Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelki bántalmazás amit a...

Lelki bántalmazás amit a férjem velem tesz?

Figyelt kérdés

A férjem rendkívűl konok,makacs ember,ha valamire figyelmeztetem ,hogy ne úgy csinálja,mert probléma lesz belőle (hivatalos dolgok intézése például,halogat mindent,tolja a határidőket ),akkor direkt másképp csinálja és ha meg van a baj,akkor sem ismeri be,hogy rosszul csinált valamit,jellemző mondata,hogy "te tehetsz róla",inkább meghalna minthogy egyszeris beismerné,hogy bocsánat tévedtem.

Ha problémáink vannak,rendkívűl rosszul tudja kezelni a kudarcokat és ilyenkor nagyon undok,kiállhatatlan velem,különköltözik éjszakára másik szobába,én pedig csak őrlődöm ,úgy érzem már rengeteget tűrtem,alkalmazkodtam hozzá és lassan elfogynak az utolsó lelki tartalékaim is,sokáig hittem abban,hogy majd ha kevsebb problémánk lesz ,akkormajd kedvesebb simulékonyabb lesz velem.

Többször el is költözött pár napra én pedig mindig könyörögtem neki telefonon,hogy ne csinálja ezt,jöjjön haza,megaláztam magam a sárga földig.

Nem kiabál,nem ver,hanem leginkább azzal bűntet,hogy nem is szól hozzám.

Depressziós lehet,vagy nem tudom miért ennyire ellenséges velem,a gyerekeinkkel törődik,szereti őket,engem pedig semmibe vesz,megaláz az érzéketlenségével,távolságtartássával.

Ha beszélgetni próbálok vele akkorsem jutok semmire,ideges lesz tőle.

Állítólag én egy nagyon jó természetű,alkalmazkodó,túlságosan is jószívű ember vagyok és nem érdmeleném ,hogy így bánjanak velem.

Hoy vívhatnám ki,hogy tiszteljen ,emberszámba vegyen ???

2012. jún. 16. 12:11
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
Amiket írsz,tudod hogy nem normális dolgok.Ha most rászólsz a kocsi miatt,nem hiszem hogy hazatiplizik,bár te ismered.Ha még nagyon meg akarnám próbálni utoljára,mindennek az ellenkezőjét csinálnám.Hirtelen sok programom lenne,nem érnék rá főzni néha.Jókedvem lenne állandóan,mindig mosolyognék.Külsőleg is eszközölnék néhány változtatást,stb.Tulajdonképp ez neked lenne jó,hogy magabiztosabbá válj,és megerősödj.Aztán nem kuncsorognék neki,felvenném az ő stílusát.Ha semmi nem hatásos,akkor válaszút elé állítanám,de azt be is tartanám,tehát ha nem kapja össze magát,akkor szevasz,te befejezted.Ezt csak azért írtam le,mert látom hogy még próbálkozni akarsz,viszont a helyedben én már nem fektetnék ebbe energiát,túl sok rossz történt már,amit nem tudnék elfelejteni,és biztos hogy vannak olyan pasik még,akikkel nem kell játszmát folytatni,mert alapból tisztelni fognak.
2012. jún. 16. 14:02
 32/39 anonim ***** válasza:
Az előzőnek teljesen igaza van. Ha még próbálkozol a kapcsolat megmentésén, akkor nagyot kell változnod. Azután sem biztos, hogy minden rendben fog újra működni.
2012. jún. 16. 14:11
 33/39 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnos az én apám is pontosan ilyen, azzal a különbséggel, hogy a gyerekeivel /tehát velem és tesómmal/ már nem nagyon kell foglalkoznia, mivel nagyok vagyunk. Én iszom a levét az anyámmal való vitatkozásainak, és lassan velem is úgy viselkedik, mint ahogy itt leírtad: mindenért mi vagyunk a hibásak, nekünk kell az ő dolgaiért felelni, ha valami bizonyítottan az ő hibájából történik, azonnal hárít, támad, káromkodik. Anyám elfogadta így, elég toleráns. Én nem bírnám, mondtam is, hogy a jelenlegi párom hálisten szöges ellentéte az apámnak, mert mi együttműködünk, és nem mindent nekem kell csinálni. Szóval az én tanácsom csak annyi, ami elég sablonos, de igaz: vagy megszoksz, vagy megszöksz. Használd ki a jó pillanatait /már ha vannak ilyenek/ és próbálj akkor tárgyalni vele, kicsit vesztegesd meg valamivel, kedveskedéssel, és emlékeztesd, hogy mennyi energiád van a családfenntartásban /munka, pénzügyek, gyerekek/, amiért ő cseppet sem ad neked hálát érzelmileg!
2012. jún. 16. 14:41
 34/39 anonim ***** válasza:
Apám hasonló személyiség,az első pár sorban rá ismertem.Az ilyen emberrel nem lehet mit kezdeni.Aki nem vallja be magának a saját hibát és nem néz tükörbe,az egy nagyon gyenge személyiség.Az is elég megbotránkoztató,hogy ő a férfi,neki kellene védelmezni,erre szinte pont az ellenkezőjét csinálja.Csak saját maga érdekli,senki más.Szerintem állj ki magadért és szembesítsd az igazsággal.
2012. jún. 16. 15:45
 35/39 anonim ***** válasza:
Ez nem lelki bántalmazás. Lehet, ha őt hallgatnánk meg, a te hibáidat sorolná. Mindenesetre SOHA ne adj neki tanácsot. Csak ha könyörög érte. És ehhez tartsd magad. Idegesítő lehet neki, ha túlságosan is mama szerepben tűnsz fel előtte.
2012. jún. 16. 18:26
 36/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem ő bántalmaz lelkileg, hanem te bántod magad. Hogy hogy érd el, hogy tiszteljen? Tiszteld magad. Állj ki magadért. Ne hagyd magad!
2012. jún. 16. 19:04
 37/39 Csaba1980 válasza:

Kedves Kérdező!

Nos pontosan tudom mi érzel, nekem férfiként volt ebben részem. Egyszóval: össze vagy zavarodva.

Van számodra két jó hírem, meg kettő rossz.

Az első rossz az, hogy a kérdésedre a válasz nem kétséges: IGEN, a férjed lelkileg bántalmaz, tipikus szóbeli agresszióban van részed! A második rossz az, hogy bármennyire is próbálkozol, nem fogod tudni megbeszélni vele: tagadni fog mindent.

Az egyik jó az, hogy ha nem is tudod mi történik veled, de legalább már kapizsgálod. A másik pedig az, hogy a kialakult helyzetért nem Te vagy a felelős, hanem csakis kizárólag egyszemélyben ő. Csakis ő. Te viselkedhetsz bármilyen idegesítően, ostobán, őt akkor sem hatalmazza fel semmi arra, hogy így beszéljen és bánjon veled. Ehhez senkinek nincs joga és nem is kell eltűrni senkinek. Se a férjednek, se a szomszédodnak, se a főnöködnek, se a gyerekednek, se a szüleidnek. Senkinek.

Csak egy valamit tudok ajánlani. Vedd meg Patricia Evans: Szavakkal verve című könyvét. Meg fogod érteni, miért viselkedik úgy, ahogy. Részletesen megtalálsz benne mindent és használható megoldásra is lelsz. Ez nem azt jelenti, h könnyű lesz. Nehéz lesz.

Addig is itt találsz róla infót:

[link]

Így látatlanban is szorítok neked, mert tudom miben van részed.

És még valami, bár ez inkább a többi válaszadónak szól: akinek még nem volt lelki bántalmazásban része nem is érti miről van szó, aki pedig benne van az fel sem ismeri.

Csaba

F/32

2012. jún. 17. 20:25
 38/39 anonim válasza:

Akár én is írhattam volna ezt a kérdést/bejegyzést.Nagyából ugyanezek ez én problémáim is. A különbség az, hogy az én férjem iszik és ebből kifolyólag van minden probléma.Nem veszi fel a telefont, sokáig elmarad és ilyenkor csak annyit tud mondani, hogy én csak hisztizni tudok. Mégis mit kéne tennem? (persze ez csak egy része a gondjainknak)

Jó lenne ezekről a dolgokról beszélni valakivel aki megérti a helyzet, nincs senki akinek jól kipanaszkodjam magam, néha úgy érzem, ha ez így megy tovább bedilizek....

2012. júl. 5. 10:50
 39/39 anonim ***** válasza:

#38 - válás? Akkor új életet kezdhetnél egy nem iszákossal.

A panaszkodástól egy fél órára megkönnyebbülsz, de a helyzetet nem oldja meg.

2012. júl. 5. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!