Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van manapság annyira...

Miért van manapság annyira túlmisztifikálva a gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Leszögezném, hogy nem rosszból kérdezem, imádom a gyerekeket meg minden, én is szeretnék legalább kettőt! :)

De az utóbbi időben azt veszem észre,(interneten, tv-ben, és a saját környezetemben is), hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, aki gyereket szül. Persze ez egy nő és a család életében is óriási dolog és tisztelem is az anyukákat. De miért kell közösségi oldalakra kirakni naponta a gyerekről készült 20-30 képet, sőt van aki a szülőszobáról, a szülésről is leír mindent, vagy, hogy a gyereke éppen mit csinál. Kiírogatják, h milyen jó, hogy anya lett, mennyivel többet ér így az élete, stb... Nyilván nem mindenki csinálja ezt, de az ismerőseim, sőt rokonaim közül egyre többen.

A másik, ami zavar, hogy a médiában is ez egy nagyon felkapott téma lett. Mindenhonnan az ömlik, hogy szüljünk gyereket, mert fogy a magyar. Rokonaink, ismerőseink is folyton kérdezgetik, hogy "mikor lesz esküvő?", "mikor lesz gyerek?" Folyton utalgatnak rá, merthogy benne vagyok már a korban... Pedig még 2 évem vissza van a suliból, még csak most fogunk összeköltözni a párommal, 23 éves vagyok. Miért kell minden családi összejövetelen megkérdezni ezeket? Elsőre nem lehet megérteni, hogy még fiatalok vagyunk hozzá? Eljön mindennek az ideje, nem is érzem úgy, hogy készen állnék rá.

A fent leírt dolgok olyan érzetet keltenek bennem, mintha le lennék maradva valamiről :S Olyan nyomást érzek magamon, hogy minél előbb gyereket kellene vállalnunk. Mintha kevesebb lennék addig, amíg nem szültem gyereket :(

Nem tudom, hogy más korombeli is érez-e így?

23/N

2012. jún. 8. 09:29
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
Én 22 vagyok, a párom 20, 5 éve tart a kapcsolatunk, amikor először összejött a család, és ott volt ő is, kérdezgették, mikor házasodunk össze, hány gyerek lesz, stb, 1-2 éve mindíg mondták, hogy legközelebb babakocsival gyertek. Legutóbb ballagáskor volt egy nagyobb családi összejövetel, ott is voltak esküvő, baba kérdések (már a hugomtól is pedig 18, és még csak pár hónapos a kapcsolata, de ottvolt a barátja), lepattintó válaszokat adtunk természetesen. Nagymamám ebéd közben megjegyezte, hogy jól tartom a lányt, jó húsban van, vicceskedve megint rákérdezett, hogy mikor jön a baba? Hát mondom június 14-re van kiírva. Na erre nagy ledöbbenés, hogy úristen ilyen fiatalon, jól meggondoltátok stb, anyám rögtön elkezdte a negatívkodást, hogy biztos nem tőlem van, biztos baja lesz, nem fogunk megélni stb, egyedül apám örült és gratulált nekünk, mondta, hogy mindenbe segít. Annyiban igazuk van, hogy fiatalok vagyunk, de sokan sokkal rosszabb körülmények között szülnek. Én érettségi után itt Magyarországon letettem 4 szakmát, ahogy a barátnőm is leérettségizett, kimentünk angliába. Csórón éltünk, de másfél év alatt sikerült félretenni 6m ftot, idén év elején jöttünk vissza, vettünk egy kis lakást. Úgy terveztem, hogy majd itt keresek valami jó melót, gyüjtök, aztán ha jöhét a baba ha a párom olyan 22-23, hogy legyen szakmája és 1 év munkaviszonya is. (Sajnos) nem így alakult, minden esetre örülünk a kicsinek, de nem fogunk itt maradni sokáig, ebből a 90000 ftos fizumból meg a majdani 40000 ftos állami támogatásból nagyon nehezen lehet kijönni. (Kint egy barkácsáruházban dolgoztam közel 10szer annyiért, mint a mostani fizum, a párom meg lepedős volt egy szállodában) Itt nagyon máshogy gondolkodnak az emberek, a gyerekből problémát csinál mindenki. Sajnos még is értem, hiába mondják, hogy baby boom lesz, hol az állami támogatás? Arra a 37e ftra gondolnak? Az újabb adókra gondolnak? Így ne csodálkozzanak, ha fogy a magyar. Engem sem igazán köt ide semmi. Szüleim miatt jöttünk vissza, a lakást is miattuk vettük, így még ki lesz adva, ami pénz abból befolyik az kint csak max szuűkösen a kajára lesz elég. Ja még a másik, valaki írta, hogy egyetem után 20onpár évesen szülni mennek... Mondjuk leérettségizik az ember 18, tanul szakmát 20, elkezdi az egyetemet, végez vele 25 mondjuk, akkor még kell 1 év munkaviszony, hogy ne csak azt a 40000 ftot kapja, nem talál rögtön munkát vagy dolgozik feketén, de jó esetben 27-30 éves korára megvan a munkaviszony, így már bátrabban vághat bele a baba projektbe. Aztán eltelik pár év, mert kicsi babával nem tud elhelyezkedni, és 30 évesen itt van munka nélkül gyerekkel. Jó esetben a párja eltartja (És támogatják a szülei, vagy otthon lakik 30+ évesen is.) Az egyetem kihagyásával előrébb csúszhat minden, és nem 60 évesen fogja a gyereke ballagását végignézni. Lehet idősen is szülni, nem azt mondom, de én ezt a 23 körüli kört tartom optimálisnak a nőknél. Ja még itt a saját ház/ lakás elvárás, az van az emberekbe sulykolva, hogy ha nincs házad, kis senki vagy, ezzel szemben kint szinte az a ciki, ha házad van, mert akkor honnan van. (brutál drágák kint a lakások, albiban lakik a nép 90%a, kivéve a gazdagabbakat)
2012. jún. 9. 16:29
 32/32 anonim ***** válasza:
Külföldön van hagyománya a tartós bérletnek, Magyarországon meg senki se tudja neked 20-25 évre kiadnia lakását, mert előbb-utóbb kell a kecó a gyerekének, vagy el akarja adni, stb. a főbérlők többsége arról meg egyenes hallani se akar, hogy az ő lakásába esetleg babát vállal egy pár, mert akkor nem teheti ki csak úgy a szűrét a családnak. Ne hasonlítsuk a kinti albérletezést az itthonihoz!
2012. jún. 9. 20:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!