Apák, akik elhagytátok a gyereketeket, mi motivált titeket? Nincs bűntudatotok?
Én el sem tudom képzelni, hogy lehetnek ilyen emberek..olvastam egy kérdést, amiben a pasi elhagyta a kisgyerekét és egyesek szerint ebben nincs semmi gáz. Akik ezt mondják, miért gondolják így? Egy gyerek tehet arról, hogy a szüleinek megromlott a kapcsolata?
Szerintem akármennyire is utálja valaki az exét, de ha a gyereket ő is akarta, akkor már arra nincs bocsánat, ha mégis örökre eldobja magától..:(
Alapból a bíróság megmondja hogy kinél legyen a gyerek és nálunk 98%-ban az anya kapja meg. Hacsak nem egy keméyn drogos, alkoholista, hedonista az anya.
Már máshol is leírtam azt a hosszú történetet ahol apám ismerősénél egy rendezett életet élő apa és egy munkanélküli, drogozásba visszaesett anya esetén a bíróság még mindig nem akarja elvenni az anyától a gyereket de a komoly tartásdíjat fizetni kell...
Szerintem van anyákkal és apákkal is gond és mindketten raknak lelki terhet a gyerekekre.
A magyar(meg sok más országé) felfogás ilyen! Gyereknevelésnél eleve másodlagos vagy sokadlagos az apa. És a sok feminista idióta még rátesz egy lapáttal hogy arra esély sincs hogy az apa nevelje a gyereket.
Ja és a kérdésed is elég durván feminista hisz én is beszéltem már sok apával itt GYK-n akik panaszkodtak pont a fordítottjára! Pl hogy az anya lelépett külföldre dolgozni a mostohaapával és csak a nagyszülők nevelik itt a gyereket és ő mégsem kaphatja meg pedig ő és a párja és a gyerek is azt akarja!
Szóval ez egy általánosítás hogy az anyák rendese, aranyosak, törődőek és nem okoznak ugyan úgy életre szóló sebeket a gyereknek.
Eleve feltételezett hogy válásnál csak az anya lehet jó szülőm és csak ő nevelheti a gyereket a pasi feladata meg csak annyi hogy fizessen!
A magyar gyakorlatban majdnem 99%-ban az anya kapja a gyerekeket(asszem valahol 98% és 99% között van a szám)!
Innentől ez egy önerősítő folyamat. Az apákat eleve kevesebbnek tekintjük mint szülő és mérgelődünk ha egy részük valóban így is viselkedik. Míg az anyák hasonló tetteit csak ritka véletlennek tekintjük...
Én abszolút a női egyenjogúság híve vagyok de úgy gondolom ez azon területek egyike ahol azért a pasik felé is elég sok elmaradás van...
Ha az apa nem vágyik arra, hogy a gyerekével kapcsolatot tartson akkor jobb is ha nem tartja nem gondolod? Mert ha akarata ellene rákényszerítik, akkor agyereknek is csak rossz lesz meg az apának meg mindenkinek. Hogy valaki miért nem akarja? Hát istenem ki tudja? Még az illető sem tudja, az érzelmeket nem lehet csak így megmagyarázni. Ha valami nincs, akkor nem lehet kierőszakolni.
De még ezer más ok is lehet. Mit tudom én külföldre költözött jó messzire, vagy igazából nem is akart gyereket.
100%-osan egyet értek veled, csak a másik oldalról. Egyedülálló apa vagyok és elítélem azt, hogy a szülő elhagyja a gyerekét. A kicsi fél éves korában hagyott el engem az anyja és azóta se érdeklődött se felőle, se felőlem. Azóta már 2,5 év telt el, gondolhatod, hogy mennyire meg van a véleményem róla. Ámbár ha kérné, biztos nem tudnék nemet mondani arra, hogy láthassa a kislányát, de eddig még nem volt erre példa.
Az is tetézi ezt, hogy az ő szülei sem kíváncsiak az unokájukra.
Biztos érdekel az, hogy hogyan is alakult ki ez: Nos, már 3 éve együtt voltunk, együtt költöztünk fel Pestre is az egyetem miatt, a családom örökölt Pesttől 20 km-re egy házat, ott laktunk. A fogantatás meg úgy volt, hogy akkor este kiszakadt a gumi én meg mondtam neki, hogy vegyen be esemény utánit, de mondta, hogy ugyan már nem lesz semmi ebből. Hát persze, hogy lett. Mikor kiderült, hogy terhes, mondtam, hogy talán el kéne vetetnünk, mert egyetemistaként mihez kezdünk így, meg fiatalok vagyunk még szülőknek, de ő és leginkább a szülei csak azt mondogatták, hogy ezt nem lehet, meg kell tartani. Aztán 6 hónaposan összeismerkedett egy csávóval és beleszeretett. Már a szülés után le akart vele lépni, de mondtam neki, hogy gondoljon a kicsire, ebben az időszakban még kell neki az anyja a tej meg miegymás miatt. Csak fél évet tudtam így megtartani, aztán elment. Utána csak a bíróságon találkoztunk, mikor gyerektartást akartam rajta behajtani (megítélte a bíróság, de ő nem akarta fizetni), de az is nem sokkal a szakításunk után történt és azóta egyáltalán nem hallottam felőle.
Azóta egyedül nevelem a már 3 éves kislányomat úgy, hogy eddig nappali tagozatos egyetemista lévén 1 éves korától bölcsiben volt, mivel nekem tanulnom kellett, majd délután korrepetálnom, hogy megélhessünk, mivel semmilyen állami pénzt nem kaptam (GYES, családi meg ilyenek), szüleim meg vidéken élnek és nem fogadnék el tőlük pénzt, mivel nekik is nagyon kell.
22F
"Most le leszek pontozva,de vannak olyan nőszemélyek akik gyerekszüléssel akarnak férjet fogni,de valójában a fél megye végigmászott rajtuk,és a gyereknek sem tudják pontossan,hogy ki az apja."
Ez megint hogy jön ide? Teljesen nem a kérdéshez kapcsolódik, nem az ilyen esetekről írtam, de már nem írom le tizedszerre ugyanazt, próbáld megérteni a kérdésem lényegét és a témát, amiről szól, ne keverj bele mást.
Szerinted egy nő, aki megbízik a párjában és közösen vállalnak babát, de a pasi elhagyja A GYEREKÉT IS, az feltétlenül lotyó és az ő hibája? Lehet, hogy vannak ilyen nők, de egy normális kapcsolatban szerintem senki nem tudhatja előre, hogy a pasi le fog lépni és a gyereket is totál eldobja. Igen, vannak ilyen szélsőséges helyzetek, de totál nem erről szól a probléma, amit felvetettem.
Azt szerettem volna megérteni, hogy valaki, aki AKARJA a babát és a nő nem tesz durva dolgokat ellene, az miért LÉP LE, mikor a gyerek kicsi és mit érez, hogy a saját vérét eldobta. Csupán ennyi.
Utolsó, ez nagyon nagy dolog, hogy 22 évesen ennyire felelősségteljes Apa vagy. A volt párod pont ugyanolyan, csak nőben, mint akikről a kérdésem szól. Nagyon tisztellek ezért, hogy ezt így végigcsinálod tisztességesen és nem léptél le Te is a gyerek mellől. Több ilyen Apa kéne a világra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!