Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg sértődés...

Hogyan oldjam meg sértődés nélkül?

Figyelt kérdés
Ideiglenesen nagypapám házában lakunk.ő nem lakik velünk ez egy teljesen független ház, saját udvarral, annyi hogy a nagyszüleim velünk szemben laknak. Azért mertünk ideköltözni mert mindig jó volt a kapcsolatom velük. A gond kb 3 hónappal ezelőtt kezdődött. Mamám nagy kutyabolond, nekem van egy pici testű keverék kutyusom. Kenelben tartjuk, de természetesen kiengedjük hogy kitombolja magát és játszani is szoktunk. Három hónapja kórházba kerültem, párom dolgozott és kevés idő jutott a kutyára. Ezért mamám a megkérdezésünk nélkül fogta magát átment hozzánk és kiengedte a kutyát. Mivel ez nem tetszett nekünk hogy ajkkor jár be hozzánk mikor akar és főleg mikor nem vagyunk otthon, szóltam neki hogy legyenszíves ne szóljon bele, nem az ő kutyája, nincs joga átjárkálni hozzá. Természetesen illedelmesen és szépen mondtam amin ő úgy megsértődött, hogy hetekig nem is hívott fel engem a kórházban mert durcás volt. Volt hogy az öcsémtől kérdezte meg hogy "Ez a hülye otthon van?" hülye=párom. Szóval nagyon csúnyán bánt ve3lünk azért mert épp nem volt idő a kutyára. Azóta mondthatni kibékültünk de a kutyával úgy bánik mintha az övé lenne.Persze tűrök és nem szólok semmit mert az ő (igazából a papám) házában lakunk, de már már a pofátlanság határát súrolja. Azt hittem beteg a kutya mert napok óta nem ette meg amit adtam neki, erre észre vettem, hogy mikor azt hitte nem vagyunk otthon átjött és kutya kaja konzervet adott a kutyámnak. Kiengedi a kenelből azzal a jelszóval hogy mozognia kell, és leül a székbe és a kezében tartja a kutyát és ott simogatja mikor szegény kutya szaladgálna. Szóval ez az egész nem a kutyáról hanem róla szól. Mit tehtetnék? tűrjem e3l hogy úgy bánik velem mintha nem lennék jó gazdája a kutyusnak? És ő tetszeleg a mintagazdi szerepében? lassan már szót sem fogad a kutya nekem mert mamám elkényezteti teljesen. hogy oldjam meg ezt a helyzetet?
2012. jún. 9. 16:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Oda sem kellett volna költöznöd :(. Ez már a költözés pillanatában benne volt!
2012. jún. 9. 16:49
 2/13 anonim ***** válasza:
82%

Megengedi, hogy a házukban lakjatok, bemegy az udavarra, ami az övüké, ti csak használHATjátok, mikor nincs senki egész nap otthon, akkor foglalkozik a kutyával, elengedi, simogatja, megeteti.

Tényleg szemét az öreglány.

Miért nem költöztök el? Azért az jó, hogy ott a kégli, mi?

2012. jún. 9. 16:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha a kutya már jobban hallgat a mamádra mint rád, akkor nem a kutyával vagy a mamáddal van a baj...Gondolom a néni többet tud a blökivel foglalkozni, mint te, de miért fáj ez neked?

Hidd el,akármekkora az a kennel, nem pótolja a szabad mozgásteret és a társaságot.

Én félretenném az önzőségemet, ha tudnám hogy a kutyám jó kezekben van. Egyébként az is zavar, ha szaladgálni engedi ki a kutyát, meg az is, ha simogatja? miért baj, ha más foglalkozik vele, ha te úgysem vagy ott?

Nekem volt egy kiskutyám, az élettársammal közösen. Szakítottunk, hazaköltöztem kutyástul, úgy esett hogy anyuék többet és jobban tudtak vele foglalkozni. Mikor elköltöztem, nem vittem magammal, mert tudtam anyáméknál jobb helye van.

Én a kutyám érdekét néztem, próbált te is.

2012. jún. 9. 16:51
 4/13 A kérdező kommentje:
"kedves" utolsó hidd el már el szeretnénk költözni. Van saját lakásunk csak folyamatban van a felújítás. Azt azért hozzátenném bár tudom hogy felesleges, hogy úgy bánik a kutyával minha az övé lenne. és elhiheted szeretem és foglalkozom én is a kutyával. Különsösen mióta itthon vagyok. minden nap játszok vele. Ez az egész nem a kutyáról szól hanem arról hogy ő lelke megnyugodjn hogy tett jót. mert az ő szemében mi vagyunk a rosszak mert kórházba kerültem és mert a párom késő estig dolgozott. A ház pedig nem az övé, a papámé. aki mellesleg nem jár be hivatlanul a házba pedig az övé. de tudom hogy erre jó értelmes választ nem fogok kapöni.
2012. jún. 9. 16:55
 5/13 A kérdező kommentje:
Bocs utólsó előöttinek szántam. Hát az "fáj" hogy akkor is foglalkozik vele mikor én is otthon vagyok. Ő ad enni neki mintha én sz.rt adnék neki. Ez ne3m önzőség csak olyan mintha a 7 éves gygerek nem tudná ellátni a kutyát és jön az öreg és helyrerakja a dolgokat.
2012. jún. 9. 16:59
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Rosszindulatú vagy. Remélem nem sokan fognak válaszra méltatni.

A házról meg annyit, hogy ha van is akásotok, azért jó, hogy most van hol lakni. És ha a papádé a ház, és ő nem szól a mamádra, hogy ne járjon be az udvarra, akkor neked sem lehet ellene kifogásod.

2012. jún. 9. 17:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan.. elismered, hogy nem volt időd és a párodnak sem a kutyára, és fel vagy háborodva, hogy ezt az ott lakó!!! mamád nem nézi tétlenül?? Én azért lennék felháborodva, ha a kutyámmal nem foglalkozna senki, mikor kórházban vagyok... Tényleg el kellene gondolkoznod azon, hogy miért tekinti gazdának a mamád, és nem téged. Félre lehetne tenni az irigységet és a fennhéjázást és a kutya érdekeit nézni. Vagy jól gondolom, hogy ez már csak a pont az i-n, és a kutyát használod indoknak arra, hogy vitát szíthass?
2012. jún. 9. 17:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, azért mert szerinted nem a kutyáról szól, attól még nem változik semmi.

Szereti az öreglány a kutyát? a kutya szereti őt? akkor? hát hagyd, hadd örüljenek egymásnak. Idősebb korban az emberek könnyen kezdenek el ragaszkodni az állatokhoz, akár az övék, akár nem, mert tőlük sokkal több szeretet kapnak, mint az emberektől, adott esetben a rokonaiktól. Gondolom a mamád egyedül érzi magát, ha a kutyával törődik, fontosnak, nélkülözhetetlennek érzi magát. Ez az ő korukban fontos.

És tényleg nem értem, miért bánt ez téged. Mert szerintem meg nem arról szól,hogy a mamád téged akar csesztetni, ne legyél ennyire ego! Egyszerűen törődni akar valakivel, pont a kutyáddal, így jártál. Feltételezem, ha a zsebed tömné pénzzel, vagy tepsiszám vinné át a sütiket, nem nyafognál, hogy ez csak arról szól...

Tudom hogy nem ezt akartad hallani, de tényleg nem kellett volna odaköltöznötök, ideiglenesen sem, ennyi.

2012. jún. 9. 17:10
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én így látom: Nagyi végigmelózta az életét gyereket nevelt, unokával foglalkozott, és most nyugdíjas korára nincs mit csinálnia, unatkozik. jössz te egy kutyával, amiket imád, és akutya leköti, legalább egy kicsit. van kivel/mivel foglalkoznia. Persze ott a papád, de mivel mindketten nyugdíjasok csak együtt unatkoznának, idővel meg egymás idegeire mennek, de így, legalább picit külön vannak, mindenki tesz a maga kedvére.
2012. jún. 9. 17:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, elképesztő, milyen problémáid vannak. Úgy látszik, ha nincs, csinálsz magadnak. Add azt a dögöt a mamának, csináljon vele amit akar, mert Te úgy sem tudsz vele rendesen foglalkozni. Őrület!
2012. jún. 9. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!