Férjemről kiderült hogy COPD-je van (tüdőbetegség), még csak 44 éves és van egy 2 éves gyerekünk. Teljesen kivagyok. Hogyan lehet ezzel együtt élni?
Nagynényém a második gyerekkel volt terhes amikor kiderült hogy a férje,aki 35 volt akkor rákos.
Megszületett a kicsi,amint lehetett beadta bölcsibe,3 műszakban dolgozik,mellette másodállás,már amikor tud.
Minden pénzük,megtakaritásuk,lakás,kocsi ára elment már a kezelésekre,ötödik éve küzdenek a rengeteg áttéttel,sokba kerül a mindenféle alternativ gyógymód,persze a család is ad ,segit amennyit tud.
A gyerekek mára megtanulták,hogy ha apa rosszul van,akkor csendbe legyenek,ne zargassák
Nézni is rossz már,de muszáj kitartaniuk.
Anyukámnak ugyanez a baja, ő 58 éves. Sajnos dohányzik és nem nagyon tud leszokni a cigiről, pedig 6 hét múlva unokája születik.
A legrosszabb, amikor fullad, már többször kellett mentőt is hívni és kórházban is volt. Nagyon fáj nekem, hogy így tönkreteszi magát. De ismétlem: ő dohányzik.
Sok gyógyszert kell szednie, tüdőtágítókat, stb. A férjednek milyen súlyos panaszai vannak?
Nekem apukám bénult le, szerencsére csak átmenetileg, amikor 1 éves voltam.
Anyukám visszament dolgozni.
Az érzelmi részét nem tudom, sosem beszéltek róla.
Kitartás!
Most megyünk csak állapotfelmérésre,még nem tudjuk mennyire súlyos.
Köhög ami enyhült antibiotikumra és 2szer fulladt eddig fizikai aktivitásra.De már az sincs.Azért nincs már mert lerakta a cigit,30 évig dohányzott!
Kitartás mindenkinek!
Akinek az anyukája COPD-s hogyhogy nem tette le a cigarettát?Nem fullad tőle?
Kedves Utolsó!
Köszönöm a válaszod,nagyon hasznos volt.
Megkérdezhetem mióta szenvedsz ebben a betegségben és hány éves korodtól?
Hétfőn megyünk légzésfunkcióra,eddig semmi vizsgálat nem volt csak tüdőszűrés(negatív),remélem csak I.stádiumban van.
Már több mint 1 hete nem dohányzik a férjem és már alig köhög és nem is fullad.Persze szedi az antibiotikumot és van ez a kis inhalálója is amit háziorvos írt,gondolom hörgőtágító.
Köszönöm a tanácsokat,megfogadjuk!
Köszönöm mindenkinek a választ.Kiderült a vizsgálaton hogy nem ez a betegsége a férjemnek,sima hörghurutja van:)
Minden jót!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!