Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem vagyunk házasok, de szakítunk, a gyerek nálam maradhat? Mit tehetnék?
èn úgy tudom bírosági végzés nélkül az anyának van 100% gyámsági joga a gyeremek felett ha nincs házaság.
Vagy is másnál hivatalosan nem is lehet míg a bíróág másképp nem rendelkezik.
Viszont szerintem mindenképpen fordulj bíóságra a gyerektartási díj kiszabása miatt.
Az a baj hogy most lehet fiezti de aztán majd megunja és nem fizeti tovább. ìgy megelözöd a nem fizetést.
Kedves 13:10!
Elnézést ezt nem tudtam.
Egy ügyvéd válasza:
Saten és mások: természetesen, feltétlenül szükséges a gyerekelhelyezés, amelyet össze kell kötni tartásdíj iránti igénnyel is.
Máskülönben az édesanya nem lesz jogosult sem a gyermeket iskolába beíratni (ott is ragaszkodni fognak a jogerős ítélethez), személyi igazolványt a gyereknek kiváltani, stb.
Az apa nyilván kapcsolattartást fog igényelni, a legjobb megoldás ezt egyezség keretében rendezni, előre megállapodni és már ezt benyújtani a bírósághoz, ez esetben ez egytárgyalásos, gyors per lesz.
Az ügyvédtől kérdezném.
Hogy nem nagyon tiszta a helyzet.Ha élettársi viszonyban született gyermekem, de az apjával szétmentünk, hozzáteszem jó viszonyban, közös megegyezéssel.És fizeti is a közösen megbeszélt gytartást,ill. a láthatás sem okoz problémát.Tehát nincs semmiféle papirunk sem az együttélésről, sem pedig a válásról sem másról.Akkor a gyereket nem fogom tudni iskolába járatni mert nincs valamiről papirom??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!