Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondanátok meg vendégei...

Hogyan mondanátok meg vendégeiteknek, hogy ne "rendetlenkedjenek"?

Figyelt kérdés
Tegnap voltak nálunk többen vendégségben, egy babával, 3 felnőtt. Nekünk is van babánk, s mi is 3an vagyunk mellette felnőttek még a lakásban. Teljesen más az igényszintünk, s tegnap ez ki is derült. Nem először fordul ilyesmi elő, s nem tudjuk, hogyan mondjuk, ne mondjuk, hogyan oldjuk meg. Hogy ne adjanak a gyerek kezébe motzsád ételt menet közben, hanem ültessék asztalhoz, hogy utána töröljék meg a kezét és a száját, vagy pl. ne kenje be naptejjel, mert akkor minden fpoltos lesz. Vagy a gyerek ne ugráljon a most vásárolt bőr ülőgarnitúránkon. Túl nagy az elvárás, hogy csak azt várjuk el, ahogy mi iy viselkedünk, vagy ezt hogyan lehet közölni? Illik? De ha nem, akkor csesszék össze az új bútorainkat, vagy a szőnyegeket? SOS!!??
2012. jún. 25. 14:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%
Azért azt még fontos megjegyezni, hogy rászólás és rászólás közt van különbség; lehet tanítva, és lehet lehordva. Nem mindegy, ugyebár.
2012. jún. 25. 14:53
 12/24 anonim ***** válasza:
8%

" Nálunk a férjem a megmondóember. Sosem szól durván, de meghökkentően szókimondó. Ő odaszólt volna:

-Ugye te most nem akarod az ülőgarnitúránkra tenni a benaptejezed babát?

-Nálatok szabad kiflivel rohangászni? Nálunk más a házirend, a feleségem most takarított.

-Atyaég, hogy néz ki az üvegasztal, légyszives töröld meg Balázska kezét és ne hagyd, hogy nyalogassa a bútorainkat. "

wow. Sok barátotok lehet.

2012. jún. 25. 15:15
 13/24 anonim ***** válasza:
30%

Amikor legközelebb jönnek, akkor amikor csinálják akkor kedvesen, mosolyogva szólsz. De ne úgy fogadd őket, hogy ezek a szabályok....

OFF: ha engem kérne meg valaki, hogy ne kenjem be a gyerekem naptejjel, azzal azért vitatkoznék. Lehet, hogy te nem tartod fontosnak, de más igen. A többivel egyet értek.

2012. jún. 25. 15:20
 14/24 anonim ***** válasza:
73%

Egyébként én biztos nem lennék sem paraszt, sem teszetosza. Tudod mit tennék? Akkor szólnék BÁRMIÉRT is, ha effektíve kárt okozhat az illető vagy a gyereke a tettével. MOndjuk azét nem lenne pofám szólni hogy hajtsák le a WC deszkát. Mert ha nem hajtja le, mi történik? De komolyan??? Más dolog, ha valaki rendszerető, és megint más, ha bogaras és merev mint a cölöp....

Amikor a gyerek kezébe adják a maszatolós kaját, akkor a saját kisfiam állatkás tányérját odanyújtanám az anyukának, hogy "tessék, egyen csak nyugodtan ezen a pici". De valószínűbb, hogy inkább nem szólnék, mert van porszívónk szerencsére.

MOndjuk a naptejre nem mondanék semmit, mert a bőr garnitúráról le lehet mosni...........

Ahol kisgyerek van, ott mindig előfordul ilyesmi, morzsa, vagy egy kis maszat. Ha meg az ember "missz", akkor hívjon hozzá hasonlókat, és ne morzsázó gyerekű emberekkel barátkozzon. Nem rohadt még le a karom ha kisgyerekes vendég után porszívóztam, ennél azért keményebb anyagból gyúrtak.

Mondjuk ha lekváros kenyérrel kezdene szaladgálni a gyerek, akkor azonban felkínálnám a tányért.

2012. jún. 25. 15:21
 15/24 anonim ***** válasza:
45%

" " Nálunk a férjem a megmondóember. Sosem szól durván, de meghökkentően szókimondó. Ő odaszólt volna:

-Ugye te most nem akarod az ülőgarnitúránkra tenni a benaptejezed babát?

-Nálatok szabad kiflivel rohangászni? Nálunk más a házirend, a feleségem most takarított.

-Atyaég, hogy néz ki az üvegasztal, légyszives töröld meg Balázska kezét és ne hagyd, hogy nyalogassa a bútorainkat. "

öööö....bocsi, de ez bizony már a bunkó kategória....mert meg lehet valakit kérni valamire finoman, meg lehet egy nagy adag tahó modorral is. Sajnos az idézőjelbe tett mondatok bizony nem a finom megkérés eszközei, hanem a bumfordi vendéglátóé.

2012. jún. 25. 15:22
 16/24 anonim ***** válasza:
59%
Minek olyan vendégeket hívni, akikkel nem baráti a viszony, hanem a felek forralják magukban a dühöt, ami egyszercsak kitör, mint a vulkán, és aztán beszólogatnak egymásnak? Még hogyha tárgyilagosan lett volna feltéve a kérdés, akkor megérteném, de süt belőle az indulat!
2012. jún. 25. 15:28
 17/24 anonim ***** válasza:
79%

Kedvesen felajánlod, hogy nyugodtan egyen a gyermeked etetoszékében, adsz egy kendod, hogy torolje meg a kezét....

Mi voltunk szomszédban vendégségben (ott nincs gyerek). Elore szolok, hogy ne adjanak a nappaliban a gyerek kezébe kekszet, mert morzsálni fog. Mondták, hogy nem gond, felporszívozzák. Szalvétárol evett (azért vigyáztam, hogy ne morzsáljon), de elkerulhetetlen 1 éves gyereknél. Evés után megtoroltem a kezét. Nem hagyom, hogy ugráljon, felmásszon, osszetapogasson és nyalog dolgokat (otthon sem csinálja és nagyon boldog baba). Ezt nem ugy kell elgondolni, hogy vasszigor van, de enni a konyhában eszunk, utána megmossuk a kezunket, arcunkat, nem nyaljuk a tévét meg ilyenek. Nálunk így néz ki egy nevelés.

25N

2012. jún. 25. 15:34
 18/24 anonim ***** válasza:
57%
De utolsó, itt nem az volt a kérdés, hogy mindenki mesélje el hogy náluk milyen gondos és szupi nevelési szabályok vannak, hanem az, hogy mit tegyen a kérdező? :)))
2012. jún. 25. 15:38
 19/24 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, én eléggé meglepődtem az itt olvasottakon. Ha hozzám vendégek jönnek, és előtte és utána is takarítok, mert nem akarnám, hogy ilyen merev vacak legyen az egész este, és hogy a vendégeim azért érezzék magukat kellemetlenül, ha kicsit morzsázott a gyerek vagy hasonlók. Nem esik le a gyűrű az ujjadról, ha porszívózol egyet vendégség után nem? Gondolom nem szándékosan morzsáztak a földre, de előfordul.

Az ülőgarnitúra... nevetséges, jó hogy nem már ti sem ültök rá. A bőr pont azért jó mert letörölhető róla minden, és eléggé strapabíró. Ha ennyire zavarnak a vendégeiddel járó normális kupi, akkor ne hívj embereket magadhoz. Nálunk volt, hogy egy egész tál popcorn kiborult, de mindenki szívből nevetett rajta még én is. Van porszívónk, nektek nincs?

2012. jún. 25. 15:46
 20/24 anonim ***** válasza:
48%
Ez az, így jár akinek telik bőr garnitúrára, de egy nyolcezres morzsaporszívóra már nem :)))) Merev és rigolyás. Nagyon SOS lehet egy morzsázó kisgyerek vendég.........ki kell vágni az efféle sznoboknak papírból emberformájú figurákat, és kéthetente vasárnap elővenni és körbe ültetni a lakásban, és így társasági életet élni. Ők tutira nem fogják "összecseszni a dráááááága új bútorokat". Atyaisten.
2012. jún. 25. 15:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!