Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen álszentek az emberek?

Miért ilyen álszentek az emberek?

Figyelt kérdés
Egy kérdés kapcsán merült fel bennem ez a kérdés. Egy 17 éves lány terhes lett, és most fél elmondani a szüleinek. Félreértés ne essék, én sem veregetném meg a vállát a szülei helyében, hogy "szép volt kislányom", de elkeserítő. hogy milyen válaszok érkeztek rá zömével. Itt tényleg mindenki szűzen ment férjhez/házasodott meg, és életében soha semmilyen hibát nem követett el? Ráadásul akik ilyen nagy erkölcscsőszök, hogy írhatnak egy 17 évesnek ilyen alpári, ordenáré stílusban? Hova tűnt az emberekből az empátia? Felnőtt emberek hogy lehetnek ilyen elítélők? Milyen ember az, aki kidobná a saját gyerekét, mondván, ha b-ni tudott, akkor nevelje is fel? Csak én látom ilyen elkeserítőnek ezt?
2012. jún. 3. 13:27
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
A bűn-e az abortusz témába ne menjünk bele, mert félek elviszi a kérdést más irányba. Mindenesetre oké, hogy valaki sokat vár babára, megjegyzem én is sokévnyi próbálkozás után lombikkal lettem terhes, de előre sajnálom azt a gyereket, akinek az édesanyja ilyen elítélő másokkal szemben. Pláne ha trágár módon nyilvánít véleményt. Hát ha valami nem vall érett, felnőtt viselkedésre, gondolkodásra, akkor éppen az, hogy nekiesek egy gyereknek, és tönkreteszem az életét.
2012. jún. 3. 13:56
 12/31 anonim ***** válasza:
29%

Én épp ezért nem írtam neki semmit.Jót nem tudok,rosszat meg nem akarok.Ez a helyzet mindenkinek rossz.Rossz a lánynak,mert hoznia kell egy döntést,aminek a súlyát majd később fogja majd fel.Rossz a babának,mert ő az életével fizet a fiatalok felelőtlensége miatt,és rossz a szülőnek is,mert megbízott a gyerekben,feltételezte,hogy ha elég érett egy párkapcsolathoz,akkor elég érett ahhoz is,hogy a kellemetlen következményeket is elkerülje.

Sokan vannak ezen az oldalon.Talán tanulságnak jó lesz az eset.

2012. jún. 3. 13:58
 13/31 A kérdező kommentje:

Nem, nem fogom megsimogatni a fejét, de azt sem fogom mondani, hogy ha ba.ni tudtál, akkor most neveld is fel. Vagy menj a híd alá gyerekem, mert hibáztál, nekem aztán nem kellesz ezek után.

Hol van a nagy erkölcsösséged, meg a nagy érettséged, amikor kidobod a gyerekedet, meg tönkreteszed az életét? Ezért szülted? Egyszer hibázott, felelőtlen volt, tegyük tönkre az egész életét. Példás szülők vagytok, gratulálok!

2012. jún. 3. 13:59
 14/31 anonim ***** válasza:
88%

A szüleit is terheli felelősség, nem meri velük megbeszélni még a párkapcsolatát sem.

Egyik barátnőm minap vallotta be, hogy 27 éves létére még egy fiút sem mert otthon bemutatni, mert iszonyú konzervatívak a szülei, amíg otthon lakott, az apja nem engedte, hogy pl. magasabb sarkú cipőt vegyen fel, vagy ocsmány beszólásokat kapott, ha csinosítani mert magán.

Az ilyen elnyomott embereknek elég pokol az élete...és akkor még jön pár repkedő szent, aki belerúg.

2012. jún. 3. 14:00
 15/31 anonim ***** válasza:
58%
Az életét nem a véleményeddel teszed tönkre. Akár abortusz lesz belőle, akár megszüli akarata ellenére, SAJÁT MAGA tette tönkre az életét. 17 évesen, saját felelőtlensége miatt..
2012. jún. 3. 14:00
 16/31 anonim ***** válasza:
36%

"Hol van a nagy erkölcsösséged, meg a nagy érettséged, amikor kidobod a gyerekedet, meg tönkreteszed az életét? Ezért szülted? Egyszer hibázott, felelőtlen volt, tegyük tönkre az egész életét. Példás szülők vagytok, gratulálok!"

Én konkrétan azt írtam, hogy segítenék neki mindenben, felnevelni, sőt természetesen lakhatnak is itt. Nem ezt mondanám hogy ha baxni tudtál szüld is meg. Hanem azt, hogy "kicsim, a szexet pontosen ezért felnőtteknek találták ki. Ha elég érett voltál rá, akkor arra is, hogy viseld a döntésed következményét."

MINDENBEN segítenék. De nem támogatnám azt, hogy menjünk és kapartassunk csak mert dughatnékja támadt gumi nélkül. Mert ez nem így működik.

2012. jún. 3. 14:01
 17/31 anonim ***** válasza:
31%

Egyébként valaki kérdezte a minap, hogy miért csinálja annyi tini, hogy kefél gumi nélkül, aztán megy abortuszra?

Én azt mondom, olvassa csak el a sok IGAZI álszent itteni válaszolót! Hát ezért! Mert sokan még azt sajnálgatják, aki megteszi. Hát ezért van ennyi abortusz, miattatok kedves válaszolók és kérdező. Mert nektek ez csak ennyi. Dugott gumi nélkül, terhes lett, nem baj, legyünk vele kedvesek, értsük meg, sajnálgassuk. Mert hiszen ő áldozat, ő semmiről sem tehet.

2012. jún. 3. 14:04
 18/31 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem rád gondoltam elsősorban, hanem az iylen válaszolókra. Rossz személyes névmást használtam, kicsit felhúzott a téma. Bocs.
2012. jún. 3. 14:05
 19/31 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek ment az előbbi.
2012. jún. 3. 14:05
 20/31 A kérdező kommentje:

14.04.

Éreztem, hogy az én hibám lesz... esetleg a gazdasági válságot nem óhajtod a nyakamba varrni? Remélem a te gyereked sosem követ majd el hibát, mert cudar világa lesz különben. Ja persze... a tiéd nem fog, mert te tökéletesen neveled, és egyébként is tökéletesek vagytok mindenben. Ne nevettesd már ki magad. ÉN SEM vagyok híve az abortusznak, elítélem, ha valaki többedszer megy abortuszra, felelőtlenül él. De egyszer mindenki követhet el hibát, elég lesz neki ezzel együtt élni.

2012. jún. 3. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!