Tényleg nincs igazam?
jogos úgy gondolom, bár én nem kértem meg a férjemet, hogy írassa át a nevemre, de megteszi, ő magától mondta és jó is esik.
de egy kis off: ne a gyereket tegyétek meg kedvezményezettnek. hidd el, 5. éve biztosítózom, tudom mit beszélek. Ha a férjed meghal, és a gyerek a kedvezményezett, 18 éves koráig nem kapja meg a pénzt, hanem a gyámügy kezeli. Ha neked szükséged lesz pénzre nem nyúlhatsz hozzá. veszel a gyereknek cuccot, elteszed a blokkot, bemutatod a gyámügynél, és kizárólag azt az összeget megkapod az összegből. Ez nem feltétlenül segítség neked, ha hitel van, vagy temetési költség sem kevés sajnos. Ezért inkább vagy rád, vagy felnőtt emberre írassa át a kedvezményezettet. Az életbiztosítás célja, hogy a biztosított halála esetén a családja anyagi biztonságban legyen, de az gyermek kedvezményezett esetén nem lesz meg. Csak egy jó tanács!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!