Miért van manapság annyira túlmisztifikálva a gyerekvállalás?
Leszögezném, hogy nem rosszból kérdezem, imádom a gyerekeket meg minden, én is szeretnék legalább kettőt! :)
De az utóbbi időben azt veszem észre,(interneten, tv-ben, és a saját környezetemben is), hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, aki gyereket szül. Persze ez egy nő és a család életében is óriási dolog és tisztelem is az anyukákat. De miért kell közösségi oldalakra kirakni naponta a gyerekről készült 20-30 képet, sőt van aki a szülőszobáról, a szülésről is leír mindent, vagy, hogy a gyereke éppen mit csinál. Kiírogatják, h milyen jó, hogy anya lett, mennyivel többet ér így az élete, stb... Nyilván nem mindenki csinálja ezt, de az ismerőseim, sőt rokonaim közül egyre többen.
A másik, ami zavar, hogy a médiában is ez egy nagyon felkapott téma lett. Mindenhonnan az ömlik, hogy szüljünk gyereket, mert fogy a magyar. Rokonaink, ismerőseink is folyton kérdezgetik, hogy "mikor lesz esküvő?", "mikor lesz gyerek?" Folyton utalgatnak rá, merthogy benne vagyok már a korban... Pedig még 2 évem vissza van a suliból, még csak most fogunk összeköltözni a párommal, 23 éves vagyok. Miért kell minden családi összejövetelen megkérdezni ezeket? Elsőre nem lehet megérteni, hogy még fiatalok vagyunk hozzá? Eljön mindennek az ideje, nem is érzem úgy, hogy készen állnék rá.
A fent leírt dolgok olyan érzetet keltenek bennem, mintha le lennék maradva valamiről :S Olyan nyomást érzek magamon, hogy minél előbb gyereket kellene vállalnunk. Mintha kevesebb lennék addig, amíg nem szültem gyereket :(
Nem tudom, hogy más korombeli is érez-e így?
23/N
Nem teljesen témába vágó gondolat lesz a következő, de ha általában a nők, akik egyetemre járnak. Befejezik 24-5 éves korukra, addigra valószínűleg komoly kapcsolatuk is van. Egyből utána vállalnak gyereket, mert már azért nem "fiatalok" és a padból a szülőszékbe ülnek. Nyilván nem mindenkire, de sokra igaz.
Akkor mi értelme a több éves képzésnek? Nem tudnak elhelyezkedni a szakmájukba, mikor lehetőség lenne rá, addigra 26-7-8 évesek lesznek gyakorlat, illetve referencia munkák nélkül. A tudásuk is elévül.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy szerintem a rettenetesen hosszú képzési időkkel igazából szabotálják a család alapítást.
A kérdésem arra irányult, hogy vajon más korombeli lányok/nők is éreznek-e így? A többi kommentemben egyes hozzászólásokra reagáltam, mivel próbálok beszélgetni, nem pedig pletykálni. Ezt én nem tartom pletykának, mivel ez egy teljesen anonim oldal, engem sem ismertek, sem azokat akikről általánosságban írok. Akinek nem inge nem veszi magára, nem akartam ellentéteket szítani. Leírtam egy olyan helyzetet, amelyet egyre többet tapasztalok és elgondolkodtam rajta, hogy vajon mások is éreznek-e így, mint én. És éppen azért itt kérdeztem meg, mert nem akartam az ismerőseim között, mert nem akarok miatta balhét, nem akarok élőben "pletykálni", sem megbántani senkit.
Ha vki a szívére vette, elnézést kérek tőle!
(Amúgy meg a gyk tele van hasonló típusú kérdésekkel. Ha vkinek nem tetszik, nem kell rá válaszolni.)
Szia! Veled egyidős vagyok, és ugyanígy látom. Mindenhonnan ez a gyerektéma ömlik, szabályosan félek már gyereket vállni, néha meg attól hogy kifutottam az időből (24 évesen?!?!). Közben tudom, hogy ez egy normális mindennapi dolog (kéne hogy legyen).
Egy olyan ismerősöm van aki konkrétan a szülést rakta ki fb-ra (medencében fekszik, látszik az arca és a hasa, körülötte a férje, és két orvos). NEM szép kép. De abban is egyetértek, hogy nem csak az anyukák tudnak az őrületbe kergetni. Van olyan ismerősöm, aki MINDEN REGGEL lefényképezi a reggelijét és kommentálja. Sokszor a többi étkezést is, és közbe kéretlen jótanácsokat osztogat a világnak. Pl. "ezt az almát reggelizem (+kép), nagyon egészséges az alma!!!" :D A szép családi fényképeket viszont szeretem nézegetni.
Az egyik barátnőm megosztott egy képet, amin két frissen megszült, trutyis baba volt. Na, az lesokkolt. Meg a gondolat, hogy az a legfontosabb, hogy lekapjuk őket. Megélni kell a pillanatokat teljes egészében, nem pedig keresni a megfelelő szöget egy jó fotóhoz.
24/L
Fene se tudja. Viszont én terhesen úgy éreztem, mindenki csak engem akart tapizni XD Csak azt akartam, hogy hagyjanak békén.
Havonta egy képet tettem ki kb egy éves koráig (lényegesen egyszerűbb, mint minden rokonnak elküldeni. Nagy a család), De amikor követelőzni kezdtek az ismerősök, hogy tegyek még mert xynak ennyi meg annyi van kint... hát inkább nem. Azóta egyszer raktam ki, szűk ismerősi körben, az első medencézését.
Véleményem szerint azért halnak be sokan a terhességtől anyaságtól, mert jelenleg gyereket vállalni bátorság(vagy botorság). A bátor embereket pedig régóta tisztelik. :)
első vagyok..Látom l lettem pontozva. Talán 1-2 anyuka érzékeny pontjára tapintottam??
Kedves kérdező.
Én ismerek nem egy olyan anyukát aki sajnos a facebook rabja.Nem is olyan régen történt az alábbi eset.
Többen meg voltunk hívva egy otthon hamburgerezésre.A vendéglátónk egy fiatal pár akiknek 4 éves kisfiúk van.
Ha bent voltunka házban akkor az anyuka laptop előtt ült,és facebookozott.A párja már vitatkozott vele,hogy vendégek vannak,kapcsolja már ki a gépet.
De nem. Amikor a kertbe kimentünk,akkor kijött az anyuka mobiltelefonnal a kezében,és facebookozott.1-2 haver már rá szóltak hogy illetlenség ilyet csinálni vendégségben.Azzal mentegetőzött, hogy tud egyszerre több helyre is figyelni,és bár a neten lóg, de figyel ránk is. A kisfia többször odament az anyjához, hogy játsszon vele, vagy szomjas vagy éhes stb..Egy kis figyelmet akart. De mit csinált? A párjának mondta,hogy foglalkozzon a kisfiúval.Adjon enni,inni neki,játsszon vele. Mi elvoltunk a kisfiúval.Az apja csinált neki egy nagy hamburgert.Az anya gyorsan lefotózta és rögtön fel is tette a facebookra. " kisfiam éppen hamburgert eszik..hát nem édes??" Nagyjából ennyi volt amit foglalkozott vele. Ez nem egyedi eset,mert rendszeresen így csinálja.
A kolléganőm hasonló típus. Ő egyszer úgy ment haza kezében a mobillal amin a facebook ment,hogy otthon jött rá,hogy nem ment be az oviba a gyerekért..és ezt viccesen ki is írta az oldalára..
Szóval hidd el nekem, hogy vannak anyukák akiknek a facebook a minden..(vannak akiknek az alkohol)
Ha valaki ne adj isten magára ismerne az alábbi esetből az tuti lepontoz,de hát nem baj..Én csak sajnálni tudom szegénykémet..
tegnap 12:48
azért van túlmisztifikálva a mások életébe való vájkálás mert pont ezek a lúzerek teszik ki az életük minden egyes percét a facebookra, így a feltevésed nem helyes, mert ha nem ezt akarnák akkor nem teszik ezt.
Én 29 éves vagyok, egy hónap múlva összeházasodunk 7,5 év után. Minden adott lenne a gyerekvállaláshoz, de engem meg mindenki lefelé beszél róla, még a párom is.
Ja, a fészbuk. Ó, az idézetek az anyaság szentségéről...olyan is kiteszi, aki azelőtt soha nem írt egy hozzászólást, sose rakott fel egy képet, stb. Aztán szült egy gyereket és felrak naponta 40 képet Ögödejkéről és legalább egy ömlengést arról, hogy az ő élete mostantól mennyire fontos és mennyire kiteljesedett. De ő egyik képen sincs rajta, sőt a férje sem. CSak a gyerek. Most mégis mit gondol, ki fogja megnézni azt a sok képet? Max. 2 érdekel, a többit átugrom. Ha lesz gyerekem, 4-5 képet fogok róla feltenni, mert szerintem ez az a mennyiség, amit gyorsan meg lehet nézni és még emlékezni is lehet rá, mert a 80.-ra már nem hiszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!