Tényleg ennyire elítélendő, hogy a férjem nélkülem ment nyaralni? Még ilyen esetben is?
Még februárban befizettük ezt a nyaralást, elintéztük a szabadságokat. Van egy 5 éves gyerekünk is, ő is velünk jött volna. Csakhogy én terhes lettem, és sajnos veszélyeztetett, így nem javasolta az orvos az utazást, én pedig nem szerettem volna kockáztatni, nehezen jött össze a baba, így hát azt mondtam, hogy én itthon maradok. Férjem át akarta adni a nyaralási lehetőséget a tesójáéknak, hogy akkor így ők is itthon maradnak velem.
Én viszont rábeszéltem, hogy menjen el nyugodtan, helyettem anyukájával, meg a gyerkőccel. Nem akartam, hogy most miattam üljön itthon két hétig, mert a szabiját nem lehetett átütemezni, ráadásul a kisfiunk is annyira várta már. Én ebben semmi rosszat nem látok, úgyis hányok egész nap, meg jóformán csak fekszem. Minek őrizgettek volna itthon? Nekem attól nem lett volna jobb, nekik viszont akkor idén nem lett volna nyaralás. Ezt pedig nem akartam.
Erre a barátnőim ma nekem estek, hogy mi az, hogy nélkülem elment nyaralni, mekkora egy fax, hogy én itthon szenvedek, ő meg vígan nyaralgat. Hiába mondtam, hogy én beszéltem erre rá, akkor meg azzzal jöttek, hogy köztünk már nincs szerelem, ha így elvagyunk egymás nélkül. De hát persze hiányzik, minden nap beszélünk skype-on, de én önzőségnek éreztem volna részemről, ha itthon marasztalom őket. Egy ilyen esetben miért rossz, ha nélkülem ment? Miért kell belemagyarázni minden hülyeséget? Vagy én látom rosszul? Kötelessége lett volna itthon maradni?
Még annyi, hogy ha itthon maradtak volna, a pénzt akkor sem bukjuk el, mert a testvéréék kifizették volna természetesen.
Azért járok ide,hogy tanácsokat adjak olyanoknak,akiknek szükségük van rá,mint például neked.
A férjedről jót feltételeztem,azt,hogy ő nem bizonytalan a döntéseiben,remélem ebben nem találsz megsértődnivalót.
Továbbiakban sok határozott döntést kívánok,bízz a férjedben és magadban,hogy ti ketten is tudtok jó dolgokat véghezvinni!
Nézd, én nem megsértődtem, csak azt nehezményeztem (de ha mindenáron erre vágysz, akkor vedd ezt sértődésnek), hogy te nem CSAK tanácsot adtál. A tanács részével nem volt semmi gond. Akkor sem, ha azt mondtad volna, hogy márpedig a férjemnek itthon kell maradnia. Én azt éreztem rám nézve sértőnek, hogy bírálsz, kioktatsz engem, és pontosan tudod (bár még mindig nem értem, hogy mi alapján) hogy nekem mennyire szar lesz az életem, és hogy mit gondol a férjem. (az mindegy, hogy jót feltételeztél róla, ebben az esetben ha valakiről nem kéne véleményt nyilvánítani az éppen az, hogy mit gondol a férjem)
Szép dolog, hogy tanácsot adsz, ha kérik (igen én kértem), de nem kéne kioktatni, és véleményezni más emberek életét, kapcsolatait, amennyiben azt nem kérik. (és én bizony nem kértem.)
Utoljára írom le, hátha így tisztázzuk mi a gondom. NEM kértem, hogy kioktass, hogy véleményezd az életem, hogy jelzőket aggass rám (döntésképtelen,bizonytalan).
További jó éjszakát! :)
A személyed és a kérdés kiírásának oka nem elválasztható tényező.Ha nem lennél befolyásolható,akkor nem tetted volna fel a kérdést,mert tudtad volna,hogy amit tettetek helyes.Azzal,hogy leírtam ennek a tulajdonságodnak a tényét nem megalázni akartalak,hanem felhívni a figyelmed,hogy ha nem hiszel jobban magadban,magatokban,akkor később ennél fajsúlyosabb kérdésekben is meginoghatsz és hagyod,hogy bogarat ültessenek a füledbe,ami lehet,hogy rossz irányba viszi el az életeteket.
Részemről lezártam a témát,mert nem hiszem,hogy ennél jobban hozzá tudnék járulni ahhoz,hogy elgondolkodj ezeken és legközelebb fentartásokkal ne a saját döntésedet kezeld,hanem a barátaid véleményét.
Szerintem pont te kreálsz (vagyis szeretnél kreálni) problémát az én életemben. Nem változtattam véleményt, nem rágom a körmöm itthon, és k.vára nincs semmi baj a rohadt házasságommal. Csak szerinted. Mindössze egy szaros véleménykérő oldalon kértem véleményt. Azért mert ez az oldal erre van. Arra voltam kíváncsi, hogy melyik véleményből van több (kizárólag a nyaralás kapcsán), nem pedig arra, hogy mi a véleményed rólam, a házasságomról, meg az életemről úgy általában. Már bocs, de lassan másfél oldalon keresztül sértegetsz! Ebben hol van a tanács? Kértem én hogy házassági tanácsokat adj? NEM! Kértem én, hogy jellemezz? NEM! Kértem én, hogy kioktass, és megmondd, hogy szerinted milyen az életem? NEM! Kértem én, hogy az életem későbbi szakaszaira vonatkozóan tanácsokat osztogass? NEM! Akkor talán ne is tedd.
Egyébként meg még azzal sem lett volna gond feltétlenül, hogy a legelső kommentedben véleményeztél is engem, ha mindezt nem kioktató, fölényeskedő, rátarti stílusban teszed.
Sikerült elnyomnod a lényeget és megfognod a lényegtelent.Lépj át a sérelmeiden és figyelj arra,amit tanácsként mondtam.Egyébként ezt mondta mindenki rajtam kívül is.Ne hallgass a barátnőkre,ez a ti életetek,a ti döntésetek.Adtam a továbbiakra is tanácsot,mert ez csak egy morzsája a bizonytalanságodnak,de felhúztad magad a befolyásolható szón és most ezen lovagolsz.Nem érdekes,vond le belőle,ami tetszik neked és felejtsd el a többit,ami építő jellegű lett volna a hozzáállásodra és önbizalmadra nézve.
További szép estét!
Szerintem nagyon jó édesanya és feleség vagy, hogy azt nézted, a családodnak mi a jó, és nem azt, hogy neked.
Sok nő nem engedte volna el a férjét, mert önző módon elvárta volna hogy mindenki maradjon otthon mert ő terhes....de én is inkább a kisfiamat néztem volna, nem pedig saját magamat. A kisfiad biztos nagyon jól érzi magát a nyaraláson, kipihenten és hálásan jönnek haza, te pedig pihizel.
Ne hallgass a barátnőkre, minden család máshogy csinálja a dolgait. Te igazán jó és önzetlen anyuka lehetsz. Nekem sem tetszik az a mentalitás, hogy azért mert anyuka terhes lett a másodikkal, a férj és az első gyerek már csak mellékesek, mert most ŐŐŐŐŐ az első. Szerintem jól tetted, hogy elengedted őket, én is így tettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!