Ha eddig a párom tartott el, de most szakítunk, akkor mit kezdjek a sok tőle kapott holmival?
Kérlek a lenéző hozzászólásokat tartsátok meg magatoknak, hosszú sztori, miért ő tart el.
Együtt is élünk, sok holmimat ő vette nekem, többek között a laptopomat is.
Szívem szerint visszaadnék neki mindent, de van, amit nem tudok nélkülözni, mint pl. a laptopom, mert a régi (amit még én vettem) elromlott.
Ilyenkor mi a helyes/illendő/szokásos?
Békés szakítás...
ha nem kérné kifejezetten, én megtartanám
volt egy barátnőm, összevesztünk
azelőtt adtunk apróságokat egymásnak
amíg nem beszéltünk, hónapokig üzengetett a másik városba utánam hogy hozzam vissza neki amiket adott (ilyen 500 Ft-os bizsu nyaklánc, meg antikváriumi régi könyvekről volt szó).
elmentem személyesen hogy visszahoztam őket, erre elővett egy dobozt hogy visszaadja az enyémeket. én meg szépen közöltem vele hogy én az ajándékot örökbe szoktam adni és úgy tudom, a kölcsönadás nem = az ajándékozással.
és elmentem. utólag hallottam vissza hogy állítólag békülni akart és hogy én milyen paraszt vagyok ...hát lehet, de nem érdekel. szerintem undorító és kicsinyes dolog valamit így visszakérni ráadásul olyan dolgokat amik nem sokat érnek.
Hát köszönöm a válaszokat.
Szerintetek mi van akkor, ha pl. a laptopot nem úgy vette, hogy ajándék, hanem, mert muszáj volt? Ha nem ő tartott volna el anno, akkor csak úgy ajándékból nem vette volna meg szerintem.
Várd meg, hogy visszakéri-e.
Vagy kérdezz rá.
Vagy lapíts, hátha elfelejti. :)
19 Nem tom téged hogy neveltek de ez nem lelkiismeret hanem illem kérdése. Nem illi se visszakérni se vissza adni ajándékot. Mindkettő bunkóság. Az h neked ezt nem magyarázták el gyerek ként a szüleid, már csak a te bajod.
Jah és soha nem voltam anyagias, de az ajándék akkor is ajándék. Én is vettem (drágákat is) dolgokat a páromnak és nem kérném vissza ha szakítanánk. És ha vissza akarná adni akkor sem fogadnám el. Azokat nem azért ajándékoztam neki h később visszakérjem
Mikor szakítottunk az exemmel, én igazságos akartam lenni és költözéskor otthagytam, amiket tőle kaptam. Gyűrű, karlánc, ilyesmik. Az ő lakása volt, de közösen rendeztük be. Pl. én vettem a függönyöket. 40ezer Ft volt. Azt is ott hagytam, mert hát hogy nézne ki függöny nélkül a lakás, meg egyébként is kis bűntudatom volt, mert én szakítottam vele. Már bánom. Természetesen a függöny otthagyását, NEM a szakítást. Hiába próbáltam, nem tudtunk szépen "elválni", így 4 év távlatából (sőt hamarabb is így gondoltam), el kellett volna hozni a dolgokat, amiket én vittem, hiába közös használatúak voltak. Most lenne helye mindennek.:/
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!