Lelki bántalmazás amit a férjem velem tesz?
A férjem rendkívűl konok,makacs ember,ha valamire figyelmeztetem ,hogy ne úgy csinálja,mert probléma lesz belőle (hivatalos dolgok intézése például,halogat mindent,tolja a határidőket ),akkor direkt másképp csinálja és ha meg van a baj,akkor sem ismeri be,hogy rosszul csinált valamit,jellemző mondata,hogy "te tehetsz róla",inkább meghalna minthogy egyszeris beismerné,hogy bocsánat tévedtem.
Ha problémáink vannak,rendkívűl rosszul tudja kezelni a kudarcokat és ilyenkor nagyon undok,kiállhatatlan velem,különköltözik éjszakára másik szobába,én pedig csak őrlődöm ,úgy érzem már rengeteget tűrtem,alkalmazkodtam hozzá és lassan elfogynak az utolsó lelki tartalékaim is,sokáig hittem abban,hogy majd ha kevsebb problémánk lesz ,akkormajd kedvesebb simulékonyabb lesz velem.
Többször el is költözött pár napra én pedig mindig könyörögtem neki telefonon,hogy ne csinálja ezt,jöjjön haza,megaláztam magam a sárga földig.
Nem kiabál,nem ver,hanem leginkább azzal bűntet,hogy nem is szól hozzám.
Depressziós lehet,vagy nem tudom miért ennyire ellenséges velem,a gyerekeinkkel törődik,szereti őket,engem pedig semmibe vesz,megaláz az érzéketlenségével,távolságtartássával.
Ha beszélgetni próbálok vele akkorsem jutok semmire,ideges lesz tőle.
Állítólag én egy nagyon jó természetű,alkalmazkodó,túlságosan is jószívű ember vagyok és nem érdmeleném ,hogy így bánjanak velem.
Hoy vívhatnám ki,hogy tiszteljen ,emberszámba vegyen ???
Nem iszik, nem dohányzik?
ÉS?
Antialkoholista nemdohányzóként mondom, hogy attól nem lesz valaki jobb ember, mert nem cigizik meg piál.
Hogy bántalmazás, azt nem hiszem, de érzelmi zsarolás. És mindig bejön, hisz könyörögsz neki. Naná, hogy ezt csinálja.
Próbáld meg mégis, hogy beszélsz vele, vagy nézd meg, mi történik, ha a változatosság kedvéért te vágod be a hisztit és költözöl el.
Én ezt nem így érzem,egy igazán érett,felnőttgondolkozású ember,akkor sem alázza meg a párját,ha az nem a legjobb érdekérvényesítő és igyekszsik a másik igényeit is figyelembe venni ,nem csak a sajátjait.
Az én szüleim máig gyönyörűen élnek,38 éve vannak együtt,tőlük én azt láttam,hogy becsülni kell a másikat,a viselkedési mintákat tűlük vettem.
A férjem édesanyja már nem élt 18 éves korában elhunyt,alkoholista volt...
A határokat ő meghúzta, amit te engedelmesen be is tartasz.
Te nem húztál határokat, így ő azt csinál, amit akar.
"ha a változatosság kedvéért te vágod be a hisztit és költözöl el."
Bennem van felelősségtudat a gyerekekkel szemben,soha nem tenném,hogy ilyen helyzetbe hozom őket,hogy saját szeszélyből elköltözöm,a gyerekeket bizonytalanságban hagyva.
Volt olyan,hogy a férjem több napig fel sme vette a telefont,a kisfiam magán kívűl sírt,hogy apa hol van.
Hát, a férjed nem ilyen.
Most vagy kapaszkodsz az ideális világodba, ami a gyakorlatban már láthatóan kudarcot vallott, vagy a tényleges helyzethez próbálsz meg tényleges stratégiát kialakítani.
Ha sokadszorra nem működik valami, miért próbálkozol vele továbbra is? Válts taktikát. Az álmodozásból és filozófálgatásból még nem lesz működő kapcsolat.
Nekem is vannak elképzeléseim egy ország gazdasági működéséről, de attól még nem fog dübörögni a gazdaság, hogy én erről ábrándozok.
Pont a múltkor küldött át valaki e-mailben egy álomlány tréning című cuccot, ahol pont ezeket boncolgatták a cikkben, hogy mi a különbség a lábtörlőként viselkedő nő és a "királylány" (akit megbecsülnek a férfiak, csak hülye nevet adtak neki) között.
A leírásod alapján te lábtörlőként viselkedsz, majd utána meglepődsz, hogy lábtörlőnek használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!