Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelki bántalmazás amit a...

Lelki bántalmazás amit a férjem velem tesz?

Figyelt kérdés

A férjem rendkívűl konok,makacs ember,ha valamire figyelmeztetem ,hogy ne úgy csinálja,mert probléma lesz belőle (hivatalos dolgok intézése például,halogat mindent,tolja a határidőket ),akkor direkt másképp csinálja és ha meg van a baj,akkor sem ismeri be,hogy rosszul csinált valamit,jellemző mondata,hogy "te tehetsz róla",inkább meghalna minthogy egyszeris beismerné,hogy bocsánat tévedtem.

Ha problémáink vannak,rendkívűl rosszul tudja kezelni a kudarcokat és ilyenkor nagyon undok,kiállhatatlan velem,különköltözik éjszakára másik szobába,én pedig csak őrlődöm ,úgy érzem már rengeteget tűrtem,alkalmazkodtam hozzá és lassan elfogynak az utolsó lelki tartalékaim is,sokáig hittem abban,hogy majd ha kevsebb problémánk lesz ,akkormajd kedvesebb simulékonyabb lesz velem.

Többször el is költözött pár napra én pedig mindig könyörögtem neki telefonon,hogy ne csinálja ezt,jöjjön haza,megaláztam magam a sárga földig.

Nem kiabál,nem ver,hanem leginkább azzal bűntet,hogy nem is szól hozzám.

Depressziós lehet,vagy nem tudom miért ennyire ellenséges velem,a gyerekeinkkel törődik,szereti őket,engem pedig semmibe vesz,megaláz az érzéketlenségével,távolságtartássával.

Ha beszélgetni próbálok vele akkorsem jutok semmire,ideges lesz tőle.

Állítólag én egy nagyon jó természetű,alkalmazkodó,túlságosan is jószívű ember vagyok és nem érdmeleném ,hogy így bánjanak velem.

Hoy vívhatnám ki,hogy tiszteljen ,emberszámba vegyen ???

2012. jún. 16. 12:11
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Válj el, komolyan nem értem az ilyet. Hány éves vagy?
2012. jún. 16. 13:01
 22/39 A kérdező kommentje:
37
2012. jún. 16. 13:05
 23/39 A kérdező kommentje:
Azt írjátok,hogy én nem vívtam ki tiszteletet ,énmiattam ilyen amilyen,akkor nem is érdems váltanom,mert én mindenkiből ugynaezt fogom kiváltani :,( .
2012. jún. 16. 13:10
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így van.Kíváncsiságból gyakorolhatsz rajta:fordulj egy 360%-os fordulatot,hogy mi lenne a reakciója.Bár már lehet ez se használ,már nem lehet javítani rajta.Viszont ha elválsz,és új társad lesz,ezek a dolgok annyira benned maradnak,hogy az első ilyen pontnál észbe kapsz majd,és nem hagyod hogy idáig fajuljon a helyzet.
2012. jún. 16. 13:18
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
360 fokos fordulattal ugyanott lesz, ahol most van :DDD
2012. jún. 16. 13:27
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Ezek tanulható dolgok. Legközelebb már az elején oda tudsz figyelni.

Számos ilyen tréninget is tartanak, menj el egyre. De a neten is sok anyag van.

TEGYÉL azért, hogy jobb életed legyen. A siránkozás és a beletörődés k.ra nem megoldás.

2012. jún. 16. 13:29
 27/39 anonim ***** válasza:
25-ös: ja,tényleg...:D Akkor 180% :)
2012. jún. 16. 13:31
 28/39 A kérdező kommentje:

360 fokos fordulat alatt mit értessz,hogyan viselkedjek ezután ?

Szóljak például most rá telefonon,hogy igyekezzen,mert kell nekem az autó,mert találkám van a barátnőmmel ?

Rengetegszer kiderült már,hogy hazudott,tette ezt egy esetben úgyis,hogy megesküdött a gyerek életére...aztán azt mondta,hogy ez semmi,gyerekes dolog esküdözni,akkor dőlt bennem össze egy világ.

Körülbelül úgy viselkedik velem,mintha az anyukája lennék,főzzek,takarítsak,legyen tiszta ruha,de ne kérdezgeeesm,hogy hová megy,mit csinál.

Szerinte én önző vagyok ,mert csak magammal foglalkozom és bele merek szólni a közös dolgainkba,ahelyett,hogy ráhagynék midnen döntést.

2012. jún. 16. 13:31
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

A tettei alapján szeret ő téged? Egy jellemhibás embernél akarsz még próbálkozni?

Ha tudsz valakit keríteni a gyerek mellé, akkor add oda annak a személynek, te meg lépj le a dolgodra. Ha utána felhozza, akkor "semmi közöd hozzá, dolgom volt".

Az érzelmi zsarolást (rossz anya vagy, rossz feleség vagy, stb) meg engedd el a füled mellett. Halott vitába ne szállj be. Ilyenen vitatkozni olyan, mintha egy náci és egy zsidó vitatkozna a világnézeteikről. Gondolhatod mennyire tudnák meggyőzni egymást.

2012. jún. 16. 13:57
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan, mintha az anyja lennél, hanem mintha a csicskája.

Azzal ne foglalkozz, hogy mit mond, mit szól. Ő pont erre épít, hogy bűntudatot tud kelteni.

Ha gondolod, írj privit, szívesen segítek akár néhány hetes lelki támogatással is. Ahogy olvaslak, nekem pont ellentétes a személyiségem, mint a tiéd - mondjuk engem nagy ívben el is kerültek az ilyen típusú pasik, gondolom nem láttak bennem lehetőséget.

2012. jún. 16. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!