Mit gondoljak a férjemről?
Hát ha tényleg ilyen ruhadarabokat ritkán viselsz,akkor tényleg furcsa:( Mondjuk én mikor mindig csinos,elegáns voltam,az nem tűnt fel,ha épp kb itthoni cucc volt rajtam!Fene se érti a férfiakat...
De biztos,ha egy-két pasi megnézett volna magának az utcán,akkor kikelt volna magából a férjed!
Legközelebb ugyanígy öltözz ki,sőt szerintem minél többször törekedj csinosabb lenni,némi dekoltázs is jöhet és szép frizura!Viszont olyat ne csinálj,hogy elmeséled neki,hogy ma hányan dícsértek meg és hasonlók,mert az manipuláció.Szimplán mond el neki,hogy "drágám,ma neked akarok csinos lenni,remélem tetszik az öltözékem!"
Szerintem gondold azt, hogy a férjed viselkedése tök normális. Két dolog van, amire nem figyelt oda:
1, tökjól nézel ki.
Ezt amúgy is így gondolja, de már elmondta, hogy ez a véleménye rólad, minek ismételgetné.
2, új cipőd, ruhád van, és ízlésesen kiöltöztél.
Ez a pasik 90%-át egyáltalán nem érdekli. Nem azért tetszel neki.
Nem azt írom, hogy így kell gondolkodnia, de teljesen normális, hogy így gondolkodik. Mindezekhez jön hozzá, hogy nem a dicséret a szeretetnyelve, így nincs tisztában vele, hogy neked esetleg ez egy komoly érzelmi igényed, hogy pl. a kiöltözésedért megkapd az elismerést.
Mit tehetsz?
Előszöris, ne várd, hogy magától rájöjjön. Nem tudja. Kérdezd meg tőle, hogy "hogy tetszik az új ruhám?", vagy "szerinted jól áll nekem ez az öszeállítás?". Szigorúan másik alkalommal, de semmiképp sem konfliktushelyzetben és semmiképp sem vádló felhanggal, említsd meg neki, ezt a problémát. Legjobb, ha előtte megdícséred valamiért, amit szeretsz és tisztelsz benne, és miután lereagálta, teszed hozzá, hogy még egy picit jobb lenne neked, ha gyakrabban dícsérne meg, akár a kiöltözésedért.
A várható reakciójára a jó válasz: "Tudom Rezső, hogy neked ez a természeted, és nem is követelni akarom, csak szeretném hogy tud, hogy ez nekem fontos érzelmi igényem. Boldogabb leszek, ha ezt megkapom tőled. Van valami akadálya, hogy sűrűbben dícsérj meg, ha szépen kiöltözöm? Persze, csak akkor, ha tényleg tetszem".
Esetleg kérdezd meg, mi a véleménye Gary Chapman "A szerelem pszichológiája" című könyvéről. Előtte, persze, te is olvassd el!
"Volt már valakivel ilyen?"
Gyakorlatilag az összes házasságban, párkapcsolatban előfordul. A többségükben rendszeresen. A maradék részben meg a férfi rendszeresen dícséri a lányt, aki vagy a szégyellős, önbizalomhiányos "nem is igaz", vagy az enyhén beképzelt "tudom" reakciót választja. Egyik rosszabb, mint a másik. Fontos, hogy ha erőt vesz magán, és odafigyel arra, ami neki nem természetes, akkor értékeld az odafigyelését.
ilyenkor arra gondol a férfi, hogy:
tejesszusatyaúristen, már megin mire dobta ki a lóvét, amikor mindig edzőcipőbe jár... de jobb a békesség, nem teszem szóvá.
vagy: mindig edzőcipőben, slamposan jár... ide meg kirittyenti magát... biztos kavar valakivel a hátam mögött, na majd nyitva tartom a szemem...
Miért nem kérdezed meg tőle?
Egyébként szerintem a férfiak nagy része nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a ruházatnak, legalábbis ha már "jól ismert nőről" van szó. Valamint az is lehet, hogy más járt a fejében, esetleg épp a családi ügy miatt volt "feszült" és eszébe sem jutott a te ruházatodat dicsérni. Én egy dologból még nem gondolnék arra, hogy "ennyire nincs szeme már rám".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!