Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bántalmazás, mit tennétek?

Bántalmazás, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Egyik barátnőmet már nem először bántja a pasas, akivel együtt él. Sosem tőle tudom meg. Ez az alak a párom kollegája, neki szokta elmesélni a csávó, a párom meg nekem. Ez csak azért lényeges, mert így úgy fest, mint ha a lány el akarná titkolni. Legutóbb viszont már nem tudta, mert véletlenül futottunk össze, és az egyik szintén közös barátunknak feltűnt, hogy a lány ruháján már megszáradt vérfoltok vannak.

Az addig rendben van, hogy semmi közünk kettejük kapcsolatához, de úgy érzem, hogy ezt már nem is hagyhatjuk annyiban. Ez a lány egy értelmes (diplomás), végtelenül kedves és jó ember, de sajnos az érzelmi intelligenciája nagyon kevés, nyilván ezért is van még ezzel a senkiházi féreggel.

Mit lehet ilyenkor tenni, annyira szeretnék rajta segíteni. A pasiját egyébként rajta kívül mindenki utálja, mint a sz.rt, nem véletlenül...Azt is tudom, hogy ez a szemétláda csak azért tudta így magához láncolni, mer a lány mindenáron el akart jönni otthonról, mert annyira "jó" volt a családjában is a légkör.

Mint kívülálló, mit tudnék tenni az érdekében? Nem túl korrekt, de már arra is gondoltam, hogy megkérek egy közös barátot, hogy próbálja meg elcsábítani, azt a szemetet meg jól összeverni, de nem hiszem, hogy ez az üdvözítő megoldás.

2012. máj. 27. 08:58
 1/7 anonim ***** válasza:
65%
A nő vagy mazochista, vagy szégyelli, hogy ilyen pasija van. Abban tudsz csak segíteni neki, hogy beszélsz vele, és önbizalmat adsz neki, a további életéhez. Ha ő ragaszkodik ehhez a féreghez, semmit nem tudsz tenni.
2012. máj. 27. 09:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőddel próbáltál már erről beszélni?
2012. máj. 27. 09:12
 3/7 Jubilee ***** válasza:
100%
Bántalmazott nők és gyerekek segélyvonala: 06-80-505-101 (este 6 és 10 között)
2012. máj. 27. 09:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Az a baj, az ilyen nők nem látják be, ha baj van. Egy kolléganőm volt ilyen helyzetben. Bárki bármit mondott neki, nem akart kilépni a kapcsolatból. Volt, hogy útközben a kocsiban verte össze a párja, aztán kidobta a buszmegállóban, menjen úgy haza. Rendőr ismerőse is segíteni akart, azt is elhajtotta, hogy nem akarja feljelenteni a párját. Ennyi.

Végül még pluszban megalázták: a pasi dobta ki őt, mondván: nem tudott neki gyereket szülni, ilyen nő neki nem kell.

2012. máj. 27. 09:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Aki nem akarja, azon nem nagyon lehet segiteni.

A helyedben felvennem a csajjal a kapcsolatot, h tudok rola, es keszen allok segiteni neki jo megoldast keresni. Hogy tudjon arrol, h van, aki segitene. A többi töle függ.

Esetleg tfszam, h barmikor elerhet "vegszükseghelyzetben".

2012. máj. 27. 09:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Én anyum is ilyen,úgyhogy tapasztalatból mondom,hogy hagyj fel minden reménnyel,hogyha normálisan,korrektül akarod megoldani.Az az ötlet esetleg beválhat,amit fönt leírtál.Én ezt tenném.
2012. máj. 27. 09:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Mennyi hülye ember létezik, aki veri a párját!

Annyit tudsz tenni vele, hogy megmondod neki, tudsz mindent az egészről, meg hogy neki nincs mit ezen szégyellnie, ez csak a párjának a szégyene. Ha nem lép tovább, még felnőtt korában is tud lelki sérült lenni. Biztasd, segíts rajta, ez ügyben muszáj valamit tenni.

Helyeslem azt, hogy ennyire szeretnél segíteni rajta.

2012. máj. 27. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!