Ha eddig a párom tartott el, de most szakítunk, akkor mit kezdjek a sok tőle kapott holmival?
Kérlek a lenéző hozzászólásokat tartsátok meg magatoknak, hosszú sztori, miért ő tart el.
Együtt is élünk, sok holmimat ő vette nekem, többek között a laptopomat is.
Szívem szerint visszaadnék neki mindent, de van, amit nem tudok nélkülözni, mint pl. a laptopom, mert a régi (amit még én vettem) elromlott.
Ilyenkor mi a helyes/illendő/szokásos?
Békés szakítás...
Azért van különbség aközött, hogy valaki eltartatja magát ( tökmindegy, milyen okból! Te kihasználod a jó szívét, ha csak úgy minden további nélkül megtartod az ajándékait ) vagy valaki tényleg csak úgy ajándékba kap valamit.
A helyedben megkérdezném tőle, mi az, amit megtarthatok. Ha semmit, arra sem mondhatsz semmit. Mert rászoruló voltál és ő segített rajtad. Így, hogy már nem vagytok együtt, nem kötelessége segíteni neked. Bár, ha gentleman, úgyis megtarthatod a dolgokat, amiket neked vett. Ez így korrekt sztem.
A laptopot vissza adnám mindenképpen. A részletfizetésnek semmi értelme,mert a szakítás nem arról szól, hogy valamilyen módon mégis közötök marad egymáshoz!
Nekem kis tárgyaim voltak az exemtől,de kidobáltam őket a kukába. Pl hagyott itt pólót,könyvet azt is kidobtam. Amit én adtam neki,azzal ő nem tudom mit csinált.Egy drágább nyakláncot pedig jó mélyre elsüllyesztettem a szekrénybe,de sajnos eladni nem tudtam :D Ja nekem általában olyan exeim vannak,akikre emlékezni sem akarok,így a tőlük kapott tárgyak jórészét nem tartottam meg(nem kellett vissza adni sem).De egy laptop nem kellene tuti! Inkább vennék részletre,vagy valahogy pénzhezjutnék, gyűjtenék amíg hozzá nem jutok egy új laptophoz. Ha más lehetőség nincs,akkor eljárok internetezni ismerőshöz,vagy netcaféba és ott keresek állást!
"Pl hagyott itt pólót,könyvet azt is kidobtam"
Gratulálok ahhoz, hogy kidobsz egy könyvet!
Egyébként meg mindenki magából indul ki. Aki visszaadta a drága dolgokat, most elvárja, hogy te is ezt tedd, mert az így illik. Lefordítva: ő sem járt jól, te se járj jól.
Aki nem adta vissza, az pedig azt mondja, nyugodtan tartsd meg te is.
Szerintem csináld azt amit TE akarsz, ne azért adj vissza, vagy tarts meg dolgokat, mert cuncika szerint, aki az ország másik végében lakik, ezt vagy azt kellene csinálnod. Cuncika majd csinálja a saját tanácsait, ha az ő életében lesz ilyen helyzet.
1. Ha valaki feltesz egy kérdést az igenis kiváncs a Cuncika véleményére. Ha nem lenne nem itt kérdezne.
2. "A pasi nem kell, de az ajándékai igen!" Honnan veszed h neki nem kell a pasi?? Lehet h a srác szakított vele. Erre aztán nem is gondoltál mi nagyokos!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!