik verzióra gondoltam, amikor nem is zavar annyira a gyerek "rendetlensége", így nem szólok, de közben őszinte is maradtam, mert nem is lett volna miért szólni. :) De ha valakit zavar, akkor tényleg jobb szólni, csak lényeg a barátság meg a peace meg a hasonlók. :))) De nem akarok bort inni és vizet prédikálni, néha nekem is felforr az agyvizem, de utólag utálom magam olyankor. :DD

2012. jún. 26. 06:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!