Miért ilyen álszentek az emberek?
Én is írtam a lánynak, kedvesen (aztán jó lepontoztak miatta), mert valahol megértem, rossz lehet neki, igaz, sosem éltem át azt, amit ő.
Pedig én tényleg szűzen mentem férjhez, az első barátomhoz, és másfél év után lett babánk (23 voltam)
Mégsem lenne szívem belerúgni még egyet abba, akinek gondja van.
A többség birkának a nyakába lehetne akasztani hogy tipikus magyar mentalitás.
Empátiát képtelenek mutatni.
Szerintem ott nem az volt a baj, hogy teherbe esett, hanem az, hogy még azzal sem tisztelte meg a szüleit, hogy 2 éve - azaz 15 éves kora óta - kapcsolata van. Egyébként sem tudunk válaszolni a kérdésére, mert nem ismerjük a szüleit, őt, a reakcióikat, szóval csak ő oldhatja meg a problémát. Ettől függetlenül valóban igazad van, lehetne kicsit empatikusabban és/vagy kulturáltabban válaszolni.
27/N
Az a kedvencem, amikor az élet szentségéről papolnak, közben meg csak büntetésként használják a babát, hogy - és ezt olvastam is a válaszok közt - ha már felcsinálták, szülje is meg.
Senkit nem érdekel a baba, csak hogy a tini megtanulja a magáét. És ők állítólag felnőttek.
25/L
Nem csak a gyerekvállalás kategóriában, hanem zömmel az összesben (állatok, politika, kultúra, stb.) iszonyú álszent emberek vannak! Épp a mai nap gondolkoztam azon, hogy talán nem kellene válaszolgatnom a kérdésekre. A kérdezők egy része csak megerősítésre vár. Sokan nem fogadják el az őszinte válaszokat. A "mi a véleményed" kérdéseknél nincs rossz válasz, mégis mindenki lepontozza a másikat és egyáltalán nem hasznosság szerint alakul a százalék.
Aki pedig kétségbe van esve és segítséget vár, az maximum kioktatásra számíthat. Mintha annyira sok múlna azon, hogy leírunk egy-egy kedves és hasznos tanácsot. Én tényleg nem értem az embereket.
A lány esetét nem ismerem, de általában az a lepontozandó véleményem, hogy ha szerencsétlen fiatal lány a védekezés ellenére is teherbe esik és szeretné megtartani a gyereket, illetve van erre módja akkor csak támogatni lehet benne. Én alapvetően abortuszellenes vagyok, de beismerem, hogy vannak olyan helyzetek, körülmények, amikor ez a jó választás. Minden helyzet egyedi, minden élet csak egy.
Kövezzen meg bárki, de képtelen vagyok valakivel szemben empátiát mutatni, akinek ennyi egy emberélet: "Dugtam a pasasommal és nem védekeztünk, ezért megyek és kikapartatom, mit szól majd hozzá anyuci-apuci?"
A kérdező abban a kérdésben NEM védekezett, elismeri! Tehát ő tehet az egészről, meg a fiúja. Mi a fenét sajnálgassam? Ha bárki megsimogatja virtuálisan egy felelőtlen tininek a fejét ha az hülyeséget követett el, annak gratulálok.
Aki itt dobálózik az empátia szóval, tőle kérdezem: Ha egy nap a lányod elédáll, hogy anya dugtam a fiúmmal de baxtam védekezni, eljössz velem kapartatni? Mit fogsz hozzá szólni, megsimized a fejét hogy semmi baj drágám veszem a pénztárcám, mehetünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!