Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire elítélendő,...

Tényleg ennyire elítélendő, hogy a férjem nélkülem ment nyaralni? Még ilyen esetben is?

Figyelt kérdés

Még februárban befizettük ezt a nyaralást, elintéztük a szabadságokat. Van egy 5 éves gyerekünk is, ő is velünk jött volna. Csakhogy én terhes lettem, és sajnos veszélyeztetett, így nem javasolta az orvos az utazást, én pedig nem szerettem volna kockáztatni, nehezen jött össze a baba, így hát azt mondtam, hogy én itthon maradok. Férjem át akarta adni a nyaralási lehetőséget a tesójáéknak, hogy akkor így ők is itthon maradnak velem.

Én viszont rábeszéltem, hogy menjen el nyugodtan, helyettem anyukájával, meg a gyerkőccel. Nem akartam, hogy most miattam üljön itthon két hétig, mert a szabiját nem lehetett átütemezni, ráadásul a kisfiunk is annyira várta már. Én ebben semmi rosszat nem látok, úgyis hányok egész nap, meg jóformán csak fekszem. Minek őrizgettek volna itthon? Nekem attól nem lett volna jobb, nekik viszont akkor idén nem lett volna nyaralás. Ezt pedig nem akartam.

Erre a barátnőim ma nekem estek, hogy mi az, hogy nélkülem elment nyaralni, mekkora egy fax, hogy én itthon szenvedek, ő meg vígan nyaralgat. Hiába mondtam, hogy én beszéltem erre rá, akkor meg azzzal jöttek, hogy köztünk már nincs szerelem, ha így elvagyunk egymás nélkül. De hát persze hiányzik, minden nap beszélünk skype-on, de én önzőségnek éreztem volna részemről, ha itthon marasztalom őket. Egy ilyen esetben miért rossz, ha nélkülem ment? Miért kell belemagyarázni minden hülyeséget? Vagy én látom rosszul? Kötelessége lett volna itthon maradni?

Még annyi, hogy ha itthon maradtak volna, a pénzt akkor sem bukjuk el, mert a testvéréék kifizették volna természetesen.

2012. jún. 8. 15:44
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
94%
Persze nekem is hiányozna a férjem, de nem mindig a saját érdekeinket nézzük. Ha pl. a kisfiúnk nyaralásáról, boldogságáról, illetve a férjemnek a jól megérdemelt pihenéséről van szó, akkor minden további nélkül kibírnám. Egyébként mindenkinek jól jön néha egy kis pihenés. Nem haverokkal ment bulizni, hanem a gyereketekkel. Ne foglalkozz a barátnőid véleményével. Te sokkal érettebben gondolkozol náluk.
2012. jún. 8. 16:06
 12/47 anonim ***** válasza:
100%
Ne figyelj rájuk. Irigyek, vagy épp kapcsolatfüggő fajták. Neked így jó, a férjednek jó, a gyereknek jó, akkor mindenkinek jó. A barátnőid meg nem igazán barátnők, ha csak csesztetni tudnak. Ilyen hozzáállással nem biztos, hogy tartós lesz az ő házasságuk.
2012. jún. 8. 16:15
 13/47 anonim ***** válasza:
93%

"ők bele is halnának, ha 2 hétig nem lehetnének a férjük/párjuk mellett. Én meg még küldtem is, és ebből következtették, hogy már nem szeretjük egymást."

Nem, ebből csak az következik, hogy ők kapcsolatfüggők, ami meg nem szerelem. :)

2012. jún. 8. 16:17
 14/47 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj ez a ti döntésetek volt! És, ha te azt érzed, hogy nincs benned tüske és nyugodt szívvel mondtad rá, hogy menjen nyaralni, akkor nem értem mi a probléma. Amiket írtál az alapján azt látom, hogy ez kettőtök döntése volt és a férjed se próbált rábeszélni, hogy menni akar sőt veled akart lenni. Igazság szerint az én szüleim voltak már külön nyaralni és nem láttam se most se akkor problémát ebben. A nővérem anyuval otthon maradt én meg mentem apuval külföldön voltam és szerintem ez teljesen rendben volt. Én várandósan biztosan nem tudnám elviselni, ha egyedül kéne legyek többségben a várandósságtól és a szüléstől való félelem miatt, szükségem lenne érzelmi, fizikai támogatásra. De mások vagyunk és neked ez nem okoz problémát, akkor helyesen cselekedtél és a férjed is. Én az ilyen embereket károgóknak hívom. A tipikus női barátoknak szokásuk a tökéletes párokat is egymás ellen ugrasztani, mert milyen szemét az a férfi meg stb. Nem tudom mire jó ez, de már középiskolában megfigyelhető. Szerintem ne figyelj ilyen emberekre mindig lesznek az életben olyan helyzetek, ahol tipikus "károgókkal" találkozol majd.:) Jó babavárást és könnyű szülést! Remélem később jobban leszel és élvezni is fogod a várandósságod, hisz a szíved alatt már egy kis élet van.:)
2012. jún. 8. 16:26
 15/47 anonim ***** válasza:
83%

Szia!!

Tiszteletre méltó a döntés,amit hoztál. Jó dolog az, hogy nem csak a saját érdekeidet nézted. A barátnőidre meg rá se hederíts .... példát vehetnének rólad.. :) Gratula a pocaklakóhoz :))

2012. jún. 8. 16:26
 16/47 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem a te rábeszélésedre megy nyaralni, sőt meg se fontolta volna, hogy otthon maradjon mégis, akkor lehet, hogy furcsa lenne, sőt bunkó húzás. Így viszont, hogy te ajánlottad fel, te kérted, ebben semmi durva nincsen.
2012. jún. 8. 16:38
 17/47 anonim ***** válasza:
67%

Egészséges a kapcsolatod a férjeddel!, -az előzmények ismeretében helyes döntés volt-

a buta barátnők sirámaira füldugó a megoldás.

2012. jún. 8. 16:47
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Mi elmentünk síelni (anyu férje, anyu férjének a fia meg én) amikor édesanyám a kisöcsémmel volt terhes. Mivel évek óta nem voltunk már és akkor adódott olyan alkalom, ami megfizethető volt és a következő években nem lett volna lehetőségünk menni. Anyu azért maradt otthon, mert nem tudott volna velünk síelni, azért meg nem akart utazni, hogy majd egy másik országban a szállodában dekkoljon egész nap egyedül. Persze mondtuk mi is, hogy nem megyünk nélküle, ne hülyéskedjen, de gyakorlatilag el lettünk paterolva otthonról.

Az kisöcsém már 7 éves és anyu még mindig boldog házasságban él a férjével, szóval nem hiszem, hogy azért küldte volna "telelni", mert nem szerette anno.

A barátnőid meg elég önállótlanok lehetnek ha nem bírnak ki 2 hetet a férjük nélkül (jó persze más kérdés, hogy én is jobban szeretem ha itthon van velem, de akkor sem dől össze a világ ha valamilyen okból el kell utaznia).

2012. jún. 8. 17:13
 19/47 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem teljesen érthető. Józan felfogású, normális anyuka vagy. Azért mert Neked rossz, nem akartad, hogy a férjednek és kisgyereknek is az legyen! Ez így a helyes.

Remélem minél hamarabb javul a helyzeted és jobban leszel!

A barátnőid meg eléggé átlagosan viselkednek. A legtöbb barátnőm is így gondolkodik.

2012. jún. 8. 17:26
 20/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A barátnőimet hallva egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy talán mégsem olyan "tökéletes" a kapcsolatunk a férjemmel, mint ahogy én hittem. Kicsit azt éreztették velem, hogy nálunk már nem olyan lángoló a szerelem, mint náluk. Elbizonytalanodtam kicsit. Köszönöm, hogy sikerült helyreraknotok azt a tökfej agyamat. Megint ott láttam problémát, ahol nincs is. :( :( Remélem csak a terhességi hormonok miatt vagyok ilyen bizonytalan. :) :)
2012. jún. 8. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!