Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg sértődés...

Hogyan oldjam meg sértődés nélkül?

Figyelt kérdés
Ideiglenesen nagypapám házában lakunk.ő nem lakik velünk ez egy teljesen független ház, saját udvarral, annyi hogy a nagyszüleim velünk szemben laknak. Azért mertünk ideköltözni mert mindig jó volt a kapcsolatom velük. A gond kb 3 hónappal ezelőtt kezdődött. Mamám nagy kutyabolond, nekem van egy pici testű keverék kutyusom. Kenelben tartjuk, de természetesen kiengedjük hogy kitombolja magát és játszani is szoktunk. Három hónapja kórházba kerültem, párom dolgozott és kevés idő jutott a kutyára. Ezért mamám a megkérdezésünk nélkül fogta magát átment hozzánk és kiengedte a kutyát. Mivel ez nem tetszett nekünk hogy ajkkor jár be hozzánk mikor akar és főleg mikor nem vagyunk otthon, szóltam neki hogy legyenszíves ne szóljon bele, nem az ő kutyája, nincs joga átjárkálni hozzá. Természetesen illedelmesen és szépen mondtam amin ő úgy megsértődött, hogy hetekig nem is hívott fel engem a kórházban mert durcás volt. Volt hogy az öcsémtől kérdezte meg hogy "Ez a hülye otthon van?" hülye=párom. Szóval nagyon csúnyán bánt ve3lünk azért mert épp nem volt idő a kutyára. Azóta mondthatni kibékültünk de a kutyával úgy bánik mintha az övé lenne.Persze tűrök és nem szólok semmit mert az ő (igazából a papám) házában lakunk, de már már a pofátlanság határát súrolja. Azt hittem beteg a kutya mert napok óta nem ette meg amit adtam neki, erre észre vettem, hogy mikor azt hitte nem vagyunk otthon átjött és kutya kaja konzervet adott a kutyámnak. Kiengedi a kenelből azzal a jelszóval hogy mozognia kell, és leül a székbe és a kezében tartja a kutyát és ott simogatja mikor szegény kutya szaladgálna. Szóval ez az egész nem a kutyáról hanem róla szól. Mit tehtetnék? tűrjem e3l hogy úgy bánik velem mintha nem lennék jó gazdája a kutyusnak? És ő tetszeleg a mintagazdi szerepében? lassan már szót sem fogad a kutya nekem mert mamám elkényezteti teljesen. hogy oldjam meg ezt a helyzetet?
2012. jún. 9. 16:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ne mondd, hogy dög!:) nem a kutya hibája, hogy ilyen a gazdi:)
2012. jún. 9. 17:28
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nézz egy kicsit magadba. Lehet nem véletlenül védjük a nagyit.. Ő csak jót akar, és attól még hogy ad neki kaját, nem jelenti, hogy azzal a feltételezéssel teszi, hogy ti csak szart adtok neki enni. Örülj neki, hogy mindig van aki foglalkozzon a kutyával. Egyébként mikor kiengedi és az ölébe veszi simogatni...még ez is jobb mintha csak bent lenne egész nap a kenelben. Majd mikor te játszol épp a kutyával, akkor szaladgál eleget.
2012. jún. 9. 18:05
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet ezt oldani sértődés nélkül is. Meg kell mondani a mamának, hogy köszönöd szépen a segítséget, de most már boldogulsz egyedül is. Etesd te az állatot, elvégre a tied. De ha átjön a mamád játszani vele és a kutya örül neki, akkor fogadd el. Ha rohangálni akar és nem szeretne egy helyben üldögélni, akkor úgyis kiszabadítja magát. Egy kutya végtelen mennyiségű törődést is el tud viselni, de ez nem jelenti azt, hogy téged nem szeret. Ha nem fogad szót neked, akkor foglalkozz vele többet, vidd sétálni, elvégre te vagy a gazdi. De megtiltani a másiknak a gondoskodást nagyon önző dolog.

No meg úgyis csak ideiglenes, hiszen el fogtok költözni, viszed a kutyád magaddal.

Ha pedig többször eteti, vagy olyasmivel, amivel te nem akarod, akkor mondd meg határozottan, hogy ezt te döntöd el és köszönöd, de csak te etetheted.

Nincs más módja.

2012. jún. 9. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!