Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondanátok meg vendégei...

Hogyan mondanátok meg vendégeiteknek, hogy ne "rendetlenkedjenek"?

Figyelt kérdés
Tegnap voltak nálunk többen vendégségben, egy babával, 3 felnőtt. Nekünk is van babánk, s mi is 3an vagyunk mellette felnőttek még a lakásban. Teljesen más az igényszintünk, s tegnap ez ki is derült. Nem először fordul ilyesmi elő, s nem tudjuk, hogyan mondjuk, ne mondjuk, hogyan oldjuk meg. Hogy ne adjanak a gyerek kezébe motzsád ételt menet közben, hanem ültessék asztalhoz, hogy utána töröljék meg a kezét és a száját, vagy pl. ne kenje be naptejjel, mert akkor minden fpoltos lesz. Vagy a gyerek ne ugráljon a most vásárolt bőr ülőgarnitúránkon. Túl nagy az elvárás, hogy csak azt várjuk el, ahogy mi iy viselkedünk, vagy ezt hogyan lehet közölni? Illik? De ha nem, akkor csesszék össze az új bútorainkat, vagy a szőnyegeket? SOS!!??
2012. jún. 25. 14:06
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%
Sehogy. Először és utoljára hívtam meg ilyen embereket hozzánk vendégségbe. Bárhogy is szólsz, sértődés van belőle.
2012. jún. 25. 14:10
 2/24 anonim ***** válasza:
90%
Ne hivj vendégeket!
2012. jún. 25. 14:10
 3/24 anonim ***** válasza:
53%

Az hogy ne ugráljon az új bőr ülőgarnitúrán, azt nem kérném meg. Egy gyerek ugrál, mászik, játszik, ha ettől akarod megkímélni a bútorod, ne hívd meg őket.

Az evés más tészta. Nyugodtan meg lehet mondani a szülőknek, hogy ti az asztalnál esztek, mert nem akartok morzsákat a lakásban. Ennyi. Van szád, nyisd ki.

2012. jún. 25. 14:11
 4/24 anonim ***** válasza:
44%
Milyen az a "motzsád étel"?
2012. jún. 25. 14:12
 5/24 anonim ***** válasza:
88%

Legutóbb hozzánk egy felnőtt társaság jött vendégségbe. Én kerek perec megmondtam, hogy légyszíves ne tedd fel a lábad az ülőgarnitúrára, stb. De pl.:a táskát az asztalról szó nélkül leszedtem. :D

Kedvesen, nem kioktatóan, de mégis határozottan szóltam az illetőre. Máshogy nem lehet, ha gyermekkorában nem tanulta meg a rendet, akkor felnőttként kell alkalmazkodnia (legalábbis amíg velem/nálam van). És rájuk szabad szólni, mert vendégségbe hívtad őket, nem lakás-koszolásra. Persze azért túlzásba sem kell esni. Pl.: nem kell nagyjelenetet rendezni, ha valaki véletlenül az abroszra ráejti a krumplit/rizst,( és nem a vörösbort! )

2012. jún. 25. 14:15
 6/24 anonim ***** válasza:
65%
Azokból lesznek az ilyen megkeseredett, begyöpösödött felnőttek, akikre gyerekkorukban minden lósz@rért rászóltak. Most miből áll néhány szem morzsát felporszívózni? A szőnyeg meg a bútorok azok csak tárgyak, nem mi szolgáljuk őket, hanem fordítva! Aki meg múzeumnak használja a lakását, az ne hívjon vendégeket, és máris meg van oldva a problémája.
2012. jún. 25. 14:15
 7/24 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk a férjem a megmondóember. Sosem szól durván, de meghökkentően szókimondó. Ő odaszólt volna:

-Ugye te most nem akarod az ülőgarnitúránkra tenni a benaptejezed babát?

-Nálatok szabad kiflivel rohangászni? Nálunk más a házirend, a feleségem most takarított.

-Atyaég, hogy néz ki az üvegasztal, légyszives töröld meg Balázska kezét és ne hagyd, hogy nyalogassa a bútorainkat.

És tudod mit? Ilyenkor senki nem sértődik meg, mert mi sem feszengünk, nem várjuk meg, hogy gyűljön bennünk a feszültség robbanásig. Az tény, hogy én ezt nem merném, de szivesen jönnek át hozzánk, és senkit nem zavar, ha nyíltan rászólnak valami miatt.

2012. jún. 25. 14:17
 8/24 anonim ***** válasza:
94%

Mivel te vagy a vendéglátó, ezért tudod irányítani az eseményeket. Pl. olyan ételt tálalsz, ami nem morzsáz vagy mindenkit kiterelsz a konyhába, vagy a kertbe stb. A gyereket simán kézen lehet fogni (a sajátoddal együtt) és megmosni a kezét, vagy megtörölni. Udvariasan és humorral mindent meg lehet beszélni. Én simán rászólok a hozzánk vendégségbe jövőkre, hogy hajtsák le a vécédeszkát vagy ne hagyják szét a piásüvegeket. Ha normális a vendég, akkor ezt elfogadja és megérti.

Egyébként, ha valaki vendéget hív, annak bizony vannak ilyen következményei... ha ezt nem bírod, akkor szervezz bulit egy szórakozóhelyre.

Ha te mész máshova, akkor nyilván te is csinálsz olyat, ami a másik szemét szúrja, vagy a másiknak fura. Simán el tudom képzelni, hogy ők meg azon dohognak, hogy állandóan folyatod a vizet...

2012. jún. 25. 14:18
 9/24 anonim ***** válasza:
79%

"Azokból lesznek az ilyen megkeseredett, begyöpösödött felnőttek, akikre gyerekkorukban minden lósz@rért rászóltak"

Nem. Azokból kulturált, mások érzéseit, munkáját és értéktárgyait figyelmesen óvó felnőttek lesznek.

2012. jún. 25. 14:19
 10/24 anonim ***** válasza:
22%

"Nem. Azokból kulturált, mások érzéseit, munkáját és értéktárgyait figyelmesen óvó felnőttek lesznek."

Aha, csak szét kell nézni, és az eredmény magáért beszél. :D Kicsivel több lazaság ráférne a "civilizált, kulturált emberre".

2012. jún. 25. 14:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!