Ti mikor küldenétek el a gyereketeket otthonról? Ez csak nekem tűnik korainak?
Isten hozott a valóságban. Ez a Való Világ, nem a tévés "rilitisó"!
Javaslom pénzügyi szakot válassz: pl egy jó könyvelő aranyat ér.
Esetleg menj el gyártósori dolgozónak, ott úgyse nagyon kell kommunikálni senkivel!
Szüleidnek igaza van. Otthon ülsz és semmit nem csinálsz, mert tanulni nem akarsz, ehhez nem értesz, ahhoz nincs kedved...Ezt te sem gondoltad komolyan ugye?
A segédmunkára is tök jó kifogás a fizikumod.
Nekem sem volt a szívem csücske pár diákmunka, de csináltam, mert kellett a pénz.
én ne küldeném el a gyerekem, ha érettségi után még nem tudja, hogy hova merre menjen akkor oké 1 év gondolkodási időt kap, de utána menni kell tanulnia
a párom is 3 vagy 4 főiskolát kezdett el de 1 év után mindet ott hagyta, aztán végül csak eldöntötte, hogy mi akar lenni és azóta is azt csinálja
Én már rég kirúgtalak volna.
Milyen szánalmas már... utálom az embereket, nem tanulok, mert semmi se érdekel, segédmunkásnak gyenge vagyok.
Tipikus semmirekellő. Bár ez a szülők hibája legalább 50%-ban.
Az nem jutott eszedbe, hogy esetleg munka közben meg is lehet erősödni, vagy ha elkezdesz valamit, bármit, amiért pénzt adnak, akkor segít megvilágosodni, hogy mi is érdekelne ?
Ha azt látom a gyereken, hogy próbálkozik, önéletrajzokat küldözget és állásinterjúkra jár, akkor nem raknám ki.
De ha neki semmi nem megfelelő, mint neked, akkor kb. csak fedelet adnék a feje fölé. Nincs zsebpénz, kap enni, de semmi extra, és csinálhatná a házimunkát is. Persze megpróbálnék neki munkát keresni én is ismeretségek során, de ha semmi sem tetszik, akkor kaját sem kap.
Olyan nincs, hogy nem tudod, mit kezdj magaddal. át kell gondolni, mi az, amit szívesen csinálsz, amihez érzéked van, és egyszerüen azt tanulni, azt csinálni!
Jól táncolsz? Irány a táncsuli! Jól rajzolsz? Irány a képzömüvészeti suli! Játszol hangszeren? Irány a zenemüvészeti suli! Esetleg szívesen fözöcskézel? Irány szakácsnak tanulni! Szereted az állatokat? Gyerünk állatgondozást tanulni!
Ezek persze csak ötletek, még számtalan lehetöség van. A lényeg, hogy nem kell feltétlen eladónak vagy segédmunkásnak lenned, mikor millió másik szakma létezik a Földön! (most a fizetéstöl és kereslettöl függetlenül)
és azt nem hiszem el, hogy a világon semmihez nem értesz, és semmivel se foglalkozol szívesen!
Ha például szívesen netezel, értesz kicsit a számítógéphez, lehetnél weblaptervezö vagy mittudomén.
Légy egyszerüen kreatív! Melyik tantárgyból voltál mindig a legjobb? Mert abból például korrepetálhatsz kisiskolásokat, hogy legalább egy kis zsebpénzed legyen. Az egyik legkönnyebben keresett pénz!
Hogy állsz a nyelvekkel? Ha könnyen tanulod öket, és érdekel, legyél fordító, tolmács.
Mi a hobbid? Keress valami olyan szakmát, ami kapcsolódik valahogy a hobbidhoz!
Nagyon fontos: akinek a legjobban tudnia kell, hogy mivel foglalkozzon az TE vagy! Ne mások mondják meg, hogy mit csinálj vagy mit ne csinálj.
Mi is csak ötleteket adhatunk, de Te fogsz dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!