Tényleg ennyire elítélendő, hogy a férjem nélkülem ment nyaralni? Még ilyen esetben is?
Még februárban befizettük ezt a nyaralást, elintéztük a szabadságokat. Van egy 5 éves gyerekünk is, ő is velünk jött volna. Csakhogy én terhes lettem, és sajnos veszélyeztetett, így nem javasolta az orvos az utazást, én pedig nem szerettem volna kockáztatni, nehezen jött össze a baba, így hát azt mondtam, hogy én itthon maradok. Férjem át akarta adni a nyaralási lehetőséget a tesójáéknak, hogy akkor így ők is itthon maradnak velem.
Én viszont rábeszéltem, hogy menjen el nyugodtan, helyettem anyukájával, meg a gyerkőccel. Nem akartam, hogy most miattam üljön itthon két hétig, mert a szabiját nem lehetett átütemezni, ráadásul a kisfiunk is annyira várta már. Én ebben semmi rosszat nem látok, úgyis hányok egész nap, meg jóformán csak fekszem. Minek őrizgettek volna itthon? Nekem attól nem lett volna jobb, nekik viszont akkor idén nem lett volna nyaralás. Ezt pedig nem akartam.
Erre a barátnőim ma nekem estek, hogy mi az, hogy nélkülem elment nyaralni, mekkora egy fax, hogy én itthon szenvedek, ő meg vígan nyaralgat. Hiába mondtam, hogy én beszéltem erre rá, akkor meg azzzal jöttek, hogy köztünk már nincs szerelem, ha így elvagyunk egymás nélkül. De hát persze hiányzik, minden nap beszélünk skype-on, de én önzőségnek éreztem volna részemről, ha itthon marasztalom őket. Egy ilyen esetben miért rossz, ha nélkülem ment? Miért kell belemagyarázni minden hülyeséget? Vagy én látom rosszul? Kötelessége lett volna itthon maradni?
Még annyi, hogy ha itthon maradtak volna, a pénzt akkor sem bukjuk el, mert a testvéréék kifizették volna természetesen.
Igy mindenki pihen és a visszatéréskor,annál nagyobb lesz az öröm.
A barátnõid féltékenységet akarnak benned kelteni. Sokszor nekem ezért nincs szükségem barátnõkre.
Persze, apósom is, férjem testvéréék is a városban vannak, ha bármi baj lenne akár éjjel is ugranának.
Kedves utolsó. Nem, ha hűtlenséggel vádolnák, azt el sem hinném. Érzem és tudom, hogy jó a kapcsolatunk, nem ebben bizonytalanodtam el. Inkább csak ez a forró, lángoló, nem bírom a másik nélkül féle szerelem, ami a barátnőimnél van, de nálunk így nincs. Kíváncsi voltam, hogy mások mit tennének a helyemben, ezért tettem fel a kérdést. Örülök, hogy te még soha életedben semmiben sem bizonytalanodtál el, de azért nem kell lehurrogni azt, akinek a hormonjai miatt esetleg kicsit megbojdulnak az érzelmei. Hidd el, elég komolyan veszem az életemet, meg önmagamat is. Nem ezen múlik a komolyság. Annak is nagyon örülök, hogy neked még soha senki nem mondott olyat, ami annyira ellentétes volt a te értékrendeddel, hogy elgondolkodtál rajta, hogy talán nem az a jó amit te gondolsz. Bár megjegyzem, ez már nem magabiztosság, hanem elbizakodottság...
Abban biztos vagyok,ami fontos.Nem elbizakodottság az,hogy tudom,hogy szeretnek és hogy én szeretek,ebben pedig nem ingathat meg egy rakat olyan nő sem,aki magukat nálam szerelmesebbnek érzik.
Ha pedig közösen hozunk meg a férjemmel egy döntést és mi azt helyesnek látjuk,akkor nem,nem szoktam azon gondolkodni,hogy vajon erről más hogy vélekedik,mert nem érdekel.Mi ismerjük a körülményeket,mi tudjuk,hogy mit miért teszünk és a következményét is nekünk kell vállalni. A helyedben én csak megrántottam volna a vállam és közöltem volna,hogy "mi így döntöttünk". Gondoljanak,amit akarnak.Ha ennyire hagyod magad befolyásolni,abból lesz még bajod,akkor is,ha már nem leszel terhes.
"A helyedben én csak"
De nem vagy a helyében.
"Kíváncsi voltam, hogy mások mit tennének a helyemben, ezért tettem fel a kérdést"
Mivel ezért tette fel a kérdést,ezért válaszoltam rá.
Ha a férjed is úgy gondolja ahogy te és egy olyan dologról van szó,ami csak rátok tartozik,akkor elégnek kellene lennie az,hogy ti ketten ezt helyesnek gondoljátok és harmadlagos,hogy a barátnők,mit kárognak az pedig tényleg századlagos,hogy vadidegen,névtelen fórumozók nektek adnak-e igazat.
Neked kell tudni,hogy ez egy egyszeri eset volt,vagy eddig is így éltél,hogy kikérted fű-fa véleményét.Nem tartalak balféknek csak befolyásolhatónak olyan dologban,ami elméletileg a ti magánügyetek.Gondolom a férjed nem izgul ezen a kérdésen ennyire,mert tudja,hogy nem tett semmi rosszat.
:) :) Jó, rendben, én befolyásolható vagyok... te viszont magabiztosan állsz az életben. Ezek szerint jobb neked, mint nekem. Hát ez van. Csak arra lennék kíváncsi még, hogy mit is keresel egy olyan oldalon, ahol vadidegenek adnak válaszokat kérdésekre, ha szerinted ez akkora lúzerség, és neked egyébként sincs szükséged rá.
Ja és örülök, hogy a férjemet is ilyen jól ismered (velem együtt), hogy ilyen lazán idebököd, hogy mit gondolhat. Meghajlok az emberismereted előtt.
MINDENKINEK köszönöm a válaszát. Utolsó neked is, odáig, amíg a kérdésre válaszoltál. A kioktatásból meg köszi, de a továbbiakban eltekintenék. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!